Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 164
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
В началото давах пюрета само на Хип или Гербер. Вече давам всякакви, защото Хип нямат много разнообразие и имам чувството, че й давам едно и също да яде. Само Ганчев не съм давала, въпреки, че се изкушавам, защото имат много видове, но като им видя съдржанието и се отказвам - слънчогледово олио, нишесте, захар... Не, мерси.

Най-много купувам Хип, Бебелан, Овко, Лупилу и Бебивита. Месни заготовки съм взела на Плазмон.

# 151
Мами,
Колко ви е порцията каша? Днес приготвих 160гр, но сякаш му беше много. Нахрани се със 100гр...

# 152
Първо преварена,после бебелан сега вече давам от каната с филтъра..кашата ми е 130гр днес даже ми се разсърди че няма повече в купичката явно трябва да вдигам дозата...

# 153
Давам преварена вода. Зеленчуци въвеждам по 3 дни. Тези три дни давам само новия зеленчук. Само пащърнака смесих първо с морков после с тиква, защото чист изобщо не го хареса.

# 154
В началото давах пюрета само на Хип или Гербер. Вече давам всякакви, защото Хип нямат много разнообразие и имам чувството, че й давам едно и също да яде. Само Ганчев не съм давала, въпреки, че се изкушавам, защото имат много видове, но като им видя съдржанието и се отказвам - слънчогледово олио, нишесте, захар... Не, мерси.

Най-много купувам Хип, Бебелан, Овко, Лупилу и Бебивита. Месни заготовки съм взела на Плазмон.
Харесват ли ти заготовките на плазмон?? Аз пробвах тези на хип, но не ми харесват на вкус изобщо. Мисля, че и ан бебчо не му хареса, въпреки че го добавих към домашно зеленчуково пюре. Ти пробвала ли си хип?

# 155

Харесват ли ти заготовките на плазмон?? Аз пробвах тези на хип, но не ми харесват на вкус изобщо. Мисля, че и ан бебчо не му хареса, въпреки че го добавих към домашно зеленчуково пюре. Ти пробвала ли си хип?

Да, давала съм и на Хип. На Плазмон взех заешко и пуешко, защото на Хип не откривах. Малката ги хапва с голям апетит, дори не очаквах така да харесва месо, защото аз не обичам много и рядко ям. На вкус не мога да определя, на мен всички са ми гадни.

# 156
  • not found
Здравейте мили майчета , от доста време не съм писала .Това извънредно положение е ужасно , седим си вкъщи от както ни е казал Генерала , обаче вече взем да не ни свърта, не ходим никъде дори и до магазина , изобщо изолирали сме се както си му е реда 😂 Обаче малчо вече не издържа , изкарвам го като е хубаво времето на терасата , позалъгва се , гледа ... Искам вече да отворят парковете , градините и всичко останало .
Започнах захрнването - доста съм предпазлива за момента , дадох му тиква като първа храна , мисля около 7 дни да я давам , после картоф , после морков пак по 7 дни , следващите по 4 дни предполагам . Тиквата засега му харесва , но и аз много я обичам ❤❤❤ Що тиква съм изяла .
Нищо ново покрай нас , нищо интересно .

# 157
Stеys, благодаря ти! Аз също не съм в България, но го намерих в сайта на един детски магазин тук. Като цяло изглежда доста удобна.

Боже, какво спане по корем.. Виктор ако е по корем само ще се опитва да пълзи (вдига дупето и се кълчи напред-назад) и се изправя на ръце. Никакъв шанс да заспи.

Ние имаме летен кош на макси кози - 3в1. Има ли разлика между летен кош и лятна количка?

А пък за спането абсурд да го сложим в друга стая. Все още се събужда един милион пъти на нощ и се кърмим. А и в момента преправяме таванската стая в две стаи, идеята е едната за Виктор, другата за братче или сестриче. Така че чаааааааак след като е готова ще мислим за преместване.

Имам солна лампа, но напоследък рядко я използвам. На улицата до нас има фенер и просто оставям леко отворени завесите.

И моя Виктор е същия миналата вечер след като го нахраних го сложих в кошарата и той взе че се обърна по корем със затворени очи беше и пак са мъчеше да лази даже събудих мм да го види и той почна да са смее докато не го вдигнах не се спря вдигнал задника на колене и се мъчи да се придвижи 😂 голяма забава пада сега откакто започна да се върти все спи на лявата страна а преди не искаше когато беше на лявата страна се събуждаше с рев ако не може да се обърне тъй като се роди със счупена лява ключица казаха да не спи на лявата страна а само на дясната 2 седмици и той си свикна на дясната добре че сега започна и на лявата да спи. Надявам се и главичката да му се оправи че сега е с различна форма от едната страна е по сплескана от другата и дясното му ушенце е по меко и постоянно го запретва леко е щръкнало надявам се да не е с щръкнали ушички😔😔😔знаете ли какво мога да направя за да му се оформи главичката равномерно и с това ушенце какво да правя не ми се иска да е с щръкнали ушички въпреки че ние с татко му сме с доста мънички уши но все пак не искам да му се подиграват.

# 158
Calibra счупена ключица на новородено!?!!
Ти нормално ли ражда?
В коя болница?
Направо съм потресена!
Лекарите при ваденето ли са му я счупили? Снимка рентегова ли правиха, за да установят счупването?
Извинявай за въпросните, просто ми стана интересно, ако искаш не отговаряй.
Дано бързо се е оправило бебето и е добре сега Simple Smile

# 159
Здравейте ,

Ние така си прекарваме времето ,когато е хубаво -по цял ден в двора . Доста му харесва ,вече му сложих летния кош. Обаче продължаваме да спим 2 пъти по 30 минути . Преди поне спеше 3 пъти по 30 минути .. а сега абсурд да го приспиш 3 път към 17:30-18:00 ... спи му се ,плаче ... обаче няма заспиване . Вечер започна да се събужда освен за мляко и към 4:00 - готов за игра ,започва да приказва, върти се ... с мъка се приспиваме отново .

