Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 215
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
BMR -  За Гхи съм срещала в доста групи за захранване, че масово се предлага дори от самото начало на  захранването. Ние в момента сме на авокадо, но след това ще е жълтък.

# 196
Педиатърът на детето каза, че вече мога да давам жълтък - почти на 6м е. Каза ми да започна с 1/4 през ден за две седмици. После по половин жълтък през ден и тогава да въведа месото. Не се сетих да попитам дали е ок да се въвеждат нови неща, но идеята е май да се започне с жълтъците и месото, когато вече повечето зеленчуци и плодове са въведени. Малкия нищо не харесва и затова мисля да въведа жълтък да му овкуси.

Аз имам друга питанка.. слагах до моментс рапично олио в пюретата, но вчера нау-картшки бутнах и слупих цялата бутилка на земята и после цял ден бърсах мазно 😱😱
Днес купих масло Гхи и се чудя дали е подходящо да му го давам на почти 6м?

Имате ли идея как се въвежда жълтък? Четох, че се започва в началото по два пъти в седмицата се дава за две седмици, след това по три пъти за още две и след това пре ден. Това означава, че докато стигне по половин жълтък през ден минава цял месец и питанката ми е дали през този месец се въвеждат други нови храни???
Подходящо е, то е с премахнат млечен белтък. Аз го давам откакто почнах да захранвам в началото на 5тия месец.

# 197
Здравейте момичета,
От доста дни не бях влизала и сега поизчетох по диагонал и искам и аз да питам за това нощно хранене и спане - имам чувството, че нощем яде повече, отколкото през деня...заспива сравнително рано към 19.00- 19.30 и се започва едно будене на всеки 2 часа, давам му мляко в полусън и продължава да спи, ако не му дам се буди...реално нямам по-голяма продължителност на съня от 2 часа (поне бързо заспиваме, с изключение на случаите, в които решава, че се е наспал посред нощ и започва да пее и играе), сутрин най-късно до 7.00ч.да спи (в повечето пъти 6.00-6.30, а днес и в 5.40ч.). През деня будува точно по 2 часа и се приспиваме задължително на ръце, спи около 1.30-2.00 , но за целта трябва да го държа, ако го оставя се буди след 30мин.
Някакви идеи как да се разреди това нощно хранене...мечтая си за един непрекъсван сън от поне 6 часа Blush

# 198
През деня колко пъти яде? Може би не му е достатъчно. Примерно при нас той сам си сгъсти дневните хранения и започнаха да отпадат храненията в 3, а после в 6. Сега се храни горе-долу на 2, 2.30 часа. Като вас заспива в 7-7.30 и се буди между 6 и 7, днес в 6.11.
Но според мен, ако не е нещо друго - будене за биберон, приспиване по определен начин и тн,
би могла да пробваш с по-често хранене през деня или увеличаване на дозата.
Здравейте момичета,
От доста дни не бях влизала и сега поизчетох по диагонал и искам и аз да питам за това нощно хранене и спане - имам чувството, че нощем яде повече, отколкото през деня...заспива сравнително рано към 19.00- 19.30 и се започва едно будене на всеки 2 часа, давам му мляко в полусън и продължава да спи, ако не му дам се буди...реално нямам по-голяма продължителност на съня от 2 часа (поне бързо заспиваме, с изключение на случаите, в които решава, че се е наспал посред нощ и започва да пее и играе), сутрин най-късно до 7.00ч.да спи (в повечето пъти 6.00-6.30, а днес и в 5.40ч.). През деня будува точно по 2 часа и се приспиваме задължително на ръце, спи около 1.30-2.00 , но за целта трябва да го държа, ако го оставя се буди след 30мин.
Някакви идеи как да се разреди това нощно хранене...мечтая си за един непрекъсван сън от поне 6 часа Blush

# 199
Според мен го оставете да си спи през деня сам и увеличете интервала на будуване. И аз все държах малката в мен, че да спи повече и си докарах по 8 събуждания на нощ, а преди това не се будеше дори по 1 път!
От две седмици (откакто присъствах на един уебинар за съня) я оставям да си спи колкото иска, обикновено около 45 мин, макс 1 час, а последната дрямка гледам да е най-късно до 19 ч. (Това да се е събудила). По този начин постепенно се нормализираха нещатаби снощи например заспа в 20 ч., в 21 хапна в просъница и после се събудинв 5 (от газове), хапна малко и окончателно стана в 8. Много съм доволна, дано така се задържат нещата. Simple Smile

# 200
Аз не помня от кога не съм го хранила посред нощ (да чукна на дърво) и не се и събужда. Нощно време съм го хранила само през първия месец, след това спря да се събужда. Като беше по-малък се събуждаше от алармата на татко си в 3 през ноща (мм работи на смени) и трябваше да го храня но това беше една седмица после една седмица спеше цяла вечер когато татко му беше втора смяна. Имаше един период в който се грижеше за татко си да стане на време за работа събуждаше се в 2 и нещо да яде😂 но това беше докато не стана на 2 месеца. Вече не му прави впечатление като звънне алармата отваря очи и след една минута пак е заспал. Последно яде към 23:30 и сутринта към 8- 8:30. Вчера се събуди наспан в 3:30 през ноща дадох му малко водичка, опитах се да го приспя защото сам не иска да заспива, но той вече искаше да си играе. И да се похваля като го оставих в кошарата той си се наигра и заспа сам не можех да повярвам😊😊

# 201
И при нас беше така, но сега й растат горнитв два предни зъба и явно като спеше много през деня, не успяваше да заспи дълбоко нощем. Надявам се вече да мине този период.

