E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~203

• 32 445
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Плевен / София
Очаквам с нетърпение Ипек да падне в собственият си капан...както се казва " хитрата сврака, с двата крака..."
Не пропусна да " клъвне" отново Сюрея..., която никога не си позволи да я очерни пред Есма, каквото и да прави тя...
Наистина идват тежки дни за Боран, но не заради Фарук.

# 616
Тази вечер, ще коментирам някои от коментарите. Ще очаквам следващата серия, за да видя какво е станало с Фарук.  Дадоха няколко препратки в серията за съмнения, но някак си логически не се навързват. Сега е една каша в главата ми, надявам се утре да има по-голяма яснота.
Няма нищо лошо, че Дилара подкрепя съпруга си, но правя сравнение със Сюрея....Сюрея разбрала недоразбрала, вдига скандали....Докато Дилара не смее да каже гък пред Адем.....Дори когато подучу за какво си говорят Адем и Ипек, така представи нещата пред Сюрея, сякаш го оправдаваше....Дори тейзето я попита това ли каза Адем или на теб ти се искаше това да е казал.....
Да, Дилара не смее да каже гък пред Адем. На това му казвам страх. Страх за себе си и страх за него. Нали е болен... и ако се докосне някаква струна в него, може да изригне. Според психоложката имал проблем с доверието, а и е така. Не може да се довери, не вярва на никой. Но когато на него му нямат доверие не прощава.  От страх Дилара не можа да каже на Адем това, което и сподели Сюрея за клипа. Не е лесно да се живее с такъв човек. Сюрея е спонтанна, но насреща и е Фарук.
Очаквам с нетърпение Ипек да падне в собственият си капан...както се казва " хитрата сврака, с двата крака..."
Не пропусна да " клъвне" отново Сюрея..., която никога не си позволи да я очерни пред Есма, каквото и да прави тя...
Наистина идват тежки дни за Боран, но не заради Фарук.
Аз също очаквам с нетърпение развитието. И много искам да видя как Ипек попада в капана си. Тя започна голяма битка, но е твърде слаба, за да може да я изкара до край. Насреща и няма да е Есра.
Мисля, че и Ипек ще почне да разбира, че е започнала игра не с когото трябва. Само не знам, при фалита на Боран дали ще изгорят и парите на баща й. Относно другите й постъпки, мисля, че сценаристите малко са преекспонирали образа й - много умна, хитра, манипулативна е за нейната възраст и за социалната изолация - малко или много, в която е живяла. Всъщност тя освен гимназия, друго учила ли е? Това са качества, които се развиват с натрупването на житейски опит, разбира се донякъде могат да бъдат и част от характера на даден човек.
За мен Ипек е всичко друго - хитра, манипулативна, но не и умна. При умния има далновидност, която на нея и липсва. Всъщност тя с кого може да започне да играе, за да постигне целите си? Освен със самата себе си. В случая се лепна за Адем, защото видя в негово лице враг на Фарук. За това клипа и отвори очите. И, въпреки, че Адем и каза на никой да не казва за този клип, тя на своя глава реши да го изпрати на Сюрея... чак ми е смешно, за да станело както предишния път, Сюрея да напуснела Фарук и Фарук да изпадне в предишното немощно състояние.  Всъщност тогава Адем се изказа относно ума и, с което напълно се съгласих.
Намерих това, което Адем каза за Ипек. "Още един глупав Боран, смятащ се за най-умния."

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 22:47 от Claire100

# 617
Гости,  Claire100 Hug

Май ме напрегна епизода, въпреки, че снощи го гледах....Въпреки всички недостатъци на дублажа, дори и в превода има неточности, но си има и предимства....Гледам и слушам и виждам някои дребни неща, които се пропускат докато чета субките....
Не зная дали съм права, но на мен ми се стори, че Дилара се усъмни, че може би Адем има пръст за неизвестността  за Фарук, преди Есма да обвини Адем.....
Ако това се беше случило с Адем и Сюрея беше на мястото на Дилара....Бог да му е на помощ на Фарук......Дори мога да ви изиграя сцената.....

