Фотография - тема 87

• 56 726
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Ех тези обективи... скъпичко хоби сме си избрали. Ако изкарвах пари с фотография да инвестирам, a аз снимам само за себа си, пък не прeставам да искам Wink

Нямам възможност да качвам във Фликър, затова директно тук Wink Вчерашната ни разходка Wink Последно време все тъмни ми се получават, но реших че все пак е на здрачаване Wink  Не можах да я направя по малка...поста ми сигурно ще е половин страница ;-( Ако някой има идея как да стане по малка и сподели..ще редактирам Wink

# 91
  • София
...  Не можах да я направя по малка...поста ми сигурно ще е половин страница

Ако това не е майтап - преоразмеряваш си снимката до 1200 по дългата страна и прикачаш от компютъра. За много бърза редакция и преоразмеряване ползвам ФастСтоун. Не е необходимо да разваляш големия файл, просто добавяш цифра или буква към името на редактирания. Аз обикновено добавям цифри, защото са неутрални по отношение на програмите за разглеждане, които понякога се мръщят на букви от кирилицата.

# 92
  • Mostly in my mind
Борикс, много хубаво. Не е в България, нали?

# 93
  • Варна
...  Не можах да я направя по малка...поста ми сигурно ще е половин страница

Ако това не е майтап - преоразмеряваш си снимката до 1200 по дългата страна и прикачаш от компютъра. За много бърза редакция и преоразмеряване ползвам ФастСтоун. Не е необходимо да разваляш големия файл, просто добавяш цифра или буква към името на редактирания. Аз обикновено добавям цифри, защото са неутрални по отношение на програмите за разглеждане, които понякога се мръщят на букви от кирилицата.

Опитах..., не знам дали точно на 1200, не помня на колко я намалих от 6000 е оригинала/пробвах различни дължини във ФШ/ и кача ли я тук размера си стои един и същ ;-(

Тази е на 1200 Wink Качеството пада, но не и размера Wink

Борикс, много хубаво. Не е в България, нали?

Не не е в БГ, в Англия съм. Едно птиченце ми каза, че небето в БГ е разкош и взех апарата на разходката... Нямаше разкошно небе, но луната се виждаше много красиво. Аз с 35цата само толкова успях да хвана от нея Wink Сега беше момента за този 200мм на Агентката Wink

# 94
  • София
Nikon D50 + Zeiss Tessar 2.8/50, естествено на 2.8 Joy

и за дооценяване на "размазването":

# 95

Скрит текст:
Сменено и е небето, само да кажа, ако не си личи в първия момент... Малко се заплеснах и може да съм попрекалила с желанието за фръц-пръц снимка Grinning

# 96
Такива експерименти са полезни, защото така човек се учи да работи по-добре с програмата и придобива повече опит, тъй като при тази манипулация е нужна известна прецизност. Освен това е добре да има и някакъв творчески елемент и фантазия, които варират, в зависимост от поставените задачи. В това отношение, според мен е ок. Ако се търси някакъв реализъм обаче, трябва да се внимава, за да се постигне убедителен резултат, което често не е лсно. Ако оставим настрана неща като тон, цвят, цялостен колорит и др, трябва да се подберат кадри със сходно осветление. В тази снимка излиза, че има две слънца. Едното залязва, а другото се намира някъде отгоре и така се усеща монтажа.

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 17:20 от plm_79

# 97
Нервен_Хамстер, наистина много си личи заради светлината и сенките. Добавила си залез на север, така изглежда.

# 98
И от мен 2-3 китки, макар, че днес валя сняг...

# 99
  • Варна
Каква хубава и цветна ни стана темата тия дни! Точно противоположно на минорните настроения на болшинството хора напоследък!

Agent Provocateur, прекрасни са всичките! Как сняг, в кой щат си?

Ето от днес една снимка с бабичката ми Минолта Heart

# 100
Цъфналите прелести...  Heart

# 101
  • София
..Ето от днес една снимка с бабичката ми Минолта Heart ...

Бабичка, ама лачена Satisfied

# 102
Момичета, здравейте!
За първи път пиша тук, така че се извинявам, ако темата е коментирана.
Търся поляна с цветя край Бургас. Има ли бургазлийки тук? Може ли да ме насочите къде да отида?
Преди години имаше много поляни край Каблешково с макове и едно лилаво цветенце и беше супер красиво. Сега се разходих и не ги откривам.

# 103
  • Варна

Нещо последно време все си намирам оправдание за да не снимам Wink Ако можеше апарата да е колкото телефона и да е винаги с мен Wink Това е от тази пролет. Колко пъти минах покрай него и си казах  трябва да го снимам много е  красиво ... накрая една вечер взех, че се наканих да изтичам/точно преди да премине Wink/.

# 104
Открих сезона на пеперудите с една много красива и отзивчива за снимки пеперуда Grinning

Общи условия

Активация на акаунт