E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~203

• 32 264
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Сюрея пак ми падна в очите. Да, разбираема е реакцията ѝ, но я смятах за по-самоуверена, а тя показа липса на самочувствие. Първо, че не е права, защото станалото е било, когато тя напусна Фарук, без да се знае къде изобщо е заминала , жива ли е и докога ще я няма!

Второ, ако си толкова сигурен в силната връзка с партньора, ще крещиш ли истерично на жената, послужила като развлечение, първо "Обясни ми еди какво си, знаеш ли какво има между нас", после "Не ми говори за нашата връзка". Питаш, а като отворят отсреща уста да ти отговорят, го прекъсваш с "Не ме интересува, не ми обяснявай". Значи отвращава ме и Сюрея, и откачената ѝ леля с това си долно качество! Сюрея се показа като селска пикла, която не си знае цената. Обезцени се.

Не знам и този п..ьо Акиф , като е толкова печен да е дясната ръка на бизнеса, как не я постави на място тази истерична леля.

# 676
  • Плевен / София
Мислех да не коментирам снощната серия, но все пак ще кажа нещо....За мен не е оправдание, че Сюрея е заминала и не се знае къде е и дали ще се върне....Женени ли са...женени са....Ако някой от партньорите има "връзка" с друг...за мен това си е изневяра....независимо от причините довели до това....Сюрея си изпусна нервите, но я разбирам....бременна е и отново разбра, че съпруга и е имал забежка с друга....дали е било преди 10 години или преди два месеца....болката е все една и съща....Сюрея никога не е била с голямо самочувствие, за разлика от Ипек.....не е имало кой да го подхранва и да  го изгради в нея....Животът я е мачкал от рано и продължава да го прави....
Фарук вдигна скандал на Сюрея, защото когато слизаше от сцената, Адем я поздрави, не може да пее на благотворителна вечер....може да има музикална школа, но само ако работи с деца....все неща за които тя трябва да прояви разбиране, и сега отново тя е тази, която трябва да " влезе в положението"....Понякога задаваш риторични въпроси, не защото очакваш отговор, а защото се чудиш на ставащото и на човека срещу теб.Когато Фарук тръгна за Прага първото, което му се въртеше в главата е дали Сюрея се среща с някой....Чудно нали.....дали защото той си "позволи" такава среща...
Rolling Eyes

# 677
Здравейте! HugHeart

Сутринта не успях да намина....

Гости Hug Ани Hug и всички останали,благодаря за кафето,пожеланията и коментарите!

Приятен следобед! Flowers Four Leaf Clover

# 678
  • Пловдив
В никакъв случай не одобрявам ориенталския манталитет на Фарук относно сценичните изяви на жена му. Но стана дума за нейните изцепки. Е, сори, ама ако мъжът ти те напусне без да каже къде и за колко време отива, ти "женена" ли ще се чувстваш? Когато дори не можеш да го издириш да му връчиш документи за развод.

# 679
  • Плевен / София
В никакъв случай не одобрявам ориенталския манталитет на Фарук относно сценичните изяви на жена му. Но стана дума за нейните изцепки. Е, сори, ама ако мъжът ти те напусне без да каже къде и за колко време отива, ти "женена" ли ще се чувстваш? Когато дори не можеш да го издириш да му връчиш документи за развод.
Когато Сюрея си тръгна, току що беше изгубила бебето си и беше разбрала, че Фарук е крил от нея миналото си с Бегюм....Не е отишла на разходка, или защото и е писнало да е омъжена и иска развлечения....А и Фарук я търсеше не , за да и връчи документите за развод....Въпреки ориенталският манталитет на Фарук, Сюрея прояви разбиране, но все пак когато ти превъзмогваш болката от загубата на дете, съпруга ти да се напива в бар и да разпуска с друга жена, трудно е за преглъщане....

# 680
  • Пловдив
Когато Сюрея си тръгна, току що беше изгубила бебето си и беше разбрала, че Фарук е крил от нея миналото си с Бегюм....Не е отишла на разходка, или защото и е писнало да е омъжена и иска развлечения....А и Фарук я търсеше не , за да и връчи документите за развод....Въпреки ориенталският манталитет на Фарук, Сюрея прояви разбиране, но все пак когато ти превъзмогваш болката от загубата на дете, съпруга ти да се напива в бар и да разпуска с друга жена, трудно е за преглъщане....
С последното не съм съгласна, защото не само Сюрея я болеше за загубата на детето, а и Фарук. Тя удавяше мъката в работа, а той - в алкохол. Само че Фарук не беше виновен за загубата на детето, че тя да го накаже с това напускане изведнъж. Сяда се, говори се, обсъжда се, не се врътваш изведнъж. И ако го направиш, другият човек не е вързан.