Като казвам, че Фикрет и Ипек си пасват като тенджера и похлупак, не го казвам случайно....
И двамата без да се наговорят, мислят, че Фарук е направил този номер от завист....защото не може да понесе Фикрет да е водещ....Да кажем Ипек не познава добре Фарук и преценява хората според собствените си постъпки...Но Фикрет и Фарук са братя. Израснали са заедно....Играли са заедно.....Не проумявам що за човек е Фикрет....Такава злоба изпитва към родния си брат.....признавам си, това е непонятно за мен....
Ето, че Акиф по-добре познава Фарук за разлика от Фикрет, а двамата са се срещнали като младежи.....Акиф веднага се притесни, защото знае, че Фарук никога и за нищо на света не би пропуснал нещо свързано с работата му, а най-малко би причинил стрес на Сюрея....
Адем заслепен от желанието за отмъщение, също като Фикрет не вижда по-далече от носа си.....
Видя се и колко "умна" е Ипек при разговора с майка си......

Цитат
За мен Ипек е всичко друго - хитра, манипулативна, но не и умна. При умния има далновидност, която на нея и липсва. Всъщност тя с кого може да започне да играе, за да постигне целите си? Освен със самата себе си. В случая се лепна за Адем, защото видя в негово лице враг на Фарук. За това клипа и отвори очите. И, въпреки, че Адем и каза на никой да не казва за този клип, тя на своя глава реши да го изпрати на Сюрея... чак ми е смешно, за да станело както предишния път, Сюрея да напуснела Фарук и Фарук да изпадне в предишното немощно състояние.  Всъщност тогава Адем се изказа относно ума и, с което напълно се съгласих.
Намерих това, което Адем каза за Ипек. "Още един глупав Боран, смятащ се за най-умния."

И още нещо, което каза Адем на  Фарук  когато се срещнаха - в смисъл, че на семейство Боран не им трябва друг враг, Фикрет им е достатъчен.....

Утре вечер сагата ще продължи......

# 618
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
Въпреки лошото време, да си помечтаем, че пием сутрешното си кафе на брега на морето при Злати Sunglasses

# 619
Тихо и малко студено майско утро, ухаещо на цветя..
Сряда носи усещане за случване на малки, хубави нещица...
Добро утро, прекрасни Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverCoffee

Да прибавя към кафето на Гости закуска със сезонни плодове....Flowers Cherries

С пожелание за ден, в който щастието, радостта и обичта се преплитат и ще го направят  прекрасен......

# 620
Добро утро! Hug

Гости,Ани, благодаря за кафето,плодовете и пожеланията! HugHug
 Пишете за лошо и студено време,а при нас е слънчево,почти не е валяло...Smile

Интересни коментари и разсъждения! Hands Plus1

Приятен ден на всички! Flowers SunflowerFlowers Four Leaf CloverFlowers Rose

# 621
Здравейте,
Като казвам, че Фикрет и Ипек си пасват като тенджера и похлупак, не го казвам случайно....
И двамата без да се наговорят, мислят, че Фарук е направил този номер от завист....защото не може да понесе Фикрет да е водещ....Да кажем Ипек не познава добре Фарук и преценява хората според собствените си постъпки...Но Фикрет и Фарук са братя. Израснали са заедно....Играли са заедно.....Не проумявам що за човек е Фикрет....Такава злоба изпитва към родния си брат.....признавам си, това е непонятно за мен....
Ето, че Акиф по-добре познава Фарук за разлика от Фикрет, а двамата са се срещнали като младежи.....Акиф веднага се притесни, защото знае, че Фарук никога и за нищо на света не би пропуснал нещо свързано с работата му, а най-малко би причинил стрес на Сюрея....
Адем заслепен от желанието за отмъщение, също като Фикрет не вижда по-далече от носа си.....
Видя се и колко "умна" е Ипек при разговора с майка си......
И още нещо, което каза Адем на  Фарук  когато се срещнаха - в смисъл, че на семейство Боран не им трябва друг враг, Фикрет им е достатъчен.....
Утре вечер сагата ще продължи......
Мислила съм много по този въпрос. За себе си съм стигнала до следния извод.
Конкретно в това отношение съм разделила хората на два вида. Първият са тези, които виждат в другите себе си. За тях е в сила фразата: „Другият е тяхното огледало.“ Тези хора, не само не се познават достатъчно, но и не могат да направят сравнително точна преценка за другия. Те си изграждат представи. Наричам ги непораснали. Нарочно ще започна със Сюрея. Тя иска живота да е като червените балони. Не случайно наблегнаха на тези балони. А балона е символ на илюзията. Красиви, летящи, леки… изпълнени с въздух. Но... При най-лекия допир с нещо остро, те се пукат. Известно време тъга, и след това нови балони.  Сюрея не може да види в другите подмолността, злобата, отмъстителността. Точно  затова, когато и се изпречи някакъв факт, който не е в представите и, тя избухва. Не може и не иска да проумее, как е възможно този човек да постъпи по този начин. Затова казва на Фарук, че не го познава. В собствените си представи, тя си изгражда образа на човека и след това много лесно търпи разочарования. Когато Есма избухна срещу нея, въпреки че беше без основание, тя и каза много точни неща, върху които Сюрея се налага сериозно да се замисли.
Същото (принципа на огледалото), но с обратен знак се отнася за хора като Ипек, Фикрет, Адем… Те също виждат в другите собственото си отражение. Те също робуват на представите си. За тях е в сила още: „Крадеца вика, дръжте крадеца.“ Те не могат да допуснат, че човек може да направи нещо, на чиста основа. Едва ли не всяко действие е с цел личностно облагодетелстване. Както Ипек преди време каза: „Какво цели Фарук с това сближаване с Адем?“, така и сега почти хорово с Фикрет отново видяха подмолност в изчезването на Фарук. Те самите са способни на подобно деяние.
Много са малко хората от другия тип… Тези, които прозират в другия. В началото, по инерция може и да не видят какъв е точно човека, но с времето започват да го опознават. Това са Есма, Фарук, Акиф. Тези хора са пораснали. Те знаят, че живота и хората са пъстри, различни. Есма има ясен поглед върху четиримата си сина. Двамата зрели – Фарук и Осман, и двамата все още незрели Фикрет и Мурат.
Ето защо Фарук и Акиф се познават. Ето защо Фикрет не познава Фарук. И времето не е критерий да опознаеш един човек, критерий е зрелостта. А величината на зрелостта не се измерва с броя години.
Харесвам този сериал. Той ми дава много поводи и за размисъл и за затвърждаване на предишни познания. И когато в самото начало влязох в тази тема, прочетох от Мама Ан… по памет – "Този сериал да не се гледа като фон." Защото, ако се гледа като фон, той ще е една сапунка, НО… на която лесно ще се изпускат значителни събития, тъй като в незначителен жест, извъртян поглед, изпусната фраза, има някаква подсказка.

