Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво мислите за майчинството след 40-годишна възраст?
Какви са рисковете от майчинство след 40 години?
Какви са ползите и предизвикателствата на майчинството след 40-годишна възраст?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво мислите за майчинството след 40-годишна възраст?
Майчинството след 40 години е възможно и въпросът за редността му е индивидуален. Някои жени изразяват желание за трето дете в тази възраст, като се възползват от новите промени в закона, които предоставят по-дълъг отпуск. Отговорите във форума показват, че майчинството след 40 години е възможно и се среща с положителни реакции от други участници.
-
Какви са рисковете от майчинство след 40 години?
-
Какви са ползите и предизвикателствата на майчинството след 40-годишна възраст?
-
Какви са преживяванията на жените, които стават майки след 40-годишна възраст?
-
Какво се случи с детето на Емоли?
! Мисля че те подхождат много по- зряло към децата си, по- спокойни са, знаят какво искат от живота. Аз съм почти на 30 и след време искам и второ дете, но чак когато Ивето порасне. Тогава ще съм на около 40. Живот и здраве де! Нали знаете , то човек предполага ама Господ....
Притесненията ти произтичат от общия фон на живота на всички ни. Все още обществените нагласи слагат под въпрос пълноценността на евентуалното майчинство на жените над 40. Знаеш ли, че според една друга скала на жизненост ние сме в разцвета си - и на тялото, и на душата. НОсим в нас потнциал за много години напред. От нас , от състоянието на Духа ни зависи как се чувства тялото ни. Ако отместиш всички условности - несигурно бъдеще, несигурност в работата, несигурност дали изобщо ще се събудим утре - какво остава- отношенията, които грижливо си градила години наред, усмивките на децата ти, ласките на мъжа ти, любовта в семейството, първи усмивчици, първи зъбчета, първи думички...
КАКВО ТЕ ИНТЕРЕСУВА КАВО МИСЛЯТ ОСТАНАЛИТЕ, ЩОМ МОЖЕШ ДА ГО ПРЕЖИВЕЕШ ОТНОВО! ПОСЛУШАЙ СЪРЦЕТО СИ - ГОТОВА СИ!
Искам да ти кажа, че знам как се чувстваш, знам какво е да искаш още деца и да те спира неразбирането или мълчаливото неодобрение на роднини или родители. Ужасно е да ти го призная, но наред със спонтанните аборти, направих един и по желане, защото не успях да се справя със страха си от неодобрението. Знам, че няма прошка за мен и не го споделям, за да получа успокоение. Не го заслужавам. НАй-вероятно затова не ми се дава сега и детето, което толкова искам. Когато минаха 2 години и преживях още един спонтанен аборт, започнах да си мисля, че това е краят ми като жена, способна да ражда деца. С всичко това искам да ти кажа, че те разбирам и подкрепям.Страхотно е, че мъжа ти те подкрепя, При мъжете същинското бащинско отношение се появява доста по-късно - към 4-5 год от развитието на децата. Сега той се радва, обича ги, но все още не е като нас