# 681
Колко различни сме хората. Аз пък... и постъпката на Сюрея и тази на леля и, не само ги оправдах, но си казах – „Точно така, точно така трябва да се действа, когато съпругът си позволи да търси „утеха“ в прегръдките на друга“. Лелята не знаеше, но видя с очите си, че Махмут няма нищо общо с мъжкия пол. Гюзде беше една „достойна“ демонстрираща пред всеки мъж единствената си ценност – едрогърдието си. Е има и ханш жената – всъщност тя влага доста усилия да ги подчертава. Стилът Бохо в никакъв случай не е за нея.
Ако Сюрея и леля й притежават това „долно качество“ да натрият носа на съпрузите си, какво бихме казали за Гюзде (винаги запазваща самообладание) независимо дали става въпрос, кой ще забърше от бара, дали крои мръсни номера с авторитета си Адем, като много добре знае, че действията и, ще предизвикат ужасни последствия за хора, които не са и направили нищо. Напротив – даже са я удостоили с вниманието си в леглото и. Какво да кажем и за Ипек – може би също изпълнена с „достойни“ качества дама.
Но всеки си има своя гледна точка за достойнството. Виж за „Селските пикли“ нямам мнение, нямала съм контакт с тях, че да оприлича някоя от героините като такава. Който ги познава, може да разкаже нещо повече и за това съсловие.
Винаги съм се учудвала, когато жена иска да обиди един мъж и го нарича с женския полов орган. Толкова ли тази жена си е намразила и пола и половия си орган, че да го използва като нещо жалко, незначително, като крайна обида.
А кой е прав, кой е крив – бих казала… Всичко е навързано като черва. От грешката на един следват последствия, греши другия – пак последствия и всичко си е навързано.
Фарук сгреши като не разкри коя е Бегюм, Сюрея сгреши като изхвърча от конака  и излетя към Прага, без дума да отрони, Фарук сгреши като се сгуши в пазвата на Гюзде и т.н. Кой прав, кой крив… Който иска да отсъжда – Не съм в съдебна зала, че да издавам присъди. Не съм и на пейката с клюкарките, че да цъкам възмутено с език… Мога само да наблюдавам. И… да си казвам мнението. Което често се променя, според това кой кога и колко сгрешил.

# 682
  • Пловдив
Клер, да ти кажа, Ипек, майка ѝ и Гьозде са ми толкова "нисши", че даже не мога да ги коментирам. Там има интрига, обмислено действие за нараняване, за извличане на полза, няма лоялност, има лъжи, измами. Просто много ме дразни това (което нарекох долно) качество да спретнеш скандал (особено с летене на дрехи и часовници през прозореца) за нещо едностранно - без да си изслушал! При всички случаи трябва да се чуе другата страна, това е въпрос на уважение. Изслушай го, а пък тогава ако е заслужил, го бий ако искаш. Това на Сюрея и истеричната ѝ леля е несправедливо човешки. Даже в съда първо те изслушват.

# 683
Клер, да ти кажа, Ипек, майка ѝ и Гьозде са ми толкова "нисши", че даже не мога да ги коментирам. Там има интрига, обмислено действие за нараняване, за извличане на полза, няма лоялност, има лъжи, измами. Просто много ме дразни това което нарекох долно) качество да спретнеш скандал (с летене на дрехи и часовници през прозореца) за нещо едностранно - без да си изслушал! При всички случаи трябва да се чуе другата страна, това е въпрос на уважение. Изслушай го, а пък тогава ако е заслужил, го бий ако искаш. Това на Сюрея и истеричната ѝ леля е несправедливо човешки.
Е, те и двете питаха и питаха. И какво като питаха. И Фарук и Акиф ги лъжеха. За какво изслушване, за какъв разговор може да става въпрос. Санем пита - С кого ще имаш среща. Отговор - Ами с Махмут. Е, видя се кой е Махмут. Нищо че е невинен и няма нищо общо с Махмут. Лъже! Точно тези им действия на Сюрея и Санем изкараха истината. И двамата може би в един момент изплюха камъчето. Иначе с кротце и благо още дълго щяха да си лъжат. Правилно попита  Акиф -  Защо всички циклони са с женски имена? Аз си имам някакъв отговор.