# 622
Claire100 чудесен аналаз за характерите на героите Hands Plus1 и не само за героите....Такива характери виждаме и в живота. Затова харесвам този сериал, защото ни дава повод да размишляваме и свързваме случващото се в сериала с реала....
Понякога се чудим, че има хора, които никога не порастват. Дори и възрастни са незрели....

Цитат
Харесвам този сериал. Той ми дава много поводи и за размисъл и за затвърждаване на предишни познания. И когато в самото начало влязох в тази тема, прочетох от Мама Ан… по памет – "Този сериал да не се гледа като фон." Защото, ако се гледа като фон, той ще е една сапунка, НО… на която лесно ще се изпускат значителни събития, тъй като в незначителен жест, извъртян поглед, изпусната фраза, има някаква подсказка.

++ Hands Plus1

Да се подсладим....

# 623
"Не искам да ставам по този начин глава на семейството. Чуваш ли ме батко. Моля те." Мисли на Фикрет, породени от думите на Есма: "Ти никога не си обичал Фарук. Не го приемаше като свой брат. Винаги се състезаваше с него...."
Да, той не иска да се издигне ей така по наследство. Той иска да победи, да победи Фарук, да го гледа отгоре. Да му е шеф. Да докаже, че е повече от него. Той иска Фарук в краката си, а не в отвъдното.
Както си помисли, че го е победил - когато Фарук получава благодарствено писмо в края на учебната година, а той пък бил отличник.
Ипек изпадна в тих ужас, но временно успя да се измъкне с крясъците си.
Адем също по едно време помисли, че Фарук се е покрил - Дилара го прекъсна и той се усети.
И как откри Фарук - като отиде при боса на джебчиите ли? Утре ще се разбере.

# 624
"Не искам да ставам по този начин глава на семейството. Чуваш ли ме батко. Моля те." Мисли на Фикрет, породени от думите на Есма: "Ти никога не си обичал Фарук. Не го приемаше като свой брат. Винаги се състезаваше с него...."
Да, той не иска да се издигне ей така по наследство. Той иска да победи, да победи Фарук, да го гледа отгоре. Да му е шеф. Да докаже, че е повече от него. Той иска Фарук в краката си, а не в отвъдното.
Както си помисли, че го е победил - когато Фарук получава благодарствено писмо в края на учебната година, а той пък бил отличник.
Ипек изпадна в тих ужас, но временно успя да се измъкне с крясъците си.
Адем също по едно време помисли, че Фарук се е покрил - Дилара го прекъсна и той се усети.
И как откри Фарук - като отиде при боса на джебчиите ли? Утре ще се разбере.

