👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 84 682
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 995
  • София
Ето ме и мен след преглед - реално изоставането е една седмица и както мъдро ми каза лекарката - с тази огромна миома няма как да имаш едро бебе; на тази възраст няма как; и с твоите мерки не се очаква; е, какво искаш???!!!
Успокои ме 😁
29+1 =1,150 гр.
Изписа ми кортикостероиди 4 инжекции и сега ще видя кой да ми ги сложи в края на другата седмица през 12 часа. Малко е неудобно, ще трябва да е 8 и 20, 9-21 или 10-22 ч.
Ще се наблюдаваме с нея всяка седмица, освен тази, в която съм на ФМ отново (4-та!) и около 15 юни, живот и здраве, ще режат. Да стигнем до там, пу, пу.

За козметиките спокойно, всичките са изкуственяк, някои по-скъпи, други по-добри, трети хич ги няма. Ще ги нацелим постепенно. То пък не може и само мас и зехтин. 

Желязото при мен действа ужасно - бетонира стимаха и ми се гади от него. Но, ... пия си го.

Който ще ражда след 20 юни и не иска да му режа от нощниците преди това, да се оБади да му ги стерилизирам и да му ги пратя. После може за платки да ги ползваме.  И така.

# 1 996
За запек силно препоръчвам- ФрутиЛакс. Преди него пробвах 2 доста по - скъпи сиропа и много гадни на вкус, които не ми помогнаха. Фрутилакс е сладък сироп и пише, че може да се приема от бременни и деца, без лекарско предписание и е около 7 лв. Изпивам 2 капачици преди лягане и на другия ден около обяд съм в тоалетната ☺☺

# 1 997
За килограмите и аз много напълнях +21 кг съм и аз, в 35+2. Предните бременности бях + 8 -10 кг. Единствената разлика, която откривам за себе си е, че тогава много се движех, а сега движа най-много приборите си за хранене. И преди извънредното положение обездвижването ми беше проблемът - придвижване с кола и настолна работа през деня.
За хемороидите  - и аз си имам. Мисля, че при мен има връзка с недостатъчното приемане на течности, докато кърмех втория път. Имах големи проблеми с изхождането тогава.
За теглото на бебчетата  - моето момиченце преносих 10 дни и пак си беше фина - роди се 2950 кг. Тази година навършва 12 и сме почти на една височина.

# 1 998
Ехааа, излязох на разходка, връщам се и гледам, че съм в центъра на скандала. Мисля, че доста грешно сте ме разбрали.. Джонсън са дъното, защото имат много загубени дела за причинени вреди, не защото са евтини. Аз съм купила Хипп и Бочко, не съм казала никъде, че скъпата козметика е за предпочитане. Това, с което не бях съгласна е... аз така правех и на моето му нямаше нищо...както и да е. Не искам да влизам в горещи спорове Simple Smile

Брайда, обясниха ли защо са не се ползва преварена вода? В смисъл.... какво се случва при преваряването?

БТВ гледах майската тема, ми те половината са родили вече през април, та сигурно и при нас май ще бъде юни Simple Smile

# 1 999
Аз ще сменя темата като ви кажа, че утре по някое време ще се включа с най-красивата нова тема досега. Още не знам как ще я направя такава, но ще се постарая на макс Grinning

# 2 000
Да ви питам тъй като забравих във вторник  като бях за пъследния болничен и тонове да питам до кога се пиеше магнезий?

# 2 001
Anichka, мисля, че за магнезия АГ трябва да ти каже.
Моята схема е 1 на обяд и 1 вечер, защото главно вечер са ми въвърдяваният на корема като ги има. Сутрин засега не пия.

# 2 002
  • София
АНиБанани, има време да се обърне, не се разтройвай.

За козметиката - според мен всичко е гени, ако си предразположен не можеш да се отървеш. Омекотител спрях да ползвам като купихме сушилнята. Дори и в момента пера с прах за чувствителна кожа. Всички използваме Биодерма, защото ни понася добре. Преди сме ползвали и Бочко, но просто не е за нас.

За хемороиди сега само за болката се мажа с Пайлекс. Нямам и очаквания да се приберат. Ще видим дали ще се борим за трето или след това раждане - хирург.

Гет, радвам се , че всичко е наред Heart

Дрийм , не се съмяваме в теб : )

Аничка 123, на мен АГ ми каза след 36 седмица, но все пак си питай на следващия преглед.

