Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 064
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Нашият ортопед забрани всякви ортопедични стелки до 3г.,когато се оформя стъпалото.Само анатомични и колкото се може повече бос да ходи.

# 196
За ходенето бос също и нас ни беше казал,но той вкъщи си е все бос и вече съм забравила за това и не го мисля.Те и проходиха босички и двамата ни , големия бос навън,а малкия вкъщи,че беше около Коледа !
Не знаех,че до три не се препоръчват,явно съм в грешка за това дано не съм подвела някой.

# 197
Нашият ортопед забрани всякви ортопедични стелки до 3г.,когато се оформя стъпалото.Само анатомични и колкото се може повече бос да ходи.
Каква е разликата между анатомични и ортопедични?

# 198
Ортопедичните поддържат свода изкуствено висок,а анатомичните следват естествения свод на крака.

# 199
Ортопедичните поддържат свода изкуствено висок,а анатомичните следват естествения свод на крака.
Ще допълня лещичка. 
На пипане,  анатомичните трябва да са доста меки.  Говоря за подложката под свода. 
И нашият ортопед каьа да не вземам ортопедични.  Макар че момиченцето е с някво изкривяване на крачето (било още вътеутробно).  Аз ги заведох заради младежа, че се притеснявах от плоскостъпие.  Но той нямал засега проблем.  Било нормално бебешко плоскостъпие.  Прегледа беше миналата година. Следващия каза да е около 3 год за да видим как са се оформили  стъпалата.  До тогава обувки с твърд форт (пета),  стабилно закопчани около глезена и с възможно най-мека и гъвкава подметка. 
Ние вече открихме сезона на босото ходене  за ужас на свекито и майките пред блока Joy

# 200
  • Велико Търново
мислите ли да пускате малките на ясла, ако наистина ги отворят скоро?
Аз твърдо заявих, че няма да го пусна скоро, но колкото повече време минава, толкова повече ми се иска да тръгва, въпреки че съвестта ми тежи, дори като си помисля нещо такова. споделете вие какво ще правите, да се успокоя малко.

# 201
Аз съм ЗА да се пусне.

# 202
  • София
Никой няма да ходи на ясла/ градина. Достатъчно са ни другите контакти.

# 203
  • пловдив
Нас още не са ни приели, а и няма прием сега. Иска ми се малко да отшумят нещата и тогава ще съм спокойна. От друга страна съм в неплатен отпуск и при така създалата се ситуация може би чак поне след месец - два ще я записвам, може и на есен.

# 204
Аз не мисля да го пускам на ясла при така създалата се обстановка и батко му няма да тръгва на градина,въпреки,че сега на 22 ще отворят.

# 205
Аз ще го пускам. Мнението за ситуацията доста се измени.
А и детето има нужда от игра с други деца и разнообразие, което аз не мога да му осигуря.

# 206
Моята ситуация я знаете,догодина чак,аз съм на борсата с обещетение.
Иначе неговите приятелчета ще тръгват повечето,единствено една майка няма да пусне нейния защото е бременна и ще ражда другия месец.Повечето издивяват с децата,отделно и неплатените отпуски си оказват влияние.В града няма случай повече от месец,общо взето тук паника няма,всеки си ходи с маски в магазините.

# 207
Моя синковец по принцип няма да ходи на градина/ясла, не съм го записала . Догодина. Но ако ходеше не бих го пуснала. Аз и сега му ограничавам контактите,въпреки че всички мерки паднаха. Малко ку-ку от моя страна 🤷‍♀️🤦‍♀️ осъзнавам го,но ...

Друго да питам мислите ли за море? Много ми се ходи ,мислех вариант за каравана, но ММ за сега е против,иска да види след месец поне как ще е обстановката. Моя приятелка имаха резервация още от януари, платено е и в никакъв случай не се отказват, ще ходят,та даже и за Гърция се оглежда.

# 208
  • София
Много исках да отидем на море. Имах план да бъдем и извън София цялото лято. Но като знам нивото на здравната ни система се отказах. Всички планове се разбиха на пух и прах.

# 209
На осми юни тръгваме на почивка,но на язовир има басейнче за нас,в едни къщички за гости , не съм ходила , но свекъра и свекървата ходят от години и миналата година са запсзили за тази година,подкокоросаха ни да ходим и ние и нямам търпение малко да си починем,разнообразим и децата да се поплицикат девет дена в басейна,а за море септември месец началото преди баткото да тръгне в първи клас.

Общи условия

Активация на акаунт