Считай целия пост за подчертан
По-добре, не бих могла да го кажа - благодаря ти Hug

Адем и Фикрет мислят, че Фарук не се е появил от завист, защото имат еднаква логика, само причините са различни. Фикрет е заслепен от желанието за власт на всички нива - работата и семейството, а Адем е заслепен от желанието за отмъщение.....Все пак са братя - имат общ баща.....
Адем откри колата заради връзките му от тъмното му минало - прекупвачи на крадени коли, хора от наркобизнеса, хора занимаващи се с контрабандно гориво....И вдигна голяма патардия, че Фарук намерил мафиота, който е голям враг на Адем....Ади бе....Фарук е подлец, а Адем чист като момина сълза......
На този етап Адем толкова е обладан от желанието за отмъщение, че няма психолог, който би се справил с проблема му.....
Най-тежкия момент за мен беше когато се появи шефа на полицията и каза "Много съжалявам..." SobSob

# 625
  • Плевен / София
Здравейте момичета,

# 626
Добро утро

Гости благодаря за кафето CoffeeCoffee

Фикрет вдигаше скандали, че Есма споделяла с Фарук, а другите братя ги държи в неведение....че и те били от семейството....а в същото време, когато той се договаряше с Адем го правеше тайно от семейството....Неведнъж е обиждал и Сюрея, че е била посветена в тайните...
Ами сега.....Нима Фикрет каза на някой какви ги вършат с Ипек....Вдигна скандал на майка си, какво против имала снаха й Ипек да е съдружник в Боран джет...да се запознаела с нея.....
Няма как Есма и останалите от семейството да не са изненадани.....а пък и ние зрителите....Нали Фикрет искаше да се развежда.....Нали когато доктора каза, че със здравето на Ада няма проблем, въпреки, че вече знаеше, че Ипек е бременна....искаше да разговарят за развода......Защо възможността двамата с Ипек да притежават по-голям дял от останалите и да бъде водещ, промени решението му за развод....
Фикрет има прекалено доверие на Адем, а той си играе игричките, но Фикрет не забелязва....
Самочувствието и  грандоманщината на Фикрет ще му изиграят лоша шега....но ще пострада не само той, а цялото семейство.....

Докато пиша слънцето се показа.... Да е хубав денят ни и да бъдем здрави Flowers Four Leaf Clover Hug

# 627
Добро утро!

Гости Hug Ани Hug,благодаря за Coffee и пожеланията!На всички за коментарите! Flowers SunflowerFlowers Tulip

Вчера пуснаха тийзър за един от летните сериали- ''Gençliğim Eyvah''!Участват познати актьори!Един от тях е Бурак Тозкопаран – Озан от ''Парампарча/Твоят мой живот''!Аз няма да го гледам тъй като съм си набелязала друг,а и на есен останалите продължават с нови сезони! WinkSmile

https://youtu.be/VN-X4OMaydk

Приятен ден на всички! Flowers SunflowerFlowers Four Leaf CloverFlowers Tulip

# 628
Ехоооо

Злати благодаря за инфото    Харесвах Озан в Парампарча, но за мен летните сериали в повечето случаи  са с несериозни сюжети....Има и изключения разбира се....

Очаквам с нетърпение епизода от Невестата.....Ще бъдат щастливи Есма и Сюрея, че Фарук е жив
На Ипек й трепери душичката да не се разкрие какви ги свърши....отново мисли само за себе си.....
Но скоро Есма ще разкрие истинската същност на Ипек.....

ПП - редактирах поста си, за да не нарушавам правилата....

Добър изход от случилото се....
Никой не пожали Фарук....Всеки мислеше за себе си...само той се опитва както винаги да мисли за всички....
Много точни бяха думите на Есма към Фикрет - за това, че той неглижираше проблема и на преден план излизаше егоизма му....че брат му не е дошъл, защото е обиден, че Фикрет е водещ - внушенията на Ипек...Но сега Есма много точно му каза.....

Разбирам думите на Есма - за да не остави Фикрет да съсипе всичко, Фарук е бързал да се прибере за презентацията, а не е отишъл на лекар....
Това може да го каже с много болка само една майка, която познава децата си.....

Направих стопкадри и от разговора Есма-Сюрея, но ще ги сложа утре.....

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 21:45 от MAMA-AN

# 629
Добро утро! HugCoffeeHeart

Ани Hug

нова от ИГ на Аслъ....

Приятен петък на всички! Flowers SunflowerFlowers Four Leaf CloverFlowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт