Милано и Северна Италия - тема 12

• 48 628
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Привет от мен! Екскурзията в Италия е благополучно завършена. Тръгнахме въоръжени с една папка документи-сертификати за ваксинация и форми за пребиваване, никъде не ни поискаха нищо. Минахме през Дунав мост 2 и останахме една нощ в Унгария, но очевидно беше излишно. На връщане пътувахме много бързо през Сърбия, магистралата е направена и "ония" тунели вече ги няма.
Аутлетите/Новента и Палманова/ бяха леко по- празни от предишни години, но все пак имаме и хубави покупки. В Будапеща и Загреб, буквално сякаш не са чували за корона- вирус, почти няма хора с маски, в Унгария, включително и продавачите в хранителни магазини, например. В Италия се следи много строго за маски в закрити пространства и всички спазват стриктно. В общи линии е това.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 14:36 от Loarasena

# 661
  • Milano
Шотландците ме убиха😂😂😂:

Егаси деня за италианския спорт утре, Береттини е на финал на Уимбълдън с Джокович и после финал на Европейското по футбол.😍

# 662
  • София
Привет от мен! Екскурзията в Италия е благополучно завършена. Тръгнахме въоръжени с една папка документи-сертификати за ваксинация и форми за пребиваване, никъде не ни поискаха нищо. Минахме през Дунав мост 2 и останахме една нощ в Унгария, но очевидно беше излишно. На връщане пътувахме много бързо през Сърбия, магистралата е направена и "ония" тунели вече ги няма.
Аутлетите/Новента и Палманова/ бяха леко по- празни от предишни години, но все пак имаме и хубави покупки. В Будапеща и Загреб, буквално сякаш не са чували за корона- вирус, почти няма хора с маски, в Унгария, включително и продавачите в хранителни магазини, например. В Италия се следи много строго за маски в закрити пространства и всички спазват стриктно. В общи линии е това.

Loarasena, чакахте ли много на Дунав мост? И в Унгария по кой маршрут минахте? А в Италия къде ходихте?

# 663

Loarasena, чакахте ли много на Дунав мост? И в Унгария по кой маршрут минахте? А в Италия къде ходихте?

Elza83, Дунав мост минахме за минути, най- много чакахме на връщане на сръбската и българската митница, заради обичайния поток от гастарбайтери към Турция. В Унгария минахме през Будапеща- Марибор- Любляна, като останахме за вечерта в Будапеща. В Италия бяхме една вечер в Удине и една вечер в Новента. На връщане- една вечер в Загреб.

# 664
Реджи, тоест не трябва да попълвам нищо за да се разходя до Италия "транзит", така ли?

Елза, почвам да си мисля, че много се зачитаме в буквата с тия документи. Явно основния трафик е по летищата и там са проверките. Освен това след като в момента голяма част от Европа е зелена и не се заглеждат много кой как минава. Проблем ще бъде ако стане оранжева или червена, както е в Испания.
А и в крайна сметка нали затова уж са тия зелени сертификати, поне докато не се вдигнат много случаите отново.

Наистина няма нужда, да се стресирате излишно - и по летищата проверките са по-скоро никакви 😀
Бях из Неапол и крайбрежието от 2-ри юли до вчера. При кацането на летището проверяваха единствено документ за самоличност - нито сертификати/тестове, нито dPLF. За някакво уведомяване на здравна служба, да не говорим.

# 665
  • Milano
Проверките за ковид - документите и plf  би следвало да се извършват от авиокомпаниите преди излитане, не при кацане.

Гледах това преди малко и почна да ме свива стомаха:

https://www.instagram.com/p/CRLbYE_KgD5/?utm_medium=copy_link

"Има един ден, в който всички фланелки стават една-единствена. ДНЕС е този ден! Само една фланелка. Само един отбор. 11.07.2021"🇮🇹🇮🇹🇮🇹❤❤❤

Dajeeee! Както казват римляните.

# 666
  • София
Проверките за ковид - документите и plf  би следвало да се извършват от авиокомпаниите преди излитане, не при кацане.

Гледах това преди малко и почна да ме свива стомаха:

https://www.instagram.com/p/CRLbYE_KgD5/?utm_medium=copy_link

"Има един ден, в който всички фланелки стават една-единствена. ДНЕС е този ден! Само една фланелка. Само един отбор. 11.07.2021"🇮🇹🇮🇹🇮🇹❤❤❤

Dajeeee! Както казват римляните.

