Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 19 496
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Нямам никаква представа колко мл изяжда.. довечера ще пробвам да се изцедя и да видим колко ще изяде. Благодаря за съвета!

# 496
И ние се будим по 3пъти на нощ, но сме на АМ , яде в полусън и продължава да спи...уморително е, въпреки че и аз веднага пак заспивам, но не съм имала непрекъснат сън за повече от 2-3часа , от както се е родил....имам чувството, че през нощта изяжда повече, отколкото през деня.

# 497
На количката има цяло чудо неща закачени 😁 обърнахме коша и излязохме след като беше спала в нас и беше доволна Simple Smile
Снощи и малката яде два пъти, вторият беше за приспиване реално. Захранването не върви никак, само кърма и това е 😁 ще я кърмя до 1 клас. Пробвах да дам АМ понеже нощем не спи много спокойно и да не би да остава гладна, направи отвратена физиономия с порив за повръщане и се отказах.  Сякаш ми намаля кърмата от 10 дни. Възможно ли е ако не захапва правилно това да влияе по някакъв начин. Тези дни не захапва правилно и е мъка. Sad

# 498
Когато моята кърма намаля беше същото! Рев и желание да яде на 1:30 през нощта. Всъщност аз имах кърма, но той не искаше да суче като хората и така. И намаля докато се усетя... и така до 4-ти месец е бил само на гърда. От 4-6ти само на кърма, но от шише с изцеждане и сега понеже понякога нямам достатъчно и взех Аптамил, но го яде само в заспало състояние. Иначе изобщо не го иска. Опитвам се да заместя хранене на обяд за да ми стига кърмата но за сега не става. От два дни яде супер малко и много мрънка ( май зъби го тормозят). Опитай с изцеждане и виж може пък да се наяде.

# 499
Amerikkas, в колко се буди бебчето сутрин и как показа, че едната дрямка отпада? Аз се чудя при нас дали да не увелича интервала на будност малко, че напоследък е голям рев около заспиването денем...
Аз доскоро го къпех с приставка, но той вече иска да седи седнал в коритото и да шляпа и започна да реве ако е полу легнал, та сега с едната ръка го държа, с другата мия.... првз два дни го мия и с главата и тогава трябва някой да помогне. Цялата ставам мокра, много шляпа водата Simple Smile
Аз на ваксини няма да си заведа детето в Пандемия, това е чиста лудост. Не знам Кунчев как го измисли въобще. Кой ще ми гарантира, че лекаря не е болен? Кой ще понесе отговорност след това?
Вчера даваха по новините за някакъв лекар започнал прегледи и имунизации понеделник и в петък е бил с диагноза корона, сега издирват всички минали през кабинета.
Моят също премахна едно спане и от 4 станаха 3, това го направи преди седмица някъде, сега спи в 11, 14, 17 и в 20.30-21 ляга за нощен.
Вчера точно се чудех кога ли ще започнат да спят само два пъти.

# 500
Специално за минавамето от 4 на 3 дрямки си спомням от уебинара детския сън, че когато последният интервал на будност (след четвъртата дрямка) стане доста кратък, това е знак, че скоро ще я премахне. Моят като премахна четвъртата дрямка започна да ди ляга по-рано. Сега гледам към 20-20:30 да е вече в леглото. Става сутрин към 7-7:30. Нощем се буди да суче като новородено през 3 часа.

И ние сме до нилъде с това захранване. Иска си гърдата и туй то 😂 и аз онзи ден се оплаквах, че ще суче до 1ви клас хаха. Много ми е трудно понякога с обедното хранене. Трябват желязни нерви и търпение, а особено ако съм недоспала.... случвало се е да пускам сълзи от яд.

Понеже харесва круша, а слагам във всички пюрета обедни. Пак не мога много да му дам. Ако е чиста круша яде с кеф. Усети ли зеленчук - плюе. Чудя се сега дали да не започна да давам каша за СЗ. Може би вече е голям и не са му достстъчни няколкото лъжички пюре на обяд. Чудя се дали затова не се буди толкова често нощем.

# 501
Ние имаме три заместени хранения..въвела съм месо,глутен и жълтък ..но жълтъка малко ми се опира защото усети ли го в пюрето отказва цялото пюре ...и въпреки това се будим по сто пъти през ноща ..заспива към 21.30..и се почва в 1,2.30,3,4,5,6.30..понякога яде в 3ч друг път само реве ...мн съм изморена едвам си върша домакинската работа ...

