Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват екстрасистолите и какво е предсърдно мъждене?
Какви са някои домашни средства за защита срещу коронавирус?
Какво е предсърдно мъждене и какви са неговите симптоми?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват екстрасистолите и какво е предсърдно мъждене?
Екстрасистолите са преждевременни удари на сърцето, които възникват, когато то пропусне удар и след това има няколко по-бързи удара за наваксване. Те могат да бъдат предизвикани от стомашно-чревни проблеми като гастрит или скрита язва. Предсърдното мъждене е вид аритмия, характеризираща се с усещането за допълнителни сърдечни удари, които произхождат от предсърдията.
-
Какви са някои домашни средства за защита срещу коронавирус?
Изразът "домашни средства" често се отнася до естествени лечения и традиционни практики, които хората използват за подобряване на здравето си. В контекста на борбата с коронавируса те могат да включват използването на различни билки, чесън, лимон и други естествени съставки, за които се смята, че подкрепят имунната система. Въпреки това е важно да се консултирате със здравен специалист, преди да опитате такива методи.
-
Какво е предсърдно мъждене и какви са неговите симптоми?
Предсърдното мъждене е вид неравномерен сърдечен ритъм, който възниква от необичайни електрически сигнали в предсърдията. Симптомите могат да включват прескачане на сърцето, ускорен пулс, умора, задух, главоболие и потенциално чувство на паника. Препоръчително е да се консултирате с кардиолог за правилна диагноза и лечение.
-
Какво е холтер и кога се препоръчва използването му?
-
Как се диагностицира скрит гастрит и гастрит като цяло?
Момиче на 24 години съм, живея в Англия. Началото на юли 2021 изкарах ковид, сравнително леко. След като поставих и втората доза от ваксината през август месец един изпитах едно такова пърхане ако мога да го нареча в гърлото. Помислих, че е нещо като преумора или страничен ефект от ваксината.. след още няколко дни изпитах същото такова пърхане, но и учестен пулс. Свърхих работа и отидох до спешното, оттам казаха че единствено имам леко завишен пулс. Казаха да намаля кафето, така и направих.. само че това усещане не престана. През 3-4 дни се връщащаха като продължаваха около няколко секунду. Свързах се с личната, пусна ми изследвания на счетовидната жлеза, всичко беше наред. Каза, че ще ми даде заправление за кардиолог.. и от тогава чакам за този час.. тук системата е многа бавна и вече половин година чакам. Септември месец се прибрах в Българя и посетих частен кардиолог, кардиограмата беше наред, прегледа ми и сърцето, каза че нищо ми няма,може да е като последствие от ковид или на нервна почва. Аз все пак настоях за холтер, и той излезна добре. Обаче тези пърхания (като пеперуди в стомаха само че в гърлото)/някой път е една по силна болка, все едно тупти много бързо/силно не престават.. през няколко дни за по няколко секунду. Не мога да си обясня това сега прескачане/екстрасистоли ли е, силен пулс ли е, какво е. Започнах приема на магнезий, но не мисля че има някакво подобрение. Ако може да споделите както точно вие усещате ще ми бъде много полезно за да може евентуално да се насоча към някаква по правилна симптоматика (просто аз самата не знам как да опиша това което изпитвам). Благодая ви много и здраве на всички