Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 093
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Down Under
Нашият се сцепи над веждата. Падна на ръба на масата и му се отвори дупка до коста. Тъкмо перях калъфа на седалката за кола и го метнахме в голите пластмаси и на лекар. Май аз плаках повече от него. Слава Богу не се наложи да го шият или лепят, но белега май ще си остане. Все забравям да го мажа, взех био олио. Краката му са все в синини, и въпреки че е от по-критките деца, ми се изправят косите всеки ден с него.

# 361
  • София
Миналото лято скочи от един стол и си удари окото. За секунди стана червено, подуто и клепача затвори окото. Все едно е била на боксов мач. Изплаших се, защото след няколко минути заспа. Слава Богу нямаше нещо сериозно. Окото лека полека се отвори. Иначе постоянно имат травми. С каката редовно тичаме до Пирогов, нещо да залепят, нещо да зашият, малко рентгенови снимки да й направят,малко да ни хоспитализират. Предупреждавам ги всеки ден, че там не искам да ходим и да внимават.

# 362
Днес забелиха пишлето на малкия, давайте съвет как преминахте по безболезнено по този път,цял ден пищи ту се успокои едва заспа и то върху мен в момента. Доктора каза с лайка да промивам и гентамицин. Но то е абсурдно да го докосна 😱

# 363
Стискай зъби. Компрес риванол? С гентамицин ще го отпусне, но пък няма как да не го боли. Не забравяй да го забелваш, за да не се затвори пак.
Съпругът ми свърши тази задача още преди първата годинка, слава Богу, плавно и безболезнено.

# 364
Момичета ,Да ви попитам някоя от вас правила ли си е на косата плитки с прикачване на допълнителни конци или естествена коса и аз не знам точно мисля че има различни начини и модели на правене отскоро ми е влязла в мухата тази идея и се чудя дали после, като се свалят самата коса не е ли много изхабена.

# 365
Аз веднъж си правих преди много години,с дълга коса съм и ме сплетоха на малки плитки с допълнителни конци като прежди,та стана още по-дълга.
Къпах се така и почти месец ми останаха на главата,не ми е била изтощена косата след това,но падаше плашещо.
Фризьорката,която е сестра на мъжът ми ми обясни,че това е нормално,защото докато е сплетена на плитка не пада коса и след това пада .
Нормално знам,че падат около сто косъма на ден,та ясно е за близо месец , колко много коса ми падна.
Също така и къпането е трудничко , трябва да ги миеш внимателно,за да не се развалят бързо.
Иначе е яка лятна прическа.
Колко ти е дълга косата?

# 366
Хей,какво правите , как сте?
Как са дечицата ви?
Аз да се похваля може би преди около месец купихме баланс колело на нашия и той много го харесва и кара,започна да вдига краката за кратко като се позасили.Отначало го беше малко страх , защото се клатушкаше на страни.
Ходихте ли на планина или море?
Скк,как си,как се справиха мъжете ти на морето?
Ходят ли на ясла или градина децата ви?
Взех документите на Андрю и го отписаха от ясла и сега трябва да го запиша в градината,искам от септември да тръгне , но той не иска,незнам как ще се оправя с него.
Още го друса побертета на две годишните , избухва и реве ако не е на неговото.
При вас как е...???

# 367
  • Велико Търново
Честито колело на средното хлапе Simple Smile
И аз се надявах някой скоро да пише тук, че много време нищо не е писано.
ММ и малкия ММ оцеляха! Всъщност това беше най-важното Wink!
Чакам да се похвалите с новини покрай диванетата.
Моят малкия ходи на ясла вече, но и там ги влудява! Буквално учителките ( мед сестрите) ми казват, че все са имали непослушни, но той ги надминава. Отново го водя на жп гарата в градчето където му е яслата и гледаме локомотиви и счупено машини. Гарата е малка и съответно е спокойно и интересно място.
Скоро февруарчетята стават на 2.5 Simple Smile минаха почти три лета откакто ги имаме Simple Smile

# 368
Ние сме добре,почнахме да правим лятна кухня в двора и с майсторите се разправям.Дребният само иска да им взима инструментите като сме там,добре че са разбрани.Ходиме насам натам,научи се вече и навънка да кара колело.На баир сме и не му даваме пред вкъщи да кара,но в парка няма проблеми.Още спира понякога с краката вместо със спирачките.Още се чудя дали да го пускам на частната занималня от септември,ще го пробвам сигурно.На море бяхме,много комари обаче имаше,тази година в Гърция е ужас.Мъжът ми излиза пак отпуска сега август и ще се качим на вилата сигурно,че е страшен мор при нас.Както и не спи дребния на обяд,едвам го прибирам към 1-2 да яде.