# 202
И аз мисля като Бубулина, през деня повече от 3 часа не трябва да му се събира сън за всички дрямки.
Моят спи по 30 Мин от много отдавна и не го насилвам въобще за повече.
Нощем се бъди по два пъти, понякога по един, понякога повече, но часово само два.

# 203
Ако заспива по - късно дали няма да поспива повечко? Аз исках да ви питам за едни пъпчици му излезнаха на Алекс, точно където е памперса - краченца, коремче, дупе изпъпчен е във форма на памперс, не знам как да го обясня. Та дали е от памперсите понеже взех нов пакет вчера? От храна възможно ли е само там да са?

# 204
Ако заспива по - късно дали няма да поспива повечко? Аз исках да ви питам за едни пъпчици му излезнаха на Алекс, точно където е памперса - краченца, коремче, дупе изпъпчен е във форма на памперс, не знам как да го обясня. Та дали е от памперсите понеже взех нов пакет вчера? От храна възможно ли е само там да са?

Напълно възможно да е от памперса тези дни е по топло а и колкото да е самия памперс спарва пробвай да го намажеш с кремчето против подсичане или с бебешко олио/крем за след баня.

Мамите които поръчаха торти за 6-то месеца може ли да споделите какви бяха имаше ли някакви мечета, котетата, лунички от горе или беше просто изчистена торта. Трябва да поръчвам а не зная каква нещо не мога да я избера.

# 205

Ето я нашата Simple Smile

# 206
А аз да ви питам... ползвах сумати видове памперси и абсолютно всички , където са ластиците на крачетата остават червени следи... впиват и се явно. Тя си е мазничка, може и от това да е . Мажа с кремче след всяка смяна на памперса , оставям я по 10-15 мин без памперс при смяната и все си седи така червено от ластика... има ли някое бебе така мазничко като нашето и с впити ластици?

# 207
Здравейте,
И аз не съм влизала отдавна, но с баткото вкъщи не ми остава време за нищо. И аз започнах бавно да захранвам и за 3 седмици съм въвела: картоф, сладък картоф, морков и днес тиква. Тиквата много се хареса. Heart Eyes Поръчвам био зеленчуци и ги готвя на пара с малко Гхи. Правя по 4-5 бурканчета, стерилизирам и прибирам в хладилника. Нямам възможност всеки ден да й готвя, но искам да си яде домашно приготвени. В началото слагах кърма, но спрях, понеже така и така си цока след пюрето почти винаги. И ние минахме през разни сухи червени петънца по кожата. Мазах с какво ли не и май най-много минават от само себе си GrinningКрачетата й са още леко грапави, но не се вглеждам толкова вече.
При нас като започнахме захранването започна и да се буди за нощно хранене, а преди си спеше до 8-9, без да става. Сега ляга по-рано (към 21ч), но става и към 3 да хапва, даже и по-често. Здраве да е ще го изтъепим.Grinning Иначе както нямахме режим изведнъж с това обедно пюре всичко се нареди и сега знам точно кога ще е следващото хранене и че след него ще издържи поне 2-3 часа до по следващото и тнт. Ако имаше къде щях да си излизам на воля сега... Joy

# 208
А от къде взимаш био зеленчуците?
Здравейте,
И аз не съм влизала отдавна, но с баткото вкъщи не ми остава време за нищо. И аз започнах бавно да захранвам и за 3 седмици съм въвела: картоф, сладък картоф, морков и днес тиква. Тиквата много се хареса. Heart Eyes Поръчвам био зеленчуци и ги готвя на пара с малко Гхи. Правя по 4-5 бурканчета, стерилизирам и прибирам в хладилника. Нямам възможност всеки ден да й готвя, но искам да си яде домашно приготвени. В началото слагах кърма, но спрях, понеже така и така си цока след пюрето почти винаги. И ние минахме през разни сухи червени петънца по кожата. Мазах с какво ли не и май най-много минават от само себе си GrinningКрачетата й са още леко грапави, но не се вглеждам толкова вече.
При нас като започнахме захранването започна и да се буди за нощно хранене, а преди си спеше до 8-9, без да става. Сега ляга по-рано (към 21ч), но става и към 3 да хапва, даже и по-често. Здраве да е ще го изтъепим.Grinning Иначе както нямахме режим изведнъж с това обедно пюре всичко се нареди и сега знам точно кога ще е следващото хранене и че след него ще издържи поне 2-3 часа до по следващото и тнт. Ако имаше къде щях да си излизам на воля сега... Joy

# 209
А аз да ви питам... ползвах сумати видове памперси и абсолютно всички , където са ластиците на крачетата остават червени следи... впиват и се явно. Тя си е мазничка, може и от това да е . Мажа с кремче след всяка смяна на памперса , оставям я по 10-15 мин без памперс при смяната и все си седи така червено от ластика... има ли някое бебе така мазничко като нашето и с впити ластици?

Кой номер ползваш. Преди да минем на 3-ката и на нас ни се отбелязваха сега не толкова започвам да си мисля че е от прекаленото стягане, защото когато е по хлабав не се отбелязва никъде. Аз съм ползвала до сега на pampers premium care, molfix, lupilu, и от турция ни донесоха пак на памперс active baby или нещо такова най-доволна съм от premium care. Пробвай да не го стягаш много.

Общи условия

Активация на акаунт