Милано и Северна Италия - тема 12

• 48 628
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Порой си беше, но и по-мощни сме виждали по това време на годината. Градушка нямаше поне в града.

Снимка от днес. От фейсбук, от някой си Васко, но не знам кой. Simple Smile)))

# 646
  • София
Леле, при вас какви бури...

Mikkey, "Тravelling to Italy are required to report to the Public Health Department" при мен излиза заради транзита през Сърбия и някъде бяха изброени телефоните по региони. Но ако влезете в Италия за 36 часа няма такова изискване. Аз бях гледала, че трябва да се изпраща мейл с документи до здравната служба ако влизаш от страна извън списък С, но имаш основателна причина за влизането и трябва да им я представиш, за да те освободят от карантина (примерно - отиваш на прегледи и представяш епикризи и други документи).

# 647
  • In transit
Реджи, тоест не трябва да попълвам нищо за да се разходя до Италия "транзит", така ли?

Елза, почвам да си мисля, че много се зачитаме в буквата с тия документи. Явно основния трафик е по летищата и там са проверките. Освен това след като в момента голяма част от Европа е зелена и не се заглеждат много кой как минава. Проблем ще бъде ако стане оранжева или червена, както е в Испания.
А и в крайна сметка нали затова уж са тия зелени сертификати, поне докато не се вдигнат много случаите отново.

# 648
  • Асеновград
В сайта на министерството видях че може да се влиза с бърз антигенен тест, освен с ПСР! Вярно ли е? Ще пътуваме септември и до тогава може да се промени, но все пак.. и още един въпрос за бусовете от Бергамо до Милано. Ако отидем на място и там си купим билети дали ще има места и цените няма да са по-евтини? Мисълта ми е, нали не е задължително да си купувам билето предварително? Защото от опит знам че ако платиш нещо предварително в чужбина, като отидеш на място винаги има по-изгодна оферта!

# 649
  • София
Реджи, тоест не трябва да попълвам нищо за да се разходя до Италия "транзит", така ли?

Елза, почвам да си мисля, че много се зачитаме в буквата с тия документи. Явно основния трафик е по летищата и там са проверките. Освен това след като в момента голяма част от Европа е зелена и не се заглеждат много кой как минава. Проблем ще бъде ако стане оранжева или червена, както е в Испания.
А и в крайна сметка нали затова уж са тия зелени сертификати, поне докато не се вдигнат много случаите отново.

Да, то и аз това си мисля, че много се заглеждаме, но от друга страна аз предвиждам да поседя там две седмици и отгоре и не ми се ще по някое време да се окаже, че е трябвало да съм карантина и да ми сложат някоя глоба. От време на време си казвам "ма*ната му, минавам си през Сърбия", обаче после пак почвам да го мисля. Satisfied

Иначе се води, че за транзита през Италия (тия 36 часа) трябва да се попълни PLF-а.

Не го намирам на английски, но ето на италиански заповедта: "Fermo restando l’obbligo di compilazione del formulario digitale di localizzazione o, se impossibilitati, dell’autocertificazione, e in assenza di sintomi compatibili con COVID-19, gli obblighi, ove previsti, di Certificazione Verde Covid,  di test molecolare o antigenico nelle 48 o 72 ore precedenti e, ove previsto, quarantena di cinque (5) o dieci (10) giorni con successivo test molecolare o antigenico non si applicano:
f) a chiunque fa ingresso in Italia per un periodo non superiore alle centoventi (120) ore per comprovate esigenze di lavoro, salute o assoluta urgenza, con l'obbligo, allo scadere di detto termine, di lasciare immediatamente il territorio nazionale"

Yana.GG, мисля, че за купуване онлайн имаше някаква минимална такса, така че, да - на място ще ви излязат по-евтино. По принцип винаги има оферта отиване и връщане, която е по-евтина. Иначе места има в автобусите, а и да няма, са достатъчно начесто. Аз специално от летището на Бергамо никога не съм купувала билети предварително, правя го единствено за римските.
Приемат и бърз антигенен (до 48 часа преди влизане) и ПСР (до 72 часа преди това)

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 10:39 от Elza83

# 650
Как е времето началото на Октомври в Милано?

# 651
Късно лято. Но конкретно за октомври тази година, питайте ни в края на септември.

# 652
Късно лято. Но конкретно за октомври тази година, питайте ни в края на септември.
Е конкретно никой не може да ми каже от сега, не знам дали и горе-долу някой може да каже… Минали години в Рим умряхме от жега, после умряхме от студ така, че не знам защо изобщо питам.. 😃

# 653
  • Milano

Снимка от днес. От фейсбук, от някой си Васко, но не знам кой. Simple Smile)))

😂😂😂Само Rossi признавам аз, un cognome - una garanzia.❤

Мики, много се филмирате.
Казах, че не трябва да пращаш мейл на ATS (ASL). За ПЛФ погледнах - какъв адрес ще сложиш, като е само еднодневна разходка без преспиване?
Можеш да го попълниш и на хартия, при нужда.
Не са цербери полицаите в Италия, нито се заяждат нарочно...но сте свободни да се стресирате щом държите.

Елза е пуснала текст, който касае едно от изключенията от представяне зелен сертификат, евентуална карантина при влизане в страната.

Бъркате за автобусите и минимални такси. Не са билети за музеи, концерти и т.н.

Онлайн е по-евтино - 8 евро при Терравижън и Аутострадале, на място е 10, Ориошатъл все е 10 евро.

Може да се купят от автобуса естествено.
Обикновено тръгват на трите фирми един след друг и зад тях са следващите.
На половин час са.

Никакво предимство не ти дава закупуването предварително - билета е за интервал от време - прим.12ч-18ч.

Ако автобуса е пълен се качваш на следващия.

# 654
  • In transit
Реджи, Елза благодаря ви! Реджи, прави си, че се стресираме излишно. Ще си разпечатам бланката и ще я попълня при нужда.

Елза, ако бях на твое място за две седмици престой щях да си мина през Унгария и нямаше да го мисля. Обаче в моя случай престоя в Италия щеше да е 2-3 дни и като казах на мм да минем през Унгария, ме изгледа лошо...въпреки, че като км. от Варна е 1:1 дали ще минем през Арад (Румъния) или през Белград. Даже почнаха да ме базикат вкъщи дали няма да минем и през Мюнхен за по-напряко.

# 655
  • София
Реджи, Елза благодаря ви! Реджи, прави си, че се стресираме излишно. Ще си разпечатам бланката и ще я попълня при нужда.

Елза, ако бях на твое място за две седмици престой щях да си мина през Унгария и нямаше да го мисля. Обаче в моя случай престоя в Италия щеше да е 2-3 дни и като казах на мм да минем през Унгария, ме изгледа лошо...въпреки, че като км. от Варна е 1:1 дали ще минем през Арад (Румъния) или през Белград. Даже почнаха да ме базикат вкъщи дали няма да минем и през Мюнхен за по-напряко.

Smile Те и мен ме бъзикат, защото какви ли не маршрути мислих, вкл. си го мислех за през Германия и им обяснявах как "Е тука 2-3 тунелчета през Алпите и сме там". Унгария ми е последен вариант, защото ми се удължава с 400 км, а аз съм единствен шофьор и колкото и да съм тренирана, умората ще си каже думата (a и хич не го харесвам пътя София - Видин да му се). Та ако сме оттам ще трябва и един ден по-рано да тръгнем. Но не се отказвам, де, ако не затворят пак всичко докато ми дойде времето (преместих го за септември).

Сега ще ми се смеете, ама покрай купищата документи, които искат навсякъде си мислех да кача в колата и принтера направо (можем да го вържем към един от телефоните и директно да принтирам). Grinning

А да видите с моята програма за 25 града какви бележки съм направила къде може да се паркира, къде са им забранените зони...за паркинги общо взето ще дам колко за горивото.

# 656
  • In transit
Елза, ако в програмата ти има къде може да се паркира в Гориция, Палманова и Удине, ще се радвам да споделиш.

# 657
  • Milano
Гледах преди минути един репортаж относно несъществуващите проверки на "зеления пас" от страна на испанската компания (предполагам Вуелинг) между Милано и Барселона и обратно.😱😱😱
Само документи и бордни карти.
И това не само сега, в последната година една жена е пътувала 8 пъти с тях, нито един път не са искали тест.

Към пътувалите, Уиз и Раян проверяват ли ви го?

# 658
  • София
Аз си качих моите предварително и на летището само на паспортно гише ни ги провериха. От Райян провериха само формуляра за локация.

# 659
  • София
Елза, ако в програмата ти има къде може да се паркира в Гориция, Палманова и Удине, ще се радвам да споделиш.

Нямам за Гориция, там ще разглеждам евентуално на връщане ако не реша да мина през панорамния път към Триест и после през тунела за Словения, та не съм гледала.

Но ето тук: https://www.accessibilitacentristorici.it/?lang=en си проверявам къде има зони ограничен трафик и паркинги. За съжаление не всички градове са вкарани.

Общи условия

Активация на акаунт