# 369
И ние взехме баланс колелета преди месец.  Синът за двв седмици се научи,  сестра му не е много ентусиазирана и още не може.  Сега покрай  него като  го гледа как се спуска по надолнищата и поиска да го кара,  но още не може. 
На море ходигме на Бургас... Чудно си изкаеахме.  Не излязоха от водата.  Голям кеф.  Сега малко на гости на баба,  да сменим климата и да "подишаме"  малко планински въздух, че долу в полето се опекохме. 
И така.
Кризите на дввгодишните са ежедневие,  особено на двегодишния. 
Днес на площадката като казах да си ходим и се отъркаля пясъчника.  Събра очите на всички.  А аз най спокойно (външно) си хванах другото дете и му заявих,  че ми е горещо и ще го почакам да се насърди,  но на сянка на пейката.  Та седнахме на сянка с щерката,  за ужас на всички майки на площадката и след три до пет минути  господина дойде при нас и каза,  че се е успокоил. 
Вчера четох една статия в която  се засяга въпроса.  Не попадам за пръв път на този възглед на психолозите и нисля,  че е правилният начин.... Стига аз да съм спокойна или да съм се наспала ооне и да не бързам за някъде.  Това коментирахме и с една баба на момиченце на 5 години,  стабала свидетел на тръшкането на сина ми в пясъка  и двадесет минути  по-късно ни видя в парка  той играеше спокойно,  вече нахранен.  Каза сподели ми,  че от опита си на майка и баба това било правилният начин,  но много зависи  от емоционалното състояние на найката в момента на тръшкането как ще ѝдойде и на нея,  защото и мама е хора. 
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Froditel.bg%2Frazvit … hwIU7_gH6E8r-okJ0

# 370
Здравейте и от мен! Аз пък се чудя вашите мъници хранят ли се вече изжяло самостоятелно, пият ли от чаша без помощта на сламка... Не знам кига придобиват такива умения, най - вероятно зависи от детето. Дъщеря ми може да хапва сама, но няма това търпение да седне и да се нахрани и аз я гоня с лъжицата. Не знам дали е правилно. Проблемът е там, че не мога да я накарам да седне 20 мин мирна и да яде. От чашка пие само ако аз я държа. Има ли други като нас?

# 371
  • Велико Търново
Аз храня малкия. Ако го оставя сам закуската ще премине във вечеря.
Той сам пие всичко и от всичко - чаша, бутилка, сламка, капачка, купа и каквото реши. Нз кое се приема за нормално и кое не. Мен не ми пречи да действам като катализатор за хранене!

# 372
Яде сам отдавна,няма проблем нито с вилицата,нито с лъжицата.Когато и колкото иска яде,нито го карам да яде в повече,нито му отказвам ако иска още.От чаша може да пие,но предпочита от сламка.Млякото преди сън от шише с биберон.Мисля съм писала за една случка от първото му лято.Да е бил на 7-8 месеца някъде,още пълзеше навсякъде.И бяхме в парка,той пълзи,аз след него.И едно момченце на 4-5 г.с майка си и баба си.Той бяга по площадката,бабата го гони с лъжица и някаква купичка,а майката с кърпичка да забърсва.Много бях удивена що си го причиняват тия хора всичкото това.Нито беше някое слабо да кажеш злоядо,съвсем нормално дете.Та до тогава все се ядосвах че моя цапа и плюе навсякъде.Оставих го сам и зарязах пюретата и минах на ЗВБ и за няколко месеца мазаляка свърши и взе да се храни нормално и сам.Само се чудя нож кога да му дам,той принципно обича да си гризе месото,като кюфте или кебапче и на нас не дава да му ги режем.

# 373
Лещичка,  давай смело ножа.  Аз взех икейски прибори и ножовете им са супер.  Сами си режат всякакви варени зарзавати,  кебапчета, кюфтета...Понякога хляб си режат - филиите на парченца.... Rolling Eyes... Според настроението си.  Сега новия хит е да се мажат филии с масло или кремасирене и палачинки също.  На морето обраха точките при сервитьорките като ги видяха да си мажат сами филията с масло Joy и получаваха двойно количество.
Моите също са звб,  лъжица връчих на 7 месеца,  вилица на 12 мес, нож на 18 мес,  всичко от гореспоменатите детски комплекти.  Ядат си сами без да ме занимават....освен  когато не им е по вкуса манджата,  спи им се или се лигавят,  а аз бързам да тръгваме някъде и знам че после  няма кога пак да се хранят сами -  тогава бутам аз с лъжицата набързо.  Инак,  който ял ял,  който не е -  да е.  Ще седи гладен до следващото хранене или ще спи гладен.... Щерката яде по-бързо и чисто,  а сина доста бавно и маже и капе доста,  но омита завидби количества (повече от мен).  Общо взето  половин до един час на хранене,  вкл и със самостоятелното миене на ръце,  което преминава в десетминутно сапунисване до раменете по два пъти и плакненеееее,  докато  не викна. 
Вода пият от всичко,  сами,  вкл и от улични чешми.  Даже напоследък настояват сами да си наливат в чаша от шише (до 600 мл-во се справят успешно без да разлеят). 
Просто  за всяко нещо към което проявят интерес ги оставям да го правят.  Е това ми коства комфорта и чистотата,  но пък за тях са придобити умения и гордост че го могат.  Даже белят тиквички с белачка.   Имахме и порязани пръсти на десетия път,  но това не ги отказа и пак искат да помагат.

# 374
  • Велико Търново
И аз действам с тази тактика - ако е безопасно ( сравнително) и интересно позволявам, като знам че чистенето ще е за мен после.
Любимото занимание на дребния е да пие от капачка. Взема бутилка минерална вода и започва да си пълни капачката й и да пие от нея. Полива, мокри и т.н. но се забавлява и мъчи да се усъвършенства в това екзистенциално умение!
После аз го преобличам и готово.
Да ви се похваля тихичко, но от около 1 м е без памперс. Сега вече по-рядко се напишква, предимно когато е улисан в игра, но като цяло пера по-малко Simple Smile два пъти ми се напишква през нощта за този месец иначе като стане и с 200 се изстрелва към гърнето. Всъщност тази вечер вероятно ще е третото му напикаване, тъй като вечеря таратор, но голяма работа ще суша отноео.

Общи условия

Активация на акаунт