Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 19 488
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви! Ето я и моята торта, много вкусна стана 😊😊😊

# 556
Жива и здрава да си бамболина,и тази малка ръчичка как бързо се е насочила към тортата ...прекрасна е !!

# 557
Прекрасна торта и честит рожден ден 🎂🎂🎂. И аз се включвам в отбора на 😭😂😂 и при нас е драма спането. Преди спеше в количката, сега свикна да спи в леглото ама само ако се е успал хубаво и го сложа иначе в леглото да се успи няма шанс. Рев голям. Времето ни спасява на обяд спи навън ама вътре е истеричен рев. Днвс и аз не издъжах. Нвзнам как ще се приспиваме не искам да реве в леглото защото само се изнервя и още по-трудно става и незнам. Имам чувството че много се провалих още отначалото със спането че не свикна в леглото, ама
с тия нечовешки колики 5м.не ми се получи 😥

# 558
И нашия реве в леглото, но съм решена да не се предавам и да го науча там... Той реално ако е много уморен мрънка 5-8 минутки и заспива, но ако е решил може и 20 Мин да реве... После сън 20 минути!!! И айде пак наново всичко .. Joy

# 559
Аз я приспивам с гушкане и от месец пея "Аз съм сънчо.." 😁 като заспи я оставям в леглото й, от самото начало си спи там, но засега не съм я научила да заспива сама и нямам идея как да стане това чудо 🙄🙄😬

# 560
Бамболина, страхотна кукличка имаш! Тортата също изглежда страхотно!
Дъщеричката ти ми напомни за нашата дъщеричка като бебенце Simple Smile Беше отдавна... Но пък сега си имаме малкия да си припомним какво е да имаш малко бебе!
Може ли рецептата за тортата?
Ох, как ми се ядат ягодки! Тази година още не сме купували!
За заспиването вечер- ние сме си го научили да заспива самичък. Няма проблем с това- за 2 минути е готов. Но моята драма е нощем- яде по-често, отколкото през деня.

# 561
Бамболина, страхотна кукличка имаш! Тортата също изглежда страхотно!
Дъщеричката ти ми напомни за нашата дъщеричка като бебенце Simple Smile Беше отдавна... Но пък сега си имаме малкия да си припомним какво е да имаш малко бебе!
Може ли рецептата за тортата?
Ох, как ми се ядат ягодки! Тази година още не сме купували!
Благодаря!

Рецептата е много лесна: За блатовете:
185 гр брашно
120 гр захар
5 гр сода
1 яйце
180 гр к.мляко
120 гр олио
Ванилия

За крема:
600 гр крем сирене на стайна т.
250 гр масло на стайна т.
120 гр пудра захар
Ванилия

Пекох на 170 градуса около 30 минути. Ягодите аз си ги измислих да ги добавя, много добре стана с тях 😊

# 562
Отдавна не съм влизала и едвам успях да изчета какво сте писали досега...

Не запомних коя мама питаше за трудности с изхожданията - моето бебе е така и решението при нас е лактулоза. Понякога комбинирам и с по-разхлабваща храна като тиквичка, броколи, круша или синя слива.

Аз днес бях на преглед и отложих ваксините. На мен ми казаха за 7м бебе да давам около 180-190мл мляко, около 160-170гр пюре или каша (разбира се, че може да има отклонения от този грамаж).

Аз да питам - има ли мама която да е доволна от Омнибиотик панда и да иска да й продам един (с добра отстъпка разбира се ) Simple Smile Купих пробиотика за малката и използвахме само 5 сашета, но нямаше резултата на който се надявах Sad

# 563
Отдавна не съм влизала и едвам успях да изчета какво сте писали досега...

Не запомних коя мама питаше за трудности с изхожданията - моето бебе е така и решението при нас е лактулоза. Понякога комбинирам и с по-разхлабваща храна като тиквичка, броколи, круша или синя слива.

Аз днес бях на преглед и отложих ваксините. На мен ми казаха за 7м бебе да давам около 180-190мл мляко, около 160-170гр пюре или каша (разбира се, че може да има отклонения от този грамаж).

Аз да питам - има ли мама която да е доволна от Омнибиотик панда и да иска да й продам един (с добра отстъпка разбира се ) Simple Smile Купих пробиотика за малката и използвахме само 5 сашета, но нямаше резултата на който се надявах Sad
Аз ползвам само такъв от раждането на малката. Според мен 5 сашета са малко, давайте го по-дълго време. Аз няколко пъти съм давала и по 2 пъти на ден заради запека.

