Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 258
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
Колко време печеш, че може да ти загори захарта?
Аз утре мисля да правя козунаци, на 20тата минута покривам с фолио за да не загори захарта. Още от сега ме болят ръцете заради месенето😄
Около 40-50 минути пека, но казах за фолиото, че го слагам на 20тата минута а не самата захар, захарта я слагам в началото на печенето.

# 316
Момичета, вие давате ли пюренце с ориз? Аз давам, обаче искам сама да си направя , като за начало няколко малки бурканчета и да слагам в зеленчуковите. Та чудя се дали ще стане ако го сваря добре, после пасирам и разсипвам по бурканчета. После ги изварявам и това ли е? Правила съм тиква домашна и се чудя дали ще стане на същия принцип. Мерак имам , опит нямам Хаха. Моля мамите с повече житейски и готварски опит да ме светнат Simple Smile хубава вечер от мен :*

# 317
Направих го. Стана вкусен и наистина много се надигна. Минусът - при мен не стана на конци, но е доста вкусен 😊😊😊

# 318
Направих го. Стана вкусен и наистина много се надигна. Минусът - при мен не стана на конци, но е доста вкусен 😊😊😊

Колко време го пека? И каква мая сложи?
Имам ли време сега да го направя или много време се пече?

# 319
Аз му бях направила пюре със спанак и ориз. Всичко на тигана и после пасирах и в бурканчета за 10 мин ги варих.
Момичета, вие давате ли пюренце с ориз? Аз давам, обаче искам сама да си направя , като за начало няколко малки бурканчета и да слагам в зеленчуковите. Та чудя се дали ще стане ако го сваря добре, после пасирам и разсипвам по бурканчета. После ги изварявам и това ли е? Правила съм тиква домашна и се чудя дали ще стане на същия принцип. Мерак имам , опит нямам Хаха. Моля мамите с повече житейски и готварски опит да ме светнат Simple Smile хубава вечер от мен :*

# 320
Благодаря ти ! Simple Smile

# 321
BMR, много се радвам, че ти е харесал! Надявам се, че у вас мирише вкусно на козунак, както беше сутринта и вкъщи Simple Smile
Съжалявам, че не се е получил на конци- може да е от консистенцията или пък олиото да е било по-малко, а може и от сухата мая да е. Следващият път ще ти стане на конци! Simple Smile Важното е, че е станал вкусен и, надявам се, не те е измъчил!
Calibra, с печенето първо на символичните 80 градуса (за да си втаса във фурната постепенно), а после на 160 градуса- общо около час го пекох аз. Важно е да се пече на ниски градуси, за да се изпече добре в дълбочина. И печи на вентилатор.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 23:36 от Novichka1

# 322
Заинтрувахте ме 😆а мислех да не правя козунаци. В какъв съд го печете, може ли снимка на козунака?

# 323
Май всички утре ще правим козунаци 😁😁

# 324
Аз направих два днес. Един с шоколад и един чист. Онзи ден направих опит и ми се получи и днес опитах пак, но си купих тесто за козунак. Не съм сигурна ква е разликата, но стана по-добре. На конци е и го правя с мас.

# 325
В тавичка. Аз нямам снимка обаче.
Заинтрувахте ме 😆а мислех да не правя козунаци. В какъв съд го печете, може ли снимка на козунака?

# 326
Ухаа, страхотни са 🙏🙏🙏 Голямо изкушение са ми козунаците. По един на ден си изяждам 😔
Аз направих два днес. Един с шоколад и един чист. Онзи ден направих опит и ми се получи и днес опитах пак, но си купих тесто за козунак. Не съм сигурна ква е разликата, но стана по-добре. На конци е и го правя с мас.

# 327
Аз правих тиква,картоф и ориз обаче колкото и да го пасирах ориза си остана на малки зрънца и това не му хареса още не може да възприеме по едри парчета в устата си ..и ми го отказа това пюре...така ми отказа и бебешкия кус кус който е като грис ...
Страхотни козунаци поздравления!!!И аз меся но ги замразявам и вадя за печене просто обичам топличък да го хапвам ..и аз слагам фолио по някое време да не ми изгори ..

# 328
Аз снощи и направих към 15 бурканчета батат и отделно морков. Пасирам ги в нутрибулет . Дали няма да се пасира ориза в него?

# 329
Аз снощи и направих към 15 бурканчета батат и отделно морков. Пасирам ги в нутрибулет . Дали няма да се пасира ориза в него?
Батата се разваля бързо, обикновения картоф също, надявам се да не ти се налага да ги изхвърляш всички, но ти ще преценяш като ги пробваш предварително. Не е препоръчително да се прави голямо количество пюре от картоф и да се държи за по късна консумация. Аз ако правя картоф в буркан до около 3 дни гледам да го дам.

Общи условия

Активация на акаунт