Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 072
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
И аз мисля за море, но в чужбина.

# 211
Верче,къде в чужбина мислите да ходите?
Ние сме си за нашето черноморие,мръсничко,но познато и близко.
Търсим по-спокойни и чисти плажове,като къмпинг градина например,там е супер за деца,плажа е много чист и спокоен и е плитко.

# 212
Гърция е нашето място от години, по-конкретно Тасос, Лименария. Ходим извън сезона, късния септември и има 5-6 стаи в хотела.

# 213
Дано се оправят нещата до септември месец и да си починем всички на моренце.

# 214
Ще се нормализират. Освен това, кой ти гарантира че декември/януари и февруари не е имало болни. Точно в бумът на ваканциите и ексзотичните дестинации. Моят син ходеше на градина по това време. Е когато не боледуваше де Sad

# 215
  • София
Не виждам как ще се нормализират нещата, а в чудеса отдавна не вярвам. Есента всички очакват голям бум.

# 216
Те от Сзо до преди 2 месеца една запетая не казваха за тоя вирус и изведнъж се сетиха, че имало пандемия.
Но моето мнение доста се промени с времето.
Не може в нашия малък град да знаем за потвърдени случаи на вируса, ама държавата да й е се тая за хората и да им отказват тестове. Плащат си сами за тестове и се оказват с тази "смъртоносна диагноза", а никой от НОЩ, ден и всякакви други организации и щабове не ги търси, поставя под карантина, води като саттистика и тн.
Няма да казвам за колко платени смъртни случаи знам,  записани като ковид, а реална причина е инфаркт, примерно.
Да си усвояват парите, да нападат Китай и да спират да стресират народа.
Що така не се активизират всички като всяка година има епидемия на морбили?!

# 217
  • София
Верче, не си права. Имам много познати в чужбина като повечето работят в болници.  Не искам да пиша какво преживяват. Като започнем оттам, че нямаше маски за медицинския персонал (опитахме се да изпратим на познати ни, защото за тях е още по-опасно), отказ от тестване, отказ от рентгенови снимки....Моя близка приятелка едва се закрепи след два месеца боледуване. Наистина не искам да бъда по-описателна, защото не е за хора със слабо нерви. В България почина мъжа на моята лекарка без да има хронични заболявания. Тя дълго време се лекуваше. Определено не е шега.

# 218
Аз не вярвам, че масово някой на някого предлага пари, за да пишат, че близките му са си отишли от Ковид. Може да има няколко такива случаи сред малцинствата и по-бедното селско население, но като цяло мисля, че доста се спекулира с това.
За пандемията всеки гледа различно от гледна точка на мястото, където живее. Когато в един град има по 1-2 случая на ден, можеш да си позволиш повече баланс, отколкото в София, където постоянно са най-много случаи. И въпреки всичко не можем да спрем да живеем, спазваме някакви разумни граници на контактите, дезинфекцираме, пазаруваме хранителни продукти веднъж седмично, други неща предимно онлайн пазаруваме и така, някакви основни неща все пак гледаме да спазваме, но трябва да продължим някак.
На море ще ходим тук, не сме го измислили още на малък семеен хотел или ще си наемем апартамент някъде самостоятелно. Тъй като сме с детето предната година ходихме рано и си тръгвахме горе-долу, когато другите тепърва идваха към 11-12. Надявам се и сега да е по-спокойно сутрин. Почивката ще я преценяме на място как да действаме според ситуацията, но засега не смятам да се отказваме.

# 219
Алмонд, не са от бедното население или малцинството.

# 220
Вече, сигурно, не говоря конкретно за случаите, които познаваш ти.
Става въпрос, че уж много хора чули от други, които чули от трети, че на някой му предложили пари и т.н, имам чувството като всичко покрай тази пандемия, че и това малко се изкривява като информация.

# 221
  • София
Клиничната пътека за Ковид не е скъпа. А за причина за смъртта Ковид болницата няма как да плати на близките. Това е мълва, която и някой лекари съвсем умишлено разпространяват и то от топно определени болници. Те си знаят мотивите, но не са безкористни.

В България от години не сме ходили на море. Почиваме в Гърция, но трябва да разуча с карантината какво се случва. Мои приятели резервираха цяла къща, но мислят да не ходят.

# 222
Алмонд, аз имах предвид тези, които познавам. Информацията не съм я получила от лекари,  а от опечалени.

М, доколкото четох махат карантината в Гърция. И после в Бг също няма да налагат.  Ще добавя линк като го намеря.

Горди, как сте на другия край на света
Animal Whale

# 223
И аз честно казано не вярвам да се предлагат пари за да запишат някои, че е починал от Ковид. И да има съпътстващи заболявания ,като му е положителен резултатът за вируса нормално това да пишат. Като почиват от грип,казват след усложнения от грип.
Комшиите на сестра ми от долния етаж се бяха върнали от Англия и бяха под карантина 14дни, всеки ден идвала полиция да ги проверява дали са си вкъщи. Сестра ми им пазаруваше и оставаше чантата пред вратата. Така че ,не съм съгласна че няма контрол. Всеки има мнение по въпроса нормално е,моя приятелка смята че всичко е световна конспирация с цел да ни поставят чипове с ваксината 🤪 на мен ми звучи нелепо това с чиповете ама да не задълбочавам темата.

# 224
От бтв новините съм чела за Гърция, слагам линк
https://btvnovinite.bg/bulgaria/patuvame-do-garcija-i-sarbija-be … na-ot-1-juni.html

Общи условия

Активация на акаунт