👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 84 670
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 950
Frest, аз също нямам "течове", но и предния път не съм имала, според мен не е показателно, защото тогава си кърмих две години.

# 1 951
  • Plovdiv, Bulgaria
Тео бебе редовно взимам 2л/12лв от магазините за внос, редовна цена. В ДМ и лидл често пускат на по 10-11лв също.

Аз също не съм имала предният път промяна в гърдите, като болежки, подуване, течове. Кърма имах от началото. След това също не са ми текли почти, да не кажа хич.
Този път забелязах по 1-2капки, но рядко. Болежки, сърбеж и т.н също нямам.

# 1 952
Купих еднократни гащи XL и са ми малки, но моят задник е като на Дженифър Лопес Simple Smile Миналият път ги уцелих, ама сегс явно съм много дебела

# 1 953
Тео бебе редовно взимам 2л/12лв от магазините за внос, редовна цена. В ДМ и лидл често пускат на по 10-11лв също.
В момента има Тео бебе и Персил сензитив за 40 пранета в ДМ, съответно по 10 лв и 12 лв Simple Smile

# 1 954
  • Варна
Ели, пожелавам и на двете ни да ни се сбъдне съня ти Wink
И аз влизам в отбора МД от другата седмица започвам да ходя и там, така че може да се засечем отпреде на пейките, нали пропусквателния режим започва от там 😂

Фрест, няма да мога да ти обясня за плацентата. По задна стена е, но е ниско долу и тя и тежината и плюс тази на бебето и натиска на главата и ми правят тази болка. (Най-общо казано това е) И мен ме гледа с ехографа на сгънките на краката. Мисля, че ти беше казала, че и при теб било така. АГ ми каза, че няма да има проблем за естествено, но все пак ще видим.

Дрийм, много се смях, че искаш да счупиш кантара с чук 😂😂😂😂😂.
Аз вече съм безразлична към моя кантар. Не го мразя, не го и обичам... Приех го и просто съм го оставила да си съществува в ъгъла. 😂

# 1 955
  • София
Дрийм, да същата е - Тинтява Мустакова.
Там в Сити клиник един първичен преглед е 72лв. Тя работи на частно и в 1дкк, прегледа там е май 66лв.
Работи един ден от седмица и по зк, но трябва да имаш направление за педиатър. По ЗК е в 1дкк също.

Вече не е личен лекар за съжаление.

Нашия лимит за здравното осигуряване на дъщеря ни е над 10хил лв. Това е защото ние сме й направили полица като частни лица към уника. Та ние при нашия личен лекар не ходим, защото ще трябва да дадем 30лв административна такса в 1дкк.
Викат ни всяка година на профилактичен преглед. Миналата година и за ваксината ме тормозеха но аз не им се дадох хахаха Simple Smile
Казах им че сме я били другаде и да не ме занимават.
Честно казано ако не бяха ваксините и болничните, намаше да мисля за ЛЛ, въпреки, че здравното осигуряване е мн скъпо (което ние сме направили за дъщеря ни). Избиваме си го обаче, кекавичка ни е.

# 1 956
Добър ден на всички, 🙂

Аналуна съжалявам много ☹ сви ми се сърцето от мъка като го прочетох.
Да пази господ всички дечица от болести и смърт!

И аз като Лемънс не знаех и ми стана много болно сега като разбрах, че се използват подобни термини за децата в по-различно състояние. 😔 Никога не бих използвала подобни термини. Звучи ми подигравателно и подценяващо.

За измерването на теглото - имаме позната на която и назначили секцио заради голямо бебе над 4кг и нещо , а то се оказало , че 2,8кг.

Дрийм хаха много се смях. И аз често се правя , че не виждам кантара и като се кача и си викам "ша чупя тоз кантар" като лелята от Господари на ефира 😃

Аз снощи доста се филмирах заради ускорените тонове не бебчо и се рових доста да чета в нета. Пишеше, че нормалните тонове са между 120 и 160 удара в минута, но е вероятно да са и по-високи заради това, че се движат или ако майката е с ускорен пулс. Моят АГ вероятно е решил , че моят пулс е ускорен, тъй като при много ниски стойности на ТСХ това е един от симптомите при хипертиреоидизъм. Но сега като ми излязоха нормални резултатите от ТСХ, чудя се дали може да е от това, че бебо се мърдаше и риташе доста докато му се записваха тоновете. Чудя се дали да му звъня на АГ,макар, че накрая ми каза няма нищо тревожно,но все пак тогава още не знаеше за резултата ми от ТСХ.

Мари можеш ли да препоръчаш някоя книга на български за ваксините, че въобще не съм наясно. Това за ДНК тестовете звучи логично. Знаеш ли какви точно ДНК изследвания се пускат.

# 1 957
Привет, аз чакам за преглед после ще пиша как е минало . Минавам само да ви кажа, че ми е оснатал спомен че някой чакаха сайбекс Атон да намалят някъде ако на някоя от вас и е полезно. 🙄 До по късно. ☺️

# 1 958
Здравейте момичета,  виждам че коментирате за препарати за пране и миене на шишета и прочие.
Един съвет гледайте да взимате само вносни ,защото тези за нашият пазар не са оригинални и качествени. Потърсете някъде около вас няма ли магазини за такива вносни стоки. И четете ,ако са за румънски,гръцки и български пазар не ги купувайте.
Аз си намерих препарат на Фрош за немския пазар за бебешки дрехи и го сравних със същият за нашият пазар. Ами нямат нищо общо.
За в къщи купувам само такива препарати и няма грешка., да не говоря за омекотителя че 1 седмица ми мират и дрехи и спално бельо.

