Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 044
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
И на мен ми стана интересно,защо няма деца?На нашата сутрин до към 9 сме все сами и после от 2 до 5 макс е празна,че не се диша.

# 571
  • Down Under
Деца има много, почти всяко семейство има минимум по 3. Това е парадокса. Просто не излизат навън. Не ги водят по площадките. Стоят си в къщи или по шопинг центровете. Малък процент ходят на градина, защото е много скъпо. Всеки ден изпращам снимки на майка ми и тя казва - милият пак играе сам. Още не мога да свикна с това и ми е жал за детето. В парка, където ходим често, имаме приятелче лебед, който идва до нас като ни види. Сега патетата имат патенца и ги храним, общо взето с животни се занимава, като няма деца, но от към природа и среда ни е много добре 😊

# 572
Аз не искам да ги пускам на ясла.  Стана ясно че няма да ме върнат на работа,  но мога да си пусна и останалия неплатен. Така че ще си ги гледам  до градина.  Но обмислям вариант да ги запиша в ясла и само да си пазят местата в случай,  че ми излезе оферта за работа,  която да ми удовлетворява изискванията и нуждите и ме одобрят.... Щото юни ми излезе такава възможност,  но нямаше как да тръгнат децата на ясла и работата отлетя...
Мамите с деца ходещи на ясла могат ли да ме светнат как може да стане това?  Ясно ми в,  че за да не правят изследвания  трябва  да ходят един или два дни рамките на месец. 
Отделно в трите ясли където сме кандидатствали не ми искат децата 😂😂😂... Били вече големи (2 г и 6 м)... И можели всичко,  на което ги учели в яслата, та щяло да им е скучно.  Едното заведение е одз и директорката се чуди дали да не ги прати в първа група на градината,  но законово не може преди 2021, а после ще повтарят. 
Мои приятелки работещи в ясли и градини също смятат че ще им е скучно там,  даже една изрази мнение че ще дадат назад.  Случвало ми се е да го наблюдавам при други деца,  при моите не,  но те са двама и обикновено са повече или равни в групата по-големи по-малки.

# 573
Горди,заради ковид ли не ходят по площадки ?

Малкия ще е голям чаровник с тези къдрици💗

# 574
  • Down Under
Горди,заради ковид ли не ходят по площадки ?
Не заради ковид Coco, просто са такива местните. Не излизат много като цяло. Деца има, но не и на площадките. Може би защото всички живеем в къщи с двор и има къде да играят. Знам ли и аз .. но ние сме все навън и все сами 😆

# 575
Доколкото разбрах аз просто си имат къщи повечето семейства с двор, това обяснява нещата донякъде и все пак не съвсем, защото и къща да имаш, хубаво е на площадката сред други деца.
vartoglava, в кой град си? Аз мога да кажа за София (преди ковид), че сега не знам ще искат ли нещо от есен. В общи линии, за да не ходи трябва или устна договорка с директорката или личната да издава една след друга бележки.
Субективно е, някъде става, някъде не. Нашата директорка въобще не позволяваше такива договорки, джи пи-то до 2 последователни седмици дава без проблем, после се мръщи. Но и аз не съм искала да не ходи за дълъг период. Сега е вероятно да не искат нищо поради пандемията, но нарежданията са им от днес до утре. До вчера не трябваше да носим изследвания за децата, които не са ходили лятото, но в петък излезнал наредба, че искат за чревни паразити и бактерии....Та така изискванията са наистина от днес за утре.

# 576
И ние сме с къща в двор,но не си спомням последния път когато сме седели цял ден вкъщи.Абсурдно ми звучи дори,въпреки всички играчки вкъщи и по двора.При нашата директорка миналата година се разбираха кой кога да почне и градината и ясла.Тази година някакви декларации и от двамата родители искали,че били съгласни да посещават в епидимична обстановка и били запознати с някви мерки.И изследвания задължително.Въртоглава,най-добре питай самата директорка.

# 577
  • София
Горди, завиждам ти, честно Simple Smile. Мразя детски площадки и всички болни деца, които водят там. Моите съм ги научила да ходим само на по-непопулярни. Сега пред блока имаме голяма тревна площ с няколко люлки и пясъчник и изобщо не искам ги водя на друго място.

Моето дете е записано на ясла. Отложих тръгването й до средата на ноември 2019
 Това е законовия срок. След това я пуснах, но се върна с конюнктивит Wink. Дадох бележка от ЛЛ. После я оставих вкъщи (подадох заявление за отпуск), защото кака й беше болна, после и тя се разболя. Така редувах медицински бележки и отпуск. Тъкмо исках да я пусна и дойде Ковид.

Сега и моето притеснение е същото като на Въртоглава. Ще назаднат така да се каже. Виждала съм го при други деца,на които им беше скучно я яслата, персонала в яслата е на същото мнение. Даже ми казаха, че има яслени групи (в Люлин), в които децата от даден набор са раздели на полугодие.

# 578
  • Велико Търново
Няма да вървят назад, но със сигурност,няма да научават нищо ново. Мисля че около 1.5г е перфектното време за едно здраво и отбито през деня дете да тръгне на форма на ясла/ занимания с други деца. Но отново, с ясната родителска идея, че ще носи вкъщи бацили и ще ходи здраво, а ще се връща болно Sad

# 579
Нашия тръгват от края на септември  на градина,незнам как ще е , но ще споделя,дано не носи болести и да е минал опасния период на постоянно боледуване и т.н. ...все пак вече са по-голями децата.

# 580
Моят син ходи от ноември 2019. Ние сме супер доволни от яслата, адаптира се изключително бързо, за всеобща изненада. Просто той дори не даваше на едните абба и дядо да се доближават до него. Отби се малко преди да тръгне на ясла.  Толкова е щастлив там, че не мога да си представя да не ходи. Понеже яслата е близо до вкъщи, когато съм имала работа наблизо съм го засичала на двора и винаги скача, играе, гушка другите деца.
Ще видим зимата дали ще го пускам заради бебето. Най-вероятно ще ходи, ако не проявява интерес към бебето и не влиза в стаята му. На мен определено ще ми е по - лесно.

# 581
Като прочетох, че има записани в детска градина сериозно се замислих дали да я преместя от яслената в първа група. Утре мисля да говаря с директорката. И аз се чудя как ще се чувства в яслата като там приемат от 10месечни бебета.

# 582
Аз пък нещо не схващам.Всичките ми деца на познати са разделени в две яслени групи.Едната е за малките до година и половина,другата е за над година и половина.Водят се първа и втора яслена.За какво изоставане имате в предвид?Няма как всички деца да са на една вълна и с едни интереси.Нашата градина е на долната улица и почти всеки ден на път за някъде минаваме от там.Децата играят на пясъчника или на площадките вътре,имат си дама и още някви игри за скачане на по големите.Приятелки са споделяли,че вътре играят освен с играчки,с некви неща за апликация,пластелини,рисуват,слушат музика и гледат някакви образователни уж детски филмчета.

# 583
  • София
В София са смесен набор в нашия случай 2018 и 2019.  Например в нашата група най-малките ще бъдат на 1 година и моята, която ще бъде от големите на 2.6 год. Разликата много си личи в първите години. Това имам предвид.

# 584
И в нашата ясла са смесени наборите, но пък наистина рисуват, творят с пласнелин, имат книжки, въобще занимания много. Отделно излизат навън, имат пясъчник, пързалки, катерушки. Слава Богу нямат ТВ. Имат и педагог.
Но моят си има приятелчета и не вярвам, че ще му е скучно.

Общи условия

Активация на акаунт