Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 036
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
В повечето детски градини не обслужват децата само да го имате предвид, т.е. трябва да е без памперс, да може да яде сам и за обличането уж помагат, но е желателно да може да се справя малко.
Не коментирам доколко е ок или не, но е реалност в повечето детски градини, просто го имайте предвид.

# 586
  • Велико Търново
Така е! Не обслужват децата. Искаха ми го без памперс и ме питаха може ли да се храни и облича сам. Казах им че яде сам, но обличането е трудно, обува си слипчета и гащи сам, но тениска или блуза не успява. Ще видим как ще е ситуацията Simple Smile

# 587
Има разделени грипи в някои ясли.  В други е смесено.  В тези,  които  кандидатствам,  съм ходила да питам на място,  съответно  съм била с децата си и директорките са ги видели какво представляват и са си направили изводи. Та тези ясли са със смесени групи. Общо взето и трите ми казаха едно и също -  ако няма да работиш,  не ги пускай.  Нищо ново няма да научат тук.  На всичко което ги учим,  си успяла сама да се справиш. Вярно е,  ограят с пластилин,  с книжки,  апликации.  Групови игри,  песни,  танци.  Въобще е хубаво да си минат ясления период.  Най-вече и относно  създаването на режим, елементарни навици. 
Но и аз си смених погледа и гледната точка след пандемията и като  ми сервираха новината,  че няма да се върна на работа.  Отделно от пет интервюта до момента  само на едно ме одобриха... И нямаше значение,  че имам деца (даже си мисля беше предимство).  Като чуят близнаци на две години и приключваме... Значм и те знаят,  че не се задава този въпрос,  но няма и как да се скрие информацията в днешно време. Познавам  хора,  работещи  чр,  подбор кадри и знам как търсят информация за хората си.  Мен също се е случвало  да ме питат за три познати за информация. 
А в повечето градини в първа група помагат на все още неможещите деца.  Така че ьа това  не се притеснявайте.

# 588
  • София
В нашата градина (в София) наборите са разделени. Първя яслена са малкия набор и са със мед. сести, а втора ядлена се води първа група вариант и са с педагози.

# 589
За всяко нещо има две страни, в някои градини помагат, в други не.
За работата също, някои бягат от майки (по мое впечатление по-малки фирми), други не. Мен ме наеха като още при първоначалното позвъняване по телефон стана ясно тогава, че съм по майчинство. Не беше пречка, иначе нямаше да съм там все още. Е питаха дали има кой да помага и има в действителност, затова и съм решила да работя.

# 590
В нашата ясла са ат 10м до 3г. Не съм разбрала да играят с пластелини, да рисуват. Грурата е от 25 деца и гледат да са нахранени и със сухи дрехи. От септември 10 от дечицата ще преминат в първа група, което означава, че половината ще са по-малки. На мен ми отказаха нямало места. Пускат им детски филмчета без това да е официално прието. Сега е само една мед.сестра и дори не излизат. Бързам да я взема от яслата колкото е възможно по-рано, за да отидем на детска площадка. Та огромно съжалявам, че не се сетих по-рано че има такава възможност.

# 591
  • Велико Търново
Днес дребния тръгна на градина. Вчера ревах като магаре като го вземах за последно от яслата Sad снощи надувахме балони до пръсване с мм, сутринта ходи да ги окачва по оградата и всички деца са многоого щастливи. Simple Smile Дано по вода да му върви и да слуша. За първи път Закусва извън вкъщи, чак ми е странно на мен Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 11:42 от skk007

# 592
Аз мисля да търся работа началото на следващата година. До тогава нямаме шанс за държавни градини и ясли. За сега съм решила , че ще ходи 2 пъти в седмицата на музика за дечица (стига да й хареса) , много обича да пее и танцува. Иначе съм намерила 1-2 частни занимални/градини,  където приемат и почасово или ден за ден и мисля там да опитаме. Вчера бяхме на един парти клуб,  който предлага почасово гледане. Много й хареса ,  веднага ме заряза и замина да си играе,  точно 2 пъти се сети за мен за 2 часа. Каза че иска пак да ходи. Момичето, което я занимаваше беше много печено и се учуди, като й казах че никога не е била на ясла,  видяла й се много спокойна и общителна. Ние си имаме дечица на площадката,  които са редовни,  но наборите искат да си играят самички,  а тя търси да играе С някой. ..и мисля , че това й липсва. Та така ще търся нещо за по няколко часа седмично.

# 593
Честит оразник ! Hug
Как сте момичета? Исках да питам дали някоя мама е водила децата на куклен театър? Аз се замислих за "Трите прасенца" ,  (София) но пише че е за 3+ , дали ще се уплаши малката от вълка ?

# 594
SKK свикна ли малкия,разкажи 🤗
Аз реших да го пусна тази седмица пробно на частната занималня,по 2 часа преди обед.Всичките му приятелчета почнаха ясла/градината тази седмица или си заминаха,че бяха само на гости за лятото.И цяла седмица си обикаляме сами по парковете и площадките,в смисъл там си има деца,но той като не ги познава му е малко трудно да се отпусне в началото.Не си дава играчките,завърта се покрай големите,те пък не го искат че е малък и общо взето така.Личи си че му е скучно с мен постоянно.При нас няма куклен театър иначе бих го завела.Имаше цирк и някакво шоу за фокуси,но сме седяли 5-10 минути,не му беше интересно.

# 595
  • Велико Търново
Сравнително добре минаха първите четири дни. Странно му е малко, говори ми още за яслата си, явно му липсва. Иначе играят в градината и се забавляват, но учителките не ми допадат засега. Всеки ден ми връщат по три комплекта мокри гащи, т.е. изобщо не го питат пиша ли му се, а той без питане сам няма да каже...нз май сгреших с градината, но няма нищо непоправимо:)

# 596
Ох, сигурно и на мен ще ми връщат по 3 чифта гащи. Не знам всъщност в яслата на какъв принцип ги слагат на гърне, но и той ако не го поканят, няма да си каже. Издържа доста, но все пак не знам през колко време ги слагат или просто чакат да си кажат. Ако е второто, не знам как ще я караме...

# 597
В нашата ясла ги слагали на всеки 2 часа всички.Моят не казва също,директно си сваля гащите и пишка навънка.Вкъщи тича към тоалетната.Може да се притесняват от новото място/деца/хора.Кофти е това с неприятните учителки.Не е грешка скк,само му трябва време за адаптация.

# 598
  • Велико Търново
Хахах, според мен на всеки 30/45 Мин ги слагат на гърнета в яслата! Там половината буден ден минава в стоене на гърне Simple Smile поне в нашата ясла така беше. Един единствен път ми го върнаха с мокри гащи и то защото бил разлял чаша Simple Smile

# 599
  • София
Skk, изобщо не очаквай да срещнеш същото отношение в градината. В ясрите много обгрижват децата.
Педагозите (нали много държат да ги наричаш така) били, за да обучават децата. Никога няма да пипнат да облекат дете, какво остава да го подканят да седне на тоалетната чиния.

Общи условия

Активация на акаунт