За препаратите за почистване и козметиката,както се казва не се втилясвайте(май така беше ) думата защото бебета се изнежват много. Като се роди дъщеря ми педиатърката тогава ми каза да я мажа след баня със зехтин например. Не съм го правила, имах козметика на Бочко всичко ,което  се сещата и един лосион на Джонсън. Нито съм имала проблеми с кожата нито с подсичане, а и една пудра на Джонсън за дупето. Чета и гледам козметиките ,които сте накупили вие преценявате,но няма смисъл от тях. Кожата на детето се изнежва много и после се появяват кожните проблеми.
По отношение на това ,че ще се допира детето във вашите дрехи нямя страшно. Най-обикмовенна пелена слагате между вас и бебето и няма да имате проблем.
Някой беше споменавал ,че ще преварява вода. Сами ще се убедите ,,че това ще ви затормози и изнерви много..Аз бях така в началото докато не рязбрах ,че има вода за директна консумация на Бебелан. Да ви кажа родих се с нея, защото кърмих само 1 месец и после беше на АМ. С каквото можете си улеснявайте ежедневието.  На мен никой не ми беше казвал или давал примери ,та ми беше тегаво. Но сега вече ще е по-лесно🤗

# 1 959
  • Plovdiv, Bulgaria
Да пробвам пак да питам нещо, пък дано някой може да се включи. Понеже съм запомнила, че пиещите желязо май им е трудно с тоалетната (дано не бъркам), има ли такива, на които пък им действа по обратния начин? Досега не съм взимала такова нещо, но и вчера, и днес малко след като го изпих и корема ми се разбунтува.. Нищо друго променено няма. Та се зачудих..

Оплаквам се също, че сина ми май ще е със сенна хрема, като баща си. Вчера бяхме навън доста време, веднага го хванаха очите, носа..

Освен бебелан вода, има и други бебешки, както може и девин розов етикет. Аз също не съм преварявала.

# 1 960
Кристина пробвах и Девинската,но тази Бебелан ми е по-лека. Въпрос на вкус и предпочитание е все пак.

# 1 961
Christiana, аз пия желязо от 10 дена някъде и сякаш станах доста по-редовна с тоалетната.
Но аз и преди желязото нямах проблем, просто с него веднага след ставане съм във WC.
При мен обаче се появи друг страничен ефект, който го свързвам с хапчетата, а именно, че по голяма нужда ходя в мноого тъмно, почити черно. (Извинявам се, ама не се сетих как да го обясня по-цензурирано) 😄

# 1 962
Кристияна в началото и при мен имаха разхлабващо действие, но след като ми свикна организма с тях след около 2 седмици започнах да имам проблем с изхождането и до сега е така.

Галеона тъмния цвят е нормално явление заради желязото. При повечето е така.

# 1 963
Желязото ми действа мн странно. Хем спрях да ходя всеки ден, хем ходя ли са ми разбунтувани червата. Цветът е ясен 😃

# 1 964
  • София
Бързам да се отчета от прегледа днес! Ще чета после по-подробно какво сте писали.

Но толкова ми е приповдигнато, че ако можех, щях да си подскачам Simple Smile))

Бебето вече е кило и осемстотин, видях му и бузестата физиономия. Всичко ми е точно, изследвания, мерки, позиции... а бе в-с-и-ч-к-о! АГ двайсет пъти повтори "егати хемоглобина! 137!!!"
Разпитах за раждането с невярващ тон - ама вярно ли позволявате да клекна, ако искам или да се изкъпя?? Та вярно било всичко. АГ само уточни, че е голям фен на нормалното раждане, но не си пада по крайности от типа "без упойка, без окситоцин, без епизиотомия". Каза, слагам ако се налага. Викам, и аз така, значи ще има да си рааааждаме 10-12 часа и да си говорим. Двайсет пъти я питах дали като почна да раждам и ѝ се обадя, тя ще дойде. Жената ме помисли за идиот сигурно! Laughing
Насрочи ми дати за тонове и следващи прегледи.
Аз уж щях да пиша на Дрийм дали се чака много, ама закъснях с 20 мин и от вратата влетях в кабинета направо и свалих гащите. Даже излезе акушерката да ме регистрира, да не губим време. Та после бях в еуфория, извинявай Дрийм, че не ти драснах някое съобщение. Yellow Heart

Брайда, ще проуча нещата с Масларски и ще ти напиша как седи въпроса с болничния, обещавам! Ако трябва педиатър по ЗК, т.е. ЛЛ, ще мисля някой мед център, в който няма хора, колкото да взимам само болнични.

Днес ми дойдоха едни рокли и ношница, които са в размер на тези на Get Real, ама са тоооолкова удобни! Даже ще обмисля дали да не ги влача из болницата, вместо нощници...

Купих си и фитнес топка. Не съобразих, че трябва да се надуе някак си. Връчих я на децата да я надуват с една мини помпичка, като се справят и почвам да я ползвам активно!

Общи условия

Активация на акаунт