# 684
  • Плевен / София
С последното не съм съгласна, защото не само Сюрея я болеше за загубата на детето, а и Фарук. Тя удавяше мъката в работа, а той - в алкохол. Само че Фарук не беше виновен за загубата на детето, че тя да го накаже с това напускане изведнъж. Сяда се, говори се, обсъжда се, не се врътваш изведнъж. И ако го направиш, другият човек не е вързан.
Разбрах, това означава е наказанието на Сюрея, че замина...

# 685
  • София
Леле, тук скочихме почти в латино жанра.
Много слаб сценарий. И за кръшването на Фарук, и за реакциите на лелята и Сюрея.
Ей на това аз пък не мога да повярвам, че мъж като Фарук ще се в пусне в забежка за една нощ. Но явно трябва да се пълнят серии.
Макар да не мога да употребя толкова остри думи, поведението на Сюрея е меко казано лишено от финес и класа. Що за махленски разправии? Толкова е унизително да ходи да ѝ се обяснява. Направо съм потресена, защото такова поведение обикновено е присъщо на отрицателните герои, които ходят да се обясняват колко са обичани.
Лелята не ми се коментира. Тях с Акиф ги възприемам като комедийния елемент в сериала, граничещи с пародия на моменти.

До тук най-недопустимата постъпка на Сюрея беше заминаването за Прага без една дума на никого да каже, а на Фарук, когато потърси човек от подземния свят.

Обаче имаше един детайл при Есма, който ме накара да се усмихна. Когато тя получи букета, отвори картичката и я от дръпна, защото има старчески далекогледство. Много мило ми стана.

# 686
Договора вече е разписан. Приноса за това, не беше на Фарук. Благодарение на Сюрея, Фарук се съвзе и тушира изнудването.
Видимо е, че драмата между  Фарук и Сюрея, дали бавно или по-бързо, ще се успокои. Вярно е, че отвън нещата се виждат много по-ясно. Всички, които мислят доброто на тяхното семейство, говориха на Сюрея за силната любов на Фарук и в какво състояние е изпаднал, след заминаването и в Прага. Той е бил сред тях, неговата болка е била видима, тя обаче е била далеч. Кой може да види какво е вътре в човека, даже и той самият не може да се види цялостно.
В какво състояние беше Сюрея, когато замина. Смачкана, смазана заради загубата на детето си. Тъкмо започна да надига глава и попадна на снимката, небрежно подхвърлена от Ипек. Самочувствието и се срина. Другата – бивша голяма любов на Фарук вече е на хоризонта месеци наред И… е с дете. И е неин лекар, И Фарук често я посещаваше заради детето И… много други неща, които я заляха като мисли. Сигурността и във връзката им се разклати до такава степен, че да не може да види изход. Вече сме коментирали спонтанността и прибързаността на действията на Сюрея, които водят до неприятни ситуации. При нея няма едно оттегляне, за да преживее болката и да обмисли трезво нещата. Тя бяга, тя вика и  крещи, тя плаче, тя не иска да чуе никой.
Всъщност, ако сте забелязали, когато Есма е наранена се отдръпва, стои в стаята си и не допуска никой до нея. Защо ли?  Когато си наранен – да останеш сам със себе си. Да останеш сам с гнева и слабостта си и да не го развяваш пред хората, защото те само това и чакат. Когато те видят слаб, веднага започват да ти лепват етикети и квалификации, да ти се подиграват и сочат с пръст. Та нали повечето хора придобиват самочувствие, когато видят някой авторитет в краката си.
Есма е наясно с това, тя има ясен поглед върху реалността, върху хората, тяхната двойнственост - техните слабости и недостатъци. Тя е наясно, че във всеки човек се крият както бели така и черни черти. Въпрос на време и обстоятелства е, тези черти да излязат наяве. Сюрея е като дете. За нея истинската любов е бяла и чиста като сняг. Не допуска, че някой може да стъпи с мръсните си обувки върху този сняг. Нито едно от прибързаните действия на Сюрея, не съм одобрявала. Дразнела ме е тази нейна първосигнална реакция, но… сценаристите са наблегнали на точно такъв образ. Надявам се да порасне до края на сериала.
Чиста, невинна, наивна, останала дете въпреки годините си. Тя не допуска, и не може да проумее игрите и подмолността, предателството, интригите. При нея разочарованието от човека, може много бързо да настъпи, защото очакванията и са големи. Тя не може да проумее, че един влюбен човек в слабостта и болката си, може да поддаде на нагона. За нея нагон не съществува, има само любов. Ето защо тази макар и еднократна забежка на Фарук (независимо под какво влияние е направена), за нея е предателство към любовта им. Затова каза на леля си и Дилара – Вие не ме разбирате. Да, те наистина не я разбираха. Те виждаха само колко много я обича Фарук и колко незначително деяние е това в сравнение с любовта му, особено на фона, че никой не е бил наясно къде е тя. Те търсиха начин да го оправдаят, а не да видят болката и. Вярата на Сюрея в нейните представи за любовта се срина. Нейните представи!!! Срина се една от най-големите и илюзии. А толкова много боли, когато една илюзия, за която сме били убедени, че е истина се разруши. От там идва и приказката: „От истината боли.“