# 564
  • Пловдив
Здравейте,

Честит рожден ден на Бамболина и на мъжа на Дива. Живи и здрави бъдете. Тортата може да я пробвам.
Не се отчайвайте покрай храненето. Всички почти сме така. Бебетата са любознателни и шавливи. Въртят се мажат пискат....ще мине. Вместо пълна лъжица с храна, с която играят им давайте нещо да държат. Аз давам гризалка и отмятам ръцете й докато я храня и така успява един два пъти да я налапя само. Ядосва се, но голяма работа. Бърша там с мокри кърпи уста и ръце като ги мушне в устата и омаже. С кашата ни е трудно, дори с круша не я яде. Мисля, че точно когато я давам я болят зъбите - все около 16-17ч и почва едно търкане яко . Може да я давам сутрин , а следобед да си е мляко...Обаче ще не ще всичко съм й пробутала. Имаме и длехи за ядене. Като яде спанак и тиква ги обличам и не ме е яд да ги окапе. Тя и през лигавника успява разбира се. Аз трудно се отказвам и съм настойчива и мнооого позитивна , ядосвам се, но минава ми и забравям за 2 мин.

# 565
Josefin възхищавам се на позитивма ти. Аз нали започнах ЗВБ и малката имаше интерес само първия ден, после като разбра, че това е храна и край, все едно нищо не съм сложила пред нея, никакъв интерес към никаква храна. Консултирах се с лекар по детско развитие и ме посъветва да давам плодове и зеленчуци всеки ден цели, за да се запознае храната, но да го правя зад лжително. Да не я насилвам и да ѝ дам време, каза, че често кърмените бебета по-късно проявяват интерес и че и на тази възраст си показват вкусовете, кое харесват и кое не. Каза също, че не е добре да давам ту цели парчета, ту пюре, паотично е и бебето се обърква да избера единия вариант.
Вече два дни я мъчат зъбите и точно около 17:00-20:00, давам тийта прахче и се успокоява, но цялата е топла и нерва.
Най-голямата болка ми е, че вече не иска да спи в количката 😔 слагаме я обърната напред, не я закачаме, говорим си с татко ѝ и като ѝ се доспи почва рев, докато не се приберем не млъква и у нас или на ръце или на гърда я приспивам. И аз имам усещането, че със спането обърках нещата и за да заспи бързо и ние да спим не бях постоянна и настойчива да заспива сама и без много асоциации сега не смея да променя начина на заспиване, че и така не спи добре.

# 566
А най- якото на това да имаш кучета е точно захранването. Кръжат под столчето като акули, каквото и да падне веднага се взима. Grinning

# 567
Аз искам да ви питам за летните дрешки. От къде поръчвате и кой размер?

# 568
Привет, аз съм доволна от HM и NEXT. Имат хубави модели и дрешките са качествени, а бодита взимам на Джордж.
Аз искам да ви питам за летните дрешки. От къде поръчвате и кой размер?

# 569
Josefin възхищавам се на позитивма ти. Аз нали започнах ЗВБ и малката имаше интерес само първия ден, после като разбра, че това е храна и край, все едно нищо не съм сложила пред нея, никакъв интерес към никаква храна. Консултирах се с лекар по детско развитие и ме посъветва да давам плодове и зеленчуци всеки ден цели, за да се запознае храната, но да го правя зад лжително. Да не я насилвам и да ѝ дам време, каза, че често кърмените бебета по-късно проявяват интерес и че и на тази възраст си показват вкусовете, кое харесват и кое не. Каза също, че не е добре да давам ту цели парчета, ту пюре, паотично е и бебето се обърква да избера единия вариант.
Вече два дни я мъчат зъбите и точно около 17:00-20:00, давам тийта прахче и се успокоява, но цялата е топла и нерва.
Най-голямата болка ми е, че вече не иска да спи в количката 😔 слагаме я обърната напред, не я закачаме, говорим си с татко ѝ и като ѝ се доспи почва рев, докато не се приберем не млъква и у нас или на ръце или на гърда я приспивам. И аз имам усещането, че със спането обърках нещата и за да заспи бързо и ние да спим не бях постоянна и настойчива да заспива сама и без много асоциации сега не смея да променя начина на заспиване, че и така не спи добре.
Мисля, че още са малки, за да се возят напред, защото много се превъзбуждат от всичко ново и непознато около тях.
Аз, макар че сложих седалката още като стана на 4 месеца, още я возя обърната към мен. Имам една колонка с бял шум и други мелодийки и като излизаме с количката и е време за сън, я пускам и след това спускам максимално сенника, за да не се оглежда много много и тя си заспива. Може би, ако те вижда, ще е по-спокойна и ще заспи по-лесно 🙄

Общи условия

Активация на акаунт