Нашето претопляне се оказа дерматит ... нямам думи да опиша разочарованието от “лекари”,за които при бебетта всичко е колики и обривите са претопляне Rage за сега не му давам нова храна ...
Има ли някой ,който е захранил и бебчето е с АД и продължавате със захранването ? Или спряхте ? Или просто не въвеждате нова храна ,докато не се изчисти ? Дерматологът каза ,че не било от храната и да си го захранвам ,но аз мисля да изчакам поне да се скрие обрива и петната и тогава да въведа нова храна ... за сега давам Вече въведената само ..

# 160
Calibra счупена ключица на новородено!?!!
Ти нормално ли ражда?
В коя болница?
Направо съм потресена!
Лекарите при ваденето ли са му я счупили? Снимка рентегова ли правиха, за да установят счупването?
Извинявай за въпросните, просто ми стана интересно, ако искаш не отговаряй.
Дано бързо се е оправило бебето и е добре сега Simple Smile
Не ми е проблем да отговоря това вече мина замина и той е жив и здрав. Да нормално раждах при излизането му тъй като той изкочи целия (буквално) и акушерката го хвана и тя каза че се е чуло изпукване и веднага казаха че може да е със счупена ключица и да не се притеснявам защото доста бебета се раждат така дори някои излизат с изкарана ръчичка. Това зависи от позата която е заело. Родих в сряда в Хасково в четвъртък детския доктор дето беше на смяна дойде да ни прегледа видя му ключицата и каза че е счупена, но ще го вземат да му направят снимка за да са напълно сигурни. По време на раждането двама доктора се намесиха и ми натискаха корема а Виктор не искаше да излиза (явно заради позата защото доста трудно излезе). Взеха го за снимка дойде линейката едната сестра отиде с него успокои ме каза че няма да се отлепя от него и че всичко ще бъде наред. Сподели че бебетата масово се раждат със счупена ключица и че това е нещо което се възстановява (само при бебетата). Аг-то от спешното е на 2 минути в Хасково точно на 10 минута Виктор си беше при мен. Дойде доктора и каза че наистина е счупена и питах какво се прави защото аз съм на 23г първо дете и не разбирам нищо от медицина (въпреки че от рода ни са масово доктори) тя ми каза че не трябва да бъде в пелени, че ръчичката трябва да е свободна и да спи на другата страна. Като ни изписаха личния му доктор като дойде първия път му казахме за счупената ключица и той каза същото че няма от какво да се притесняваме щом знаем за нея и като не го слагаме на лявата страна (2 седмици) тя ще си зарасне. Миналия месец преди извънредното положение ходихме на ортопед казахме му за ключицата той я погледна и каза че няма и след от това зараснала си е както трябва. От всичкото това имаме само една крива главичка която се надявам да се оформи правилно.

# 161
Мале, мале, какви приключения.... ужас.

И моят си беше заклещил рамото, излезе главата и застана някак накриво ръката му вътре, но не го дърпаха, изчакаха малко и казаха да напъвам пак, след няколко напъна излезе някак.

Важното е, че се е разминало. Те са им доста меки костите, той Господ донякъде го е измислил.

Давам си сметка, че ако не бяха толкова издръжливи, трудна биха оцеляли. Всеки ги гледа след това както му падне ахахах (нищо лично към никого и аз съм така).

Толкова пъти му изпускам телефона на главата.
И онзи ден както го държах не предвидих, че в близо до ръба на масата и той се наведе и си удари челото. Grinning

# 162
Calibra дано всичко е наред сега с ключицата и главичката 🙏 на мен ми звучи притеснително, аз съм малко паника за такива неща.
Вчера бях следобяд в двора с летния кош малката спа, разглежда, голяма радост е този кош, явно от разглеждането се изморява и вечер в 21:00 е труп направо.
Слушах, че обмислят да върнат женските и детските консултации, надявам се да стане, че искам да ѝ пуснем кръв и урина.

# 163
Явно днес ще е ден за спомени защото сутринта си мислих за раждането ми и си поплаках доволно ..и при мен се беше заклещил но главата,аз напъвам доктора натиска корема ,акушерката се опитва отдолу зоррр..и накрая силен рев -синът ми !! Слънцето ! Да са ни живи и здрави миличките ...

# 164
Calibra дано всичко е наред сега с ключицата и главичката 🙏 на мен ми звучи притеснително, аз съм малко паника за такива неща.
Вчера бях следобяд в двора с летния кош малката спа, разглежда, голяма радост е този кош, явно от разглеждането се изморява и вечер в 21:00 е труп направо.
Слушах, че обмислят да върнат женските и детските консултации, надявам се да стане, че искам да ѝ пуснем кръв и урина.
Всичко му е наред благодаря. Ключицата му се оправи за 2 седмици. Сега е едно щастливо и радостно бебе не спира да се усмихва и и смее. Остана му само неравномерно оформена главичка дето спа повече от 2 седмици на дясната страна но се надявам да се оформи правилно. Купихме възглавничка за правилно оформяне на главата ама нещо не му е удобна. Ще се надявам сега като спи на лявата страна да се оформи равномерно навсякъде. Много е активен да му се чуди човек от къде я има тази енергия тези дни не иска да спи през деня и направо е нещо ужасно нямам време за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт