👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 84 665
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 1 965
  • Plovdiv, Bulgaria
Хм, аз мислех, че задължително запича. Явно може в началото едно действие, после друго.
Напоследък ходя по няколко пъти на ден така и така, явно нещо се разместиха червата ли, не знам, преди това си имах проблем с всекидневното ходене. И сега си виках, че ще спре това ходене толкова от това желязо. Знам, че повечето имат другия проблем, ама хич не ми е приятно на мен и това ми положение. Няква златна среда искам 😁
На всичкото отгоре май и хемороид се е появил, отново мислех, че само при трудно ходене става, ама явно не..
Извинявам се за темата, която повдигам.

# 1 966
И аз отначало бях все разхлабена и се чудих как всички се оплакват от нередовен стомах, а аз не можех да изляза от тоалетна. Но сега нещата се промениха и взе да става трудно. Гледам да ходя всеки ден, но е трудно. А за цвета доктора си ме предупреди, да не се шашкам.

# 1 967
  • София
christiana_, откакто пия желязо съм редовна до WC. дозата ми е 2х1, но понеже в началото не ми оставаше време между белтъци и магнезий и пиех двойна доза. 2 пъти ми се случи и много да ме боли стомаха и разтройство да ми докара. И да, и на мен ми излязоха хемороиди за съжаление.

За допълниелното здравно съм с две ръце ЗА при възможност. Баткото съм го пуснала през фирмената и покриват до 3000лв, които въпреки, че е болнав, не можем да стигнем. ЛЛ я ползваме и ние само за болнични и ваксини. Като трябва да се отиде на специалист , повечето добри не работят със ЗК или ако работят се чака с месеци. Затова предпочитам да си платя. На бебето мисля да не правим, но след първата година и то влиза в кюпа.

Днес си взех роклята от ХМ , огромна е. Материята и десена са много хубави, но за съжаление ще я връщам.

Българските некст са си направили сайт, но цените не са като английските. Ако все пак някой има нещо на зор : https://wizzkids.store/index.php?route=common/home

# 1 968
Не съм го правила, имах козметика на Бочко всичко ,което  се сещата и един лосион на Джонсън. Нито съм имала проблеми с кожата нито с подсичане, а и една пудра на Джонсън за дупето. Чета и гледам козметиките ,които сте накупили вие преценявате,но няма смисъл от тях. Кожата на детето се изнежва много и после се появяват кожните проблеми.

Специално за продуктите на Джонсън искам да вмъкна, че трябва да се има едно сериозно на ум, защото още тече дело срещу тях за продукти, предизвикали рак на яйчниците.
https://news.sky.com/story/thousands-of-plaintiffs-given-go-ahea … -johnson-11979748
В България май няма много гласност по темата.
Аз съм от тези, които четат етикетите, ползват и едно приложение (Clean beauty) да следят съставките и т.н. Никого не убеждавам, че трябва да го прави по същия начин, но не може някой да ме убеди без научни доказателства, че използването на възможно най-чиста козметика ще изнежи бебето Simple Smile

# 1 969
Момичета, понеже се повдигна въпроса с хемороидите, да попитам и аз. Как ги лекувате и изобщо има ли шанс да изчезнат преди раждането? Четох, че след раждането ставали още по-големи и болезнени, явно заради напъните. На мен АГ ми изписа само някакви кърпички и гел за мазане и няма ефект все още.

# 1 970
За хемороидите използвам Апимед Хемопро. Препоръчаха ми го в аптеката и за 2 3 дни ми минава "болежката", след седмица-две пак излиза и така...
Аз имам друг проблем. Още като разбрах, че съм бременна отказах цигарите и много вредни храни (няма да изброявам, за да не ви се доядат), въпреки това качих близо 21 кг, а проблемът е, че може би около седмица апетитът ми нарастна двойно, а може би тройно. На ден изяждам по  5-6 филии хляб с манджа, на сандвич и т.н., а за шоколад да не говорим. Наистина ям много 😔😭 много ме е страх дали вредя на малкия Sad опитвам се да се сдържам, но не мога..яде ми се. Има ли мами с подобен проблем?