# 2 003
ppolina и аз съм качила над 20кг до момента. Още в 4ти месец вече бях към 8кг отгоре, защото имах зверски апетит и ако не ядях ми ставаше гадно на корема. Предполагам и че е защото спрях цигарите. В никакъв случай не се оневинявам - прекалих с храната. Аз поне късно се усетих, че за да не качвам толкова много вечер трябва да ям само зелена салата с яйца. Ако ям нещо по-тежко или тестяно на следващия ден може и да съм +1кг!
Това, което АГ ми каза като ми се скара е, че когато качваш кг не ги качваш само отвън, а и отвътре по органите и се стеснява пътя на бебето. За усложненията, които можем да си докараме предполагам знаеш, нооо белята е сторена. 😊 От тук нататък повече зеленчуци и яйца, после ще ги сваляме кг.
dream123 с нетърпение чакаме новата тема 😊

# 2 004
Здравейте от мен,

По темите Relaxed

Пароструйка - имаме някаква за 200 лева, не и знам марката, но е супер - чисти прекрасно, не мокри повече от парцал или моп, моята се откача и става и ръчна. Почиствам след прахосмукачка или робота /той е само сухо почистване/- ламинат и плочки /това да ми настилките вкъщи, килими нямам/. С ръчната почиствам дивана, матраци, банята, тоалетната, печката, котлоните - има доста различни приставки. Като цяло съм много доволна, лекичка, и компактна ми е, държа я в шкафа при прахосмукачката. Гледам минимално да използвам препарати сега докато съм бременна, а и заради кучето ми се струва по подходящо. Единственото като минус ми е това, че резервоарчето за вода е малко и се налага да го пълня няколко пъти за едно чистене, но предполагам, че иначе нямаше да е толкова лекичка.

Ваксини - аз съм ЗА за задължителните по имунизационен календар. За останалите съм по скоро против, зависи от ваксината - примерно за противогрините съм против, но пък съм се замисляла за тази при младите момичета за рак на маточната шийка.

Доктор СпокStuck Out Tongue Closed Eyes - според моите наблюдения всяка майка си гледа децата според нейните убеждения и е доста индивидуално. Спок, Монтесори и т.н. има много различни вариации - прилагайки критично мислене, съчетано с лични убеждения и начин на живот - тези книги могат да са ни от полза за да изберем най-подходящото за нас. Книгата какво да очакваш през първата година на детето, която мисля, че Лимончето си е купила е издадена в оригинал 1962 г. /според Гугъл/ и за мен авторите са напълно непознати, аз също си я взех, защото имам от същата серия за бременността и ми допадна, но дали е актуализирана от тогава или само са заменили имената на имунизациите и лекарствата в българския превод не се споменава. Освен това си взех и ръководство на д-р Спок най-важното за бебето, която обаче е доста осъвременена и реално е писана след 2000 година, от американски педиатър, който е използвал за основа идеите на Спок, но актуализирани към съвремието. Според мен името на Спок, вероятно е използвано с цел по голяма реклама, защото има цяло издателство кръстено на Спок, което и до днес издава книги по Спок, но реално писани от други автори. От същата серия ръководство на д-р Спок имам и за бременността, писана от някаква докторка. Тя също ми хареса и затова взех и тази за бебето. Аз май не съм споменавала, но доста обичам да чета Smiley По темата с възпитанието и отглеждането имам и на Монтесори, и за възпитаване на обноски, и на Анна Бикова за мързелива майка, и разни психологически. В крайна сметка прилагам само и единствено нещата, които аз избера и то по начина, който съвпада с моята гледна точка и в крайна сметка се получава някаква уникална комбинация, която само аз си я разбирам Satisfied

Послепис: ppolina - отказаването на цигарите оказва сериозно влияние на теглото - аз като ги отказвах качих 10 кг. за един месец без да съм бременна. Възможно е и това да ти е оказало влияние.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 20:29 от pandora23

# 2 005
И аз така си мисля че след  36с.  но съм забравила. Аз също изпитвам в последно време зверски глад.  Ям хляб и сладки и т.н. И след това ме боли доли  от дясно  където е д.черво  и през ноща даже се събуждам преди беше по рядко,до към 2пъти н седмицата а сега е почти през ден. През нощта ме боля,сега пак..... за козметиката  няма да коментирам , ползвала  съм различна а проблемите с лишеите на 4г.възраст се появиха. Преварявам вода в ел.кана и после само пълня  шишето  с АМ с нея.  Имам и нагревател за  пюрета или мляко и го ползвах  тъй като навън поне в началото ми е трудно  да се мажеш с пюрета

