Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 058
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Коко, матрака е един и той "расте", няколко парчета се залепват едно за друго. Макар че аз може би бих използвала техния матрак докато леглото е до 1.60, после бих взела стандартен размер, но има доста време дотогава.
Матрака комплект ли е с леглото, или отделно го взехте, че гледам характеристики но не видях да пише

# 526
Добре, а двцата как не падат от леглата? 😊 Толкова се върти и спи в супер странни пози нямам идея как би могла да спи на толкова" тясно" легло. Нашето е 6в1 и сега вече е бюро, легло и скрин...Подобно на това
https://videnov.bg/bebeshko-leglo-viki-6-v-1-4

# 527
  • София
Имаме легло, което е немско производство. С голям кеф го избирахме, поръчвахме, чакахме. Емиии видяха му сметката....моите две хуни. Редовно пропада, защото скачат върху него. ММ слага нови метални платки и пак ги чупят.

Ще се справите момичета! Няма да е лесно, но знайте, че предстои двойна радост Simple Smile

Няма да крия, че се чувствам преуморена, нямам достатъчно време, за да им обърна пълноценно внимание. За себе си успявам да отида на фризьор веднъж на 6 месеца и това е. На моменти изпадам в депресивни състояния.щ, но знам, че няма да е все така. Дано само да имате помощ от партньора и/или роднини, за да имате време и за себе си.

# 528
Моя мъж и сега е навит за второ дете,  но аз си знам че преди госпожицата да направи поне 4-7г. няма шанс. Няма да се оправя с две бебета. Иска ми се по-малка разлика, но това ми е решението. Пък и имам време до 35, което ми е психологическата граница за раждане.

# 529
Чета, чета, но нямате изчитане Simple Smile
След дълго отсъствие е трудно да наваксам, но с удоволствие ще се включа отново.
Последните месеци минаха в едно премигване сякаш. Понякога го гледам и се чудя бил ли е изобщо бебе, така бързо ми се струва, че порасна Grinning
На дневен ред е детската стая. Още спи в бебешката кошара в нашата спалня, но вече му е повече от тясно и неудобно, според мен. При всяка възможност иска да се мести на леглото при мен, а така съня за мама става мираж.
Надявам се, че като има собствено хубаво легло, ще го предпочита занапред.
Памперс ползва само за нощния сън вече. Аз бях доста мързелива в отношението си към гърнето и честно казано смятах, че до първи клас няма са го науча. Купих 3 модела гърнета, пеещи, танцуващи ....така си останаха девствени...дори не желаеше да седна на тях. Докато един прекрасен ден,  преди 2-3 месеца, не пожела да използва дъската за тоалетната и приключи с памперсите.
За сметка на това АМ вечер ще давам до гимназията Grinning Има ли друг, който не се в отказал от него?
Малко дълго стана, но здравейте, здравейте отново Simple Smile

# 530
  • Down Under
И аз съм така Tropic, гледам го и се чудя кога порастна. Вече започвам да забравям бебешкият период и ми липсва да го мачкам и гушкам без да бяга. Но и сегашният период е толкова сладък. Вече са големи, разбират, говорят и аз падам от смях с моя всеки ден.
Дребният спи в нашата стая на неговото си легло. Още не ми е комфортно да го преместя, просто стаята му е много отдалечена, той се върти, не спи завит и ми е добре да е под ръка. Много искам ММ да му направи едно двуетажно легло, което отдавна съм харесала, но още го уговарям.

# 531
Аз давах до преди две седмици АМ. Възползвах се от ходенето на море и не го взех. Обясних, че съм го забравила. Още го търси и като кажа, че няма се успокоява че има биберона. Това е моя кошмар биберона, защото мисля че няма да заспи без него. А вечер и следобед съм така изморена, че нямам воля да й обяснявам защо няма биберон. За леглото още е на детската кошара, ама скоро ще има ново легло. Мн се чудех за размер и приятелка ми каза, че по добре голямо да има място и за мен,  когато е болна и оставам да спя с нея. Та такова й взехме.

# 532
Coco, матрака се продава отделно, имат няколко вида за тези легла.

Hamsti, не пада, не мога да обясня защо и как. Имаше период като по-малък е спал на нашата спалня и пак не е падал, у баба си временно спеше на един разтегателен фотьойл и пак не. Не сме слагали парапети, та не мога да кажа, че сме го учили по някакъв начин.

М, ще се справиш, а като поотмине време няма да се сещаш за тези несгоди.

Аз съм само дете и няма да крия, че особено в трудни моменти ми тежи сега, че нямам някой много близък да звънна поне само да си поприказваме.

Скрит текст:
Сега например родителите ми имат проблеми, аз помагам, но няма с кой да споделя правилни решения ли взимам или просто да споделя с още някой ангажиран...

Аз искам второ, а и трето, ако ми стигнат силите (сигурно съм повлияна от това че съм само дете Simple Smile ), но така се получава че не идва ред дори за второ, надявам се, че все ще се наредят нещата поне за две някой ден Simple Smile

Tropic, и аз давам АМ преди лягане, но се замислям към 3 г. да пробвам да го спра или не, не знам хаха.

# 533
Ние му взехме голямо легло направо,160/190.Пролетта обзавеждахме детската и от тогава някъде поиска там да си спи.Сутрин редовно идва да ме буди и да се гушка,вика искам голямо гуш 😍.Моят сигурно ще е все такъв гушливец като мен ☺.Пие си АМ,само с това заспива вечер.Нямам намерение да го махам,когато е готов.Бибата я забрави,даже редовно намираме некви загубени и не ги и отразява.Сега е на фаза Какво е това.За всяко нещо пита и сочи и като не знае думата чака обяснение.Много се смее на някой думи,явно му звучат смешно.На ясла няма да ходи,но има 2 ранички,излиза си с тях.Нали и аз съм все с раница,та да не остане назад.Едната е малка със спайдърмен,другата с един минион онзи ден си я хареса от лидл.После ще ги кача.И аз се чудя кога минаха тези години и стана вече голямо човече 🥰
Скрит текст:

# 534
  • Down Under
Това е най-добрият вариант да се вземе голямо лего, стига да има място в стаята.
И аз давам АМ, но към средата на ноща. Така спи по-дълго. Вечерята му е оскъдна и обикновено ляга гладен. За мен лично АМ е по-добрият вариант от кравето и няма да спирам докато той не се откаже.
На вашите деца разбира ли им се какво говорят. В смисъл външен човек, ще разбере ли какво казва? Видях с ЛЛ до друг повод и се заговорихме и той каза, че ако на детето не му се разбира до 3-3,5г е за логопед. Стори ми се малко крайно ..

# 535
Горди, твоето е двуезично, така че според мен не се притеснявай. Наше приятелско двуезично дете, сега навърши и 4, и лично аз трудно му разбирам. Говори на бългоро-испански, а понеже учи английски и китайски в градината и.... става мазало .

# 536
Рано е,но може би се презастрахова знам ли.Приятелско дете е на 5 и половина и трудно казва р и л.Логопетката им казала,че са закъснели и по трудно ще оправят проблема.Колкото по рано се почвало при проблем,толкова по лесно се оправял.Някой неща му ги разбират хората,някой и аз не го разбирам на моя🤣.Синята му е леко малка в момента,но става за водата му и нещо дребно.Другата му е по целия гръб,но не смея да я пълня само нещо дребно.Ако някой държи ще ги измеря.

# 537
  • Down Under
Аз не във връзка с нашият дребен, той само на английски говори и му се разбира, но като цяло се заговорихме с ЛЛ за проговарянето и той каза, много голям процент от децата минават през логопед и започват към 3.5г. Стана ми странно, но явно колкото по-рано, толкова по-добре

# 538
И аз мисля да сложа голямо легло в детската. Мисля, че ще му хареса да е на широко.

Разбира му се като говори, но не казва “Р”. Сега ме замислихте дали не трябва да посетя логопед. Мислех, че е рано, но сега като прочетох и се замислих.

# 539
Р-то е звукът, който последно се усвоява, към 5-6 годишна възраст, това съм чела аз. Ние бяхме на логопед, защото също нямаме голям речник, засега всичко е ок, ако все пак не отбележим напредък по-нататък сигурно ще посещава. За мен по-важно беше да се изключат други проблеми, така че едно посещение при логопед на първо време може да е успокояващо, ако не друго, за който има притеснения.
3-3.5 години не е крайно, 3.5 според мен е леко забавяне даже, ако няма прогрес.

Общи условия

Активация на акаунт