Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 030
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Велико Търново
Сигурно е така, но в смесените групи би трябвало да не е съвсем така.... Поне мисля логично. Ако изобщо не обслужват децата, да не вземат 0и1 групи прием.
П.с. малкия си обува обувките сам, явно се е научил по неволя Simple Smile

# 601
В яслите не слагат децата на 30/45 мин. На гърне  ивремето им определено не минава в клечане. Поне в нашата ясла.

# 602
  • София
Моето дете беше в СДЯ,  имаше деца до 3 години. Всичко беше точно. Знаех колко е яла, колко е спала, играла ли си е. Винаги издаваха децата чисти, а тези, които бяха с памперс също с чист. Такава им била практиката. (Но също са споделяли, че сутрин им водят деца с нощния памперс т.е. пълен.)

Когато отиде на градина на 2.9 год. всичко се промени. Нищо не знаех. Един ден отидох да я взема  на обяд и докато чаках децата да се нахранят едно от тях кашляше постоянно. Оказа се моето дете. Попитах учителката откога кашля, отговорът беше, че изобщо знае и да попитам лелята.

На РС ни обясниха, че те са педагози и нямат отношение към физическото им обгрижване. Броят на децата и персонала беше еднакъв и в яслата и в градината.

# 603
Оо да, М, това го чувам от няколко места вече.

И в нашата ясла е така. Поне нашите мед.сестри винаги дават инфо. Дори преди няколко седмици ги помолих да проследят 1 ден дали е акал, че беше със запек и енната жена много присърце го беше взела, че чак и в петък ми даде инфо като ме видя (аз питах в понеделник).

На мен ми харесва, че им мият дупетата и няма тв.  Че има някои места, където само с кърпи действат.

# 604
  • София
В нашата група има деца, които винаги са бърсани с мокри кърпи и пищят от водата. Всъщност и племенниците ми са така. Сестрите бяха приятно изненадани, че малката не пищи.

# 605
Честит оразник ! Hug
Как сте момичета? Исках да питам дали някоя мама е водила децата на куклен театър? Аз се замислих за "Трите прасенца" ,  (София) но пише че е за 3+ , дали ще се уплаши малката от вълка ?
Водила съм ги.  Загибих бройката колко пъти.  Много.... Още от година и половина,  че дали и по-малки не бяха.  До дете е. 
Дъщерята смеди с интерес и може да изгледа цялото представление,  синът според зависи,  но общо взето  15-20 мин и губи интерес.  На две пиеси е седял половин час и е гледал.  Но след 30-та мин не можеш го накара да стои и да гледа.  Отделно в къщи им правя куклен театър  аз и баба им (майка ми).  Забавляват се.  През изолацията  имаше онлайн куклен  театър  и един път  седмично им пусках да гледат.  Тоеа са им били и екраните.  После спрях да пускам компютъра.  А преди пандемията ги водих няколко пъти на детска опера.  Много им хареса. 
Та опитай о ще видиш.

# 606
До дете е съгласна съм , аз мойте не мога да ги накарам да седнат мирни за пет мин.камо ли за театър. 🤪😜🤷‍♀️
Дано като пораснат да се кротнат малко . Hug

# 607
Моят син много обича. В яслата зимата имаха и винаги с интерес е гледал.

# 608
Момичета, какви пантофки сте взели на децата за детската?

# 609
Ние купихме от Колев и колев!
Най-обикновенни пантофки.

# 610
В четвъртък ще пускат в Лидл пантофи,от които съм много доволна.Преди съм му взимала и сега ще му купя отново

# 611
Моят син ходи с Адидас altaswim сандалки вместо чехли.

# 612
  • Down Under
Аз исках да ви питам децата ви носят ли лятна шапка? Не мога да се преборя с моят син, от бебе го мъча и за секунда ги сваля. Днес рева като изтърван,  когато му сложих шапка, при все че съм взела възможно най-леката и удобната. Всеки път едно и също. Слънцето е супер силно, лятото идва и незнам какво ще го правя. Освен да въвеждам правилото ‘без шапка няма игра навън’ както е в градините и училищата тук. Всичко става по трудният начин с това моето дете 🙄

# 613
При вас мисля е по топло и съответно силно слънцето,наложи вярно забрана в топлите часове щом не иска.Пробва ли с мама има,тати има,мечо има?Моят така скланяше зимата да слага,тази зима не знам дали ще иска и търпи.И много го хвалехме с баща му,че му отива,пък колко е сладък с шапката и ей такива.Пантофи още не съм взела,ама ще взема и аз лидълските.Имам сандали от тях цяло лято ги тормози и се позахабиха,но не са се скъсали.Общо взето съм им доволна от нещата.Моят тръгва от 21 на частната,да видим как ще е за по няколко часа само дневно.

# 614
Каква е шапката? Моя платнени шапки тип за плаж не иска, но с козирка носи, опитайте различни модели.

Общи условия

Активация на акаунт