# 2 006
Pandora, да точно тази адаптираната по Спок имам, тя не е някаква кой знае колко дебела, реално е от Робърт Нийдълман. Има актуални неща описани там като кърмене на поискване, като цяло за храненето каквото съм слушала от Ася Демирева го има и там. Тоест явно наистина съдържанието е актуализирано. Дразни ме обаче, че е написана за американската действителност, а и мисля че превода от английски не е добър, на места е даже смешен Simple Smile Трябва да се чете критично тоест.
Момичета, на вас ще има ли кой да ви помага като се роди бебето? Ние ще сме си само аз и ММ и малко се притеснявам дали ще се справим, особено първите седмици.
Може ли някой да ми препоръма и добър очен лекар, който работи от частен кабинет, а не в поликлиника или болница. Аз имам много добра лекарка, но тя е в очна клиника, която се намира в болница и не ми се иска да ходя там, че сигурно ще е пълно с хора.

# 2 007
  • Варна
Ехеееее изтървах купона 😂

Дриймче, чакам с нетърпение новата тема, може в описанието да сложиш забранени дискусии: 1) изчисление на седмици 2) козметика и препарати за бебето 😂😂😂. (Това е шега, разбира се)

За килограмите - аз до момента (32г.с) съм качила 17кг. До скоро се хранех по същия начин по който се хранех и преди това. Бях пушач, макар и не Чак толкова активен, и още с + теста ги отказах. Сладко не обичах и не ядях изпбщо. Преминах през първи 2 месеца в ядене на всякакви боклуци, което беше нетипично за мен и после още два месеца на активно драйфане, когато пък почти не ядях. Още първите 4 месеца бях качила 6 кг. Wink После си продължихме храненето с  ММ по същия начин, по който и преди това. Нито съм яла повече, нито нещо различно от преди. До миналия месец вече бях качила 15 килограма въпреки това Simple Smile
Полина, Последните 3 седмици и аз като теб изпитвам невероятен глад и съм ужасно лакома за хляб, тесто, шоколад, сладолед И т.н. През два часа огладнявам до такава степен, че чак ми прилошава. Старая се снаковете между храненията да са ядки, плодове, таратор, салата, но не става постоянно. Понякога просто не ми се яде нищо друго освен сладолед 😂. Вече съм +17 и до края сигурно ще стана 20 и отгоре.  Не знам колко ми е правилно мисленето, но да стоиш гладна само за да не качиш килограми за мен е безотговорно Simple Smile, затова не се притеснявай бременна си и не си напълняла само ти. После има начини за сваляне, стига човек да има желание Wink

За книгата- още един от първите пъти, в които ви споменах книгата казах, че от бързия преглед, който направих  и ако съдя по предходната 1-ва част(Какво те чака, когато чакаш дете) отчитам, че и в нея има доста неща, които са специфично написани за САЩ - частта с раждането при нас е по различен начин,Застраховки,   избора на педиатър и т.н.
. Аз изобщо не се смятам за някакъв капацитет в областта, за да препоръчвам книги и нямам претенция че критиката ми относно Спок е адекватна Simple Smile Споделих, че съм чела Спок и Монтесори, но аз съм чела и за конструктивизма и за доста други неща, просто защото ми е било интересно и обичам да чета, а не заради бебето.
Знам, че има съвременни поредици на Спок, просто не представляват интерес за мен, който иска нека си вземе и прочете;)
Деца и бебета със сигурност не се гледат на теория, но пък и в никакъв случай не е излишно да се обогатяваш не само по тази тема, ами по която и да е.

ЕеЕе много съм многословна, съжалявам 😔

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 20:45 от Lemons

# 2 008
За помощта, ние с ММ засега смятаме да пробваме да се оправим сами първите 2 седмици. Докато той е в бащинство.
Причината - смятаме, че ще е по-добре да свикнем с бебо без някоя от бабите да се намесва. След това вече, като посвикнем и се успокоим, ще ги поканим да дойдат ако искат, да помогнат.
Разбира се, това си мислим ние, а дали ще стане така е друга работа. 😄
Гледам да не се заробваме с някакви окончателни планове, а по-скоро да обсъждаме какво ни се иска. Пък какво ще стане, ще гледаме.

# 2 009
  • Plovdiv, Bulgaria
При нас помагачи има, стига да искаме. Но както и с малкия, така и сега, не искаме никой. Само храна да ми носят ако желаят да помагат 😁 Сега решихме, че искаме да си се напаснем 4та първите седмици. Само докато съм в болница и ММ е на работа, наще ще поемат малкия.

Ще се справите разбира се Simple Smile Това си е вродено, особено на майката. Все пак ако някой се чувства по-спокойно, не пречи и помощ да си има.

Общи условия

Активация на акаунт