# 1 971
Никак не съм съгласна, че кожата на бебето се изнежва от козметика, детето или е предразположено към проблеми, или не е. Джонсън е дъното, да! Според мен храненето и козметиката първите няколко години са много важни за цялостното здраве на детето, защото една лоша клетка сега е милион лоши клетки на 10годишното. Пудрите мисля са отдавна отречени (за дупе), май повече се ползват по фризьорските салони. И нещо друго, много майки ползват репликата, ми аз така правех и на моето нищо му нямаше, не всичко е видимо на секундата, от друга страна, като си свикнал с едно нещо и е много трудно да приемеш след време противоположния вариант, както мен никой не може да ме убеди за тия кокуни, че са ок и не застрашават бебето.
За преваряване на вода, на мен ми е по-лесно да цъкна копчето на термоканата и след 2 Мин да имам преварена, правя АМ, и охлаждам, от колкото да топля Бебелан и т.н. Разбира се навън винаги можеш да си купиш вода от някъде, само не трябва са е минерална, а изворна.

# 1 972
  • София
Манди, ти коя г.с. си ?

# 1 973
Shuk, мисля, че е излишно да се изпада в крайности и да се описва кое е дъното и кое е върхът. Има много жени, които са използвали или мислят да използват Джонсън и Бочко и не е нужно да живеят с идеята,  че след година децата им ще усъмнат с 10 милиона дефектни клетки.
Това, че някой ще използва Юриаж, Мустела и тнт. по никакъв начин не му гарантира спокойствие и “здрави” клетки.

# 1 974
И аз минавам да се отчета след преглед Confused бебка е наред, вече тежи 1990кг в 32+3 г.с., но си е все така седалищно. А АГ казва, че имам перфектни мерки за естествено раждане и само ме надъхва. Хубаво коремче, стегнато, малко качени кг и накрая било срамота да ме реже. Ами ..... отивам да си поплача вкъщи Cry CryCry

# 1 975
Shukm Legilimens  не искам да убеждавам никой в нищо, всеки си преценява как да си гледа детето.
Аз съм си отгледала моето сега вече на 6г. и живот и здраве и второто така.
Ползвах Джонсън лосион  и Чико пудра от Италия ,бившата ми свекърва работеше там и ми пращаше. Качествотото е несравнимо от това ,което съм купувала. Сега скъпа козметика нямам намерение да купувам отново и съм забранила да ми се купуват такива неща.
На всяко дете действат различни неща, моят съвет беше просто да не се прекалява с това.
Вода няма да преварявам,защото охлаждането после ми е трудно.
Имам си уред на Томи Тайп за притопляне на храна ,така че не ме бърка да си приготвя АМ на него.

# 1 976
  • Plovdiv, Bulgaria
Моят не обичаше прекалено топло мляко и ми беше по-удобно с готова вода, вместо да преварявам, изстудявам.. Проблем с разтварянето на АМ в по-хладка вода съм нямала също. Е, и кана съм ползвала, ама рядко. На места също бях чела, че водата трябва да ври няколко минути и с кана едва ли не нищо не се прави, ама не съм се задълбочавала.
Само знам, че минералната вода не се преварява, защото й се вдига минерализацията, затова изворна, ако се взима бутилирана.

Хемороиди имах предният път след като родих, въпреки, че бях секцио. Но тоалетната си е трудна след него така и така. Аз затова сега си взех и тия свещички, за вкъщи да си имам. Минаха от самосебе си. Сега ме наболява само на моменти и затова се усъмних, че се е появило нещо и останах изненадана.. Но нямам идея как се третират тия работи. Щом от сега се появиха, само предполагам какво ще е след раждането.

# 1 977
Shuk, мисля, че е излишно да се изпада в крайности и да се описва кое е дъното и кое е върхът. Има много жени, които са използвали или мислят да използват Джонсън и Бочко и не е нужно да живеят с идеята,  че след година децата им ще усъмнат с 10 милиона дефектни клетки.
Това, че някой ще използва Юриаж, Мустела и тнт. по никакъв начин не му гарантира спокойствие и “здрави” клетки.
Мисля ,че ти най-точно го каза..Скъпата козметика и марка не гарантина здраве!
Пък нека аз съм на дъното😉😂

# 1 978
  • София

30+6 съм. Simple Smile

# 1 979
На ден изяждам по  5-6 филии хляб с манджа, на сандвич и т.н., а за шоколад да не говорим. Наистина ям много 😔😭 много ме е страх дали вредя на малкия Sad опитвам се да се сдържам, но не мога..яде ми се. Има ли мами с подобен проблем?

Е 21кг в тая седмица не е много полезно, въздържай се повече просто. Явно не си отказала достатъчно вредни храни Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт