Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 186
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Аз го слагам да спи по боди с дълъг ръкав (избирам по-тънките) и чувалче пролетно. Надолу е по голи крачета, но вече му става жега.. никъде няма летни чувалчета и в чудо съм се видяла какво да го правя. Ставам през нощта държа отворен прозорец да се охлади стаята - 23 градуса е. За разходка - по боди с къс ръкав и панталонче надолу. Взимам и една жилетка, ако задуха.

# 586
Виж чувалчета Angel baby. Ние сега взехме пролетен, но има и летни. Много са добри.
Аз го слагам да спи по боди с дълъг ръкав (избирам по-тънките) и чувалче пролетно. Надолу е по голи крачета, но вече му става жега.. никъде няма летни чувалчета и в чудо съм се видяла какво да го правя. Ставам през нощта държа отворен прозорец да се охлади стаята - 23 градуса е. За разходка - по боди с къс ръкав и панталонче надолу. Взимам и една жилетка, ако задуха.

# 587
Няма налични летни в момента... дебна от много време... Гледах и Grobag, и в Джордж, HM.. не знам. Мисля да се пробвам да му ушия аз 😂

Виж чувалчета Angel baby. Ние сега взехме пролетен, но има и летни. Много са добри.

# 588
Аз го обличам с цяла пижама тънка с голи крака, имам чувалче на angel baby, чисто ново остана, само изпрано и веднъж не го сложих, завивам го с лятна олекотена завивка и понеже се буди и той нон стоп го завивам като ме събуди, првз останалото време си спи отвит Grinning

# 589
  • Белгия
Здравейте, мамчета.

Аз вчера дадох за пръв път тиква. Малее, няма такава гадост! Ужасна е на вкус. Купих две готови пюрета на различни марки ама повече няма да давам.  Бебчо също не я хареса. ММ пък седеше до мен и драматично правеше повръщащи звуци. А аз мислех, че всичко ям. Бля.

Иначе захранването върви суууууууупер бавно. Не знам как някои хора заместват вече едно, че и две хранения. Виктор едвам 60 гр изяжда, и то с половината омацва всичко и всички.  Не го насилвам, но искрено се надявам да прояде нормално поне преди да тръгне в първи клас Joy

Тук в Белгия също ще смекчават мерките и аз нямам търпение. Досега също бе възможно да се излиза на разходка и да се спортува навън, но аз не смеех.

Преди да родя с ММ постоянно обикаляхме с колелата. Не само до работа ходих почти до последно с колелото, но и покорявахме различни еко пътеки и извънградски маршрути. Сега, Виктор е по-голям и започваме да обмисляме някак да го взимаме с нас. Има столчета за колела, които се закрепят отзад, но ми се струва сякаш малко твърдо, особено ако някои обиколки траят към 4-5 часа. Другия вариант е нещо като малко бъги, което се закрепя отзад и се тегли като ремаркенце. В него детето седи по-удобно, а може и да спи. Но си идва с цената. Смятам, да подметна на свекърва ми, тя и без това се чудеше какъв подарък да вземе на малкия за годинката, няма да и се сърдя, ако го подари по-рано Joy

# 590
Мами,
Има ли и други бебчета с лепенки на пъпчетата или да са били с такива? Днес лекарката му сложи, аз също бях забелязала, че е леко изпъкнал пъпа. Каза, че ще носи 2 месеца.

Иначе сме 79см и 7500гр. Отнесохме и две ваксини. Като видя двете лекарки започна да плаче ,чак хлипаше милият. От иглата не рева, а от тези двете се скъса Joy Бързо му мина де Simple Smile

# 591
Диди и ние търсим вариант за колело, но тук в БГ столчетата пише че са за бебета над 9+ месеца.
Другият вариант е със раница и някой да се вози така с него, но не знам колко ще е удобно за бебето.

Обаче пък и с тази карантина, те ще станат на 9 месеца докато започнем да излизаме и май направо ще взимаме столче за колело.

# 592
  • Белгия
Диди и ние търсим вариант за колело, но тук в БГ столчетата пише че са за бебета над 9+ месеца.
Другият вариант е със раница и някой да се вози така с него, но не знам колко ще е удобно за бебето.

Обаче пък и с тази карантина, те ще станат на 9 месеца докато започнем да излизаме и май направо ще взимаме столче за колело.

Да, столчетата и тук са от 9+, но за по-дълга разходка ми се виждат неудобни. Преди години, когато бях aupair в едно семейство, също зарибени колоездачи, сме карали по над 60 км на ден с децата на 2 годинки в столчета. Но сякаш за по-малки деца може да е твърдо, а и ако са изморени няма как просто да заспят. Ти какви модели геда? Аз не намирам нищо по-меко Confused

# 593
Няма по удобни, всичките изглеждат неудобни. Аз гледах предимно в декатлон, обаче и ние не сме чак толкова активни с колелета, използваме ги когато сме кемпера да ае придвижим до някой плаж или заведение на близо. Та бебето ще седи макс 20-30 Мин е стола.
Но гледах и едни като ремаркета за колело, затворени и децата седят вътре. Ама и те явно са за доста по големи.

# 594
  • Пловдив
И аз съм от хората с колело. До такава степен, че имах 7 по едно време тук във Виена. Пък и баща ми ги прави. Той си е механик, де, но колелата са му хоби и от едно две, направи 100 броя за няколко години, които кат топъл хляб заминаха при приятели и познати. Якото е , че взимаше най-хубавите части и си комплектоваше в негов стил нещата, без да спестява от спирачки или прочие елементи.
Та по въпроса за столчетата и аз мислих и да знаете, че има едни от 6 плюс са мисля, които са на кормилото и детето е с лице към вас! Това ремърке тук също е много популярно, но децата стоят все едно на земята...на едно кръстовище ще изгълтат всичкия прах. Ако взимам такова..ще е Thule. Поне изпитано при удар и прочие като е марка. Но..мисля.да видя първо столчето за кормило
П.п намерих някакъв линк за тези предни столчета...от 9 месеца ги дават
https://www.twowheelingtots.com/best-child-bike-seats/

# 595
Мами,
Има ли и други бебчета с лепенки на пъпчетата или да са били с такива? Днес лекарката му сложи, аз също бях забелязала, че е леко изпъкнал пъпа. Каза, че ще носи 2 месеца.

Иначе сме 79см и 7500гр. Отнесохме и две ваксини. Като видя двете лекарки започна да плаче ,чак хлипаше милият. От иглата не рева, а от тези двете се скъса Joy Бързо му мина де Simple Smile
Здравейте и от мен Simple Smile При мен едната бебка беше с доста голямо и изпъкнало пъпче, долу горе с големината на орех Sad  Лепих я в продължение на 3 месеца, ама тя беше така още като си я прибрах от аг-то.  Та няма нищо страшно ще се прибере пъпчето Simple Smile само трябва поне при нас беше така да стои с лепенката не повече от 20 дни и после да се махне и да поседи няколко дена без лепенка. След което пак да се лепне и така докато се прибере пъпчето Simple Smile При теб предполагам не е много изпъкнало, така че по-бързо ще се прибере Simple Smile Лепенките, с които лепихме бебка бяха с марличка по средата. Хубаво е с такива да лепкаш пъпчето Hug

# 596
Computer79ние слагахме лепенка като беше на 2м. За около месец и малко се прибра пъпчето. Лепенката си вземах от аптеката лесно се слагат на 3дну я махах за нощта и сутринта пак лепяхме нова. И имаше ефект

# 597
Момичета, вие мислите ли да ходите в парковете на този етап?

# 598
Ние си излизаме. До нас има един мини парк. Само обикаляме, не сядаме на пейки.

Мами, тези от вас, които са давали суров банан - забелязахте ли нещо странно в акото?

# 599
Computer може би е малко Тъмно зелено, но не цялото, а като парченца в акото. Обаче понеже в този период давах и Омнибиотик и започнах жълтъка и реших, че може да е от тях.

Общи условия

Активация на акаунт