# 502
И при нас няколко дни е голямо мрънкане. Нищо не го интересува повече от 2 минути и цял ден само "Ммммммм"..търси си и биберона и го дъвче. Казаха,че може да са зъби,но нищо не се вижда. Днес даже и на вън в двора по голо дупе /за малко/ "Мммммка",а обича да е гол.

Дано е период и скоро мине,защото не се издържа сама цял ден с мрънкащо бебе. Жълтък утре ще дам за втори път.

# 503
Явно повечето бебета минават през период като ви чета 🙄 дано отмине по-бързо, че това мрънкане е страшно. Пипахме венците нищо няма на тях, може и да я боли или мъчи, но на венците да няма още нищо просто. Сега след къпането един рев, нещо страшно да яде, свикнала е след къпането да яде веднага.

# 504
И при нас е зле положението. Буди се по 3-4 пъти нощем, но гледам да не я храня всеки път.
Мерих я тази вечер - 8300 и е поне 72 см станала, мисля, че е ок, след 10 дена ще стане на 7 месеца.
Почнах да се чудя с тези каши, че навсякъде всички ги ругаят 🙄 Аз й давам 3-4 пъти седмично или 100 грама каша, направена с АМ или 100 гр каша с вода + 50 гр плодове пюре, не мога да преценя ок ли е 🙄

# 505
Kalina_2018 по колко изяжда на ядене. До миналата седмица моя ядеше 120гр вода с 4 лъжици АМ. Започна да се буди по рано и чакаше с нетърпение следващото хранене дори започваше по-рано да мрънка и да реве за храна, увеличих количеството на 150гр вода с 5 лъжици АМ но мисля че пак не му стига събужда се към 6 -6:30 сутринта като последно яде 22-23 часа

На количката има цяло чудо неща закачени 😁 обърнахме коша и излязохме след като беше спала в нас и беше доволна Simple Smile
Снощи и малката яде два пъти, вторият беше за приспиване реално. Захранването не върви никак, само кърма и това е 😁 ще я кърмя до 1 клас. Пробвах да дам АМ понеже нощем не спи много спокойно и да не би да остава гладна, направи отвратена физиономия с порив за повръщане и се отказах.  Сякаш ми намаля кърмата от 10 дни. Възможно ли е ако не захапва правилно това да влияе по някакъв начин. Тези дни не захапва правилно и е мъка. Sad

Какво ам си взела ние сме на нан, но той още като се роди първото му хранене в живота беше от шише и не знам тогава какво ам му дадоха докато да ми се спусне кърмата беше някакъв ужас мм търпеше като луд да купува помпа и силиконови зърна. Първо взе помпата но не можех да се изцедя с нея. Купи ми силиконови зърна и работата тръгна. Ако се съмняваш че не захапва правилно купи си силиконови зърна на мен ми помогнаха успях да го кърмя 2 месеца благодарение на тях.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 22:35 от calibra1829

# 506
Bambolina,и аз това се чудех. И аз им давам каша през ден - по 100гр каша+100гр плодово пюре си хапват. Чудя се дали не са им много..днес даже беше по 150гр каша и 50 гр плодово пюре. Тези дни ще се чуя с педиатъра,че не съм звъняла месец и половина-два 😂,и ще го питам. 😊

# 507
Как я измервате тая каша така,аз съм на лъжички ..давам 5 или 6 лъжички с 150мл мляко ..

# 508
likeawind,отзад на кутиите си пише порциите,на повечето каши е 20гр+100 мл вода+100 гр плодово пюре. Аз ползвам везна и така измервам колко каша ми се получава. Simple Smile

# 509
  • Пловдив
Оф и ниу сме кошмар със спането. Особено днес. Такова мрънкане. Нямаме зъби на 6мес е вече...
Каша на око там меша...да стане леко гъста. Всеки ден оризова с круша. Някой път само кашата. С вода я правя. Дали е ок всеки ден. Ние сме от слабите бебета. Жълтък трябва ли да го смеся с пюре като давам?! И как въведохте глутена? От каша или...по колко?

Общи условия

Активация на акаунт