# 687
Здравейте! Hug

Сутринта не успях да намина!Лаптопът реши да се ъпдейтва,после си изпратих гостите!

Интериора на конака Боран в ИН....

всички снимки  на линка....
https://vk.com/ask_icin?w=wall-87501705_13042

Скрит текст:

# 688
Здравейте Hug

Скрит текст:
Не ми остана време от подготовка за задушницата, от задушницата и подготовка за посрещане на внука....

С голям интерес изчетох всички коментари, погледнати от различен ъгъл....както съм казвала и преди, в зависимост от гледната точка мнението на нас зрителите е различно.

Когато Сюрея загуби бебето и Фарук загуби детето си...Тя се затвори в себе си, а Фарук се опита да я върне в живота. Знаем всички какво се случи, но въпреки всички пречки, двамата отново са заедно....
Какво на мен не ми харесва в двата последвали скандала.....Когато живееш в един дом с много хора, не е необходимо да вдигаш скандали на всеослушание....Това са много лични неща и трябва да се разрешат между тях двамата....
На практика Адем се възползва и от двата скандала и това му помогна да стигне до пъкления си план....
Когато Ипек направи панаира и си грабна детето и замина, тя преследваше определена цел - да се завърне в конака на бял кон.
Сюрея не преследва никакви цели.... и Claire100 е направила много добър анализ на образа й.....

Цитат
Срина се една от най-големите и илюзии. А толкова много боли, когато една илюзия, за която сме били убедени, че е истина се разруши. От там идва и приказката: „От истината боли.“

Много точно Hands Plus1 По-късно ще видим още една илюзия, която си е създала Сюрея в детството си....Сюрея често говори за любовта на майка й и баща й...Показват ни спомени от детството й....Но ще се окаже, че това е една илюзия....реалността е много по-различна.....

Момичета, ще се включвам когато мога.....програмата ще бъде напрегната....

ПП Добро утро Nature High BrightnessCoffeeFlowers Four Leaf Clover

Слънчев и усмихнат почивен ден:hugs:

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 06:57 от MAMA-AN

# 689
Добро късно утро! Hug

Ани Hug,ще си имаш гостенче! Wink
Скрит текст:
Ще ти го оставят ли?.

Няколко дни не бях влизала в Контакта за Еркан....

нова от Алания -махнал е мустака...Smile

https://vk.com/erkanpetekkayafan?z=video-58520450_456240558%2F86 … pl_wall_-58520450

Това е запис на участието на Еркан в  програмата 40 въпроса на канал HaberGlobal
част 1 - https://vk.com/erkanpetekkayafan?z=video497094011_456240096%2F2b … pl_wall_-58520450

ново...Еркан в Алания е бил гост на канал DIM  в новости
Там Еркан е казал, че сериалът АПЛ ще продължи през август ...
https://vk.com/erkanpetekkayafan?z=video-58520450_456240557%2F11 … pl_wall_-58520450

Приятна слънчева неделя! HugPurple Heart

Общи условия

Активация на акаунт