Аз не смея да се надявам направо, защото първо, че те обикновено се препъват на финала (колко финала съм им гледала такива, още се чудя как 2006та успяха да докопат купата), второ, че имам лошото предчувствие, че купата вече е отредена за Англия ( а и да не ги урочасам).

# 667
  • Milano
🤘🤘🤘

Еее, чак пък толкова пъти  - 2 пъти на Европейско и 2 на Световно, макар да мисля че през 1970г не си го гледала.
Прогнози не се правят, но никой не може да спре подкрепата към отбора.

FORZA RAGAZZI!🇮🇹🇮🇹🇮🇹❤❤❤

Те, англичаните са го обявили за национален празник утре, не ние.

# 668
  • In transit
Искам да питам и живущите и пътуващите в Италия нещо. В магазините на Bialetti преди се продаваха кафеварки, тенджери, тигани и форми за печене...и чашки също. Абе всякакви домашни потреби. Така ли е все още? Ако някой има по-скорошни наблюдения?
Защото гледам, че са отделили сайтовете си за посуда и за кафе продукти, а искам да си купя малко посуда като стигна до Италия.

И от мен Forza Italia, forza ragazzi. Изпрала съм тениската на Италия на мм и е готова за довечера. Стискаме палци за победа! 🇮🇹❤
Много ми хареса клипчето на Киелини! Фенове сме му. Simple Smile

# 669
  • София
🤘🤘🤘

Еее, чак пък толкова пъти  - 2 пъти на Европейско и 2 на Световно, макар да мисля че през 1970г не си го гледала.
Прогнози не се правят, но никой не може да спре подкрепата към отбора.

FORZA RAGAZZI!🇮🇹🇮🇹🇮🇹❤❤❤

Те, англичаните са го обявили за национален празник утре, не ние.

Аз броя от полуфинали натам. Толкова нерви съм похабила с италианците по първенства, че приятелите вече ме питат как издържам още да викам за тях, ама ... като фен на Рома съм свикнала. Grin Прогнози не правя, отбора си го подкрепям, но не смея да се надявам на каквото и да било, имайки предвид, че са и с Англия, в Англия и онези надуха главата на целия свят как се връщала у дома.

А 2006 бях в Италия и това са ми едни от най-хубавите спомени футбол и Италия две в едно.

MiKkey, моите наблюдения са точно отпреди пандемията - още си беше всичко на едно във физическите магазини. (Да не ви казвам как исках да си купя кафеварка, но се отказах, защото бях само с ръчен багаж, а лятото 2020 трябваше да прекарам месец в Амалфи и реших да го оставя за тогава...трябваше, нали...)

# 670
  • Milano
Мики, след малко ще погледна в магазина им до Дуомо, ако не забравя дотогава.😂

Тази година "намаленията" ми се струват ненормални.
Уж летни, пък сложили намаления на якета и други есенни стоки.
10% на Неро Джардини в един мол вчера, 20% на други обувки.
Във Виктория'С Сикрет намаления на някакви измислени гащи, сложени в кошчета, все едно си на пазара, сутиени единични бройки в странни цветове.

Brexit, да се надяваме че довечера ще си (у)държат на думата.🤣

П.п. Мики, има всичко. Намаления 20%, 30% и 50%.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 16:51 от regina di cuori

# 671
  • In transit
Елза, от преди пандемията знам, че имаше всичко. Ама сега не бях сигурна.
Реджи, благодаря ти. Успокоих се, че ще се прибера в БГ с тенджери и тигани! Grinning

# 672
  • Milano
CAMPIONI D'EUROPA!!!❤❤❤🇮🇹🇮🇹🇮🇹

11.07.1982г. - СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ
11.07.2021г. - ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНИ

Затворено, заради оргазъм🤣🤣🤣🇮🇹🇮🇹🇮🇹❤❤❤

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 02:08 от regina di cuori

# 673
  • Пловдив
Браво, Италия! Ония самонадеяните са чао! Wink

# 674
  • Варна
Честито! Заслужено най-добрите, които не сложиха каруцата пред коня и останаха психически и физически по-стабилни!

Общи условия

Активация на акаунт