Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 103
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
И ние сме до никаде с памперса,на гърне отказва категорично да седне, пищи . Първоначално бях взела книжка но там само за гърнето става дума. Взех за Каю, който сяда на седалката. И той реши, че ще седне но само си седи и не върши работа 😄 . Все го питам искаш ли на тоалетната като Каю, а той Не! Взех няколко слипчета и едни боксерки, чакам да се стопли и да ги слагам но явно не е дошло времето. Дано да края на лятото да сме махнали поне дневния.
Четох 1 статия на лекарка ,която казва че детето преминава през 3 етапа преди да махнем памперса. 1-я е когато след свършена работа си казва. 2-я е когато започва да се крие в някой ъгъл или под масата за да си свърши голямата работа, т.е. вече се усеща че ще върши нещо и съвсем умишлено се крие. 3-я когото почва да подскача и да показва, че има позиви ,и това е момента да се махне окончателно памперса. То е ясно вече това, но моя е на 2-я етап и без да си казва сам не мисля ,че с дебнене ще го приуча по-бързо. Лекарката съветва просто да оставим естествения ход на развитие, да подканваме но не и да се пришпорва детето, за да не окаже негативно влияние по-късно ,като например нощно напикаване или да се стиска ,защото знае,че ще му се карат а това психически не е ок,но да спра до тук, че става дълго.

Гледам, че някой от вас ще се престрашат да отидат на море. Браво, мм за сега е категоричен, че тази година ще пропуснем 😒.

# 331
  • София
Coco, вече не чета никакви теории. С първото четох и доникъде не стигнах Simple Smile.
За мен периода, в който започват да изкачват стълби е ключов. (Оказа се, че и такава теория имало). С голямата съвпадна и беше бързо и лесно. С малката усетих, че е готова, но ме домързя. Племенника ми го чакаха сам да започне да си казва, да не го травмират, накрая купуваха памперси и за него и за новороденото. Отучи се на 4+ год. Аз не мога да мия мръсно дупе на голямо дете. За момичетата мокър памперс също не е опция, заради риска от инфекции, слепвания и т.н.

# 332
М, така е,теории ,съвети,мнения всякакви. Всеки сам за себе си усеща как да действа. Аз никой не ангажирам с поста си,споделям само. Рано или късно ще стане. Майка ми, ми споделя някога как не е имало памперси,всичко на ръка е прала. И аз и сестра ми по на 1г вече в гърне сме ходили ... а сега , лигава работа 😄

# 333
Аз му купих седалка със стъпало за тоалетната,първите два три дни беше ужасно,направо си казах,че ако ще е така ще си стои с памперс поне до първи клас.След това откри,че му харесва докато си върши работа да разглежда книжки или да рисува на магнитната дъска.Вече си казва,че има аки и бяга да взема някоя книжка,дори на няколко пъти ме излъга,че има аки само и само да си седи там.Ще изкачам да пробие и последния зъб и ще пробвам и аз със този горчив гел.

# 334
Аз не знам имаме ли, нямаме ли напредък. Като седне винаги прави нещо, обаче ако аз не го сложа няма да си каже...
За морето нямам търпение аз, нещо много се напрегнах последните месеци покрай разни проблеми извън шибания вирус, а и с него съвсем. Та отиваме при всички положения.

# 335
Ние претърпяхме страшна катастрофа с гърнето. И аз не искам да мия дупе на голямо дете, но....в случая на фона на някоя бъбречна инфекция, защото стиска цял ден пишото и акото, го предпочитам.
В яслата седи, но не върши особено много и дори да пишне не е осъзнато според госпожата.

# 336
  • пловдив
Ние също сме до никъде с гърнето. Не иска да сяда, но като се затопли ще опитам по-настоятелно. Според мен памперса много запарчва в жегите и много ми се иска да го махнем лятото.

# 337
Мами, давайте идеи за ключалки за дограма,  прозорци, тераси, дребния стига и отваря всичко, не че не е под надзор...но трябва да се намери разрешение.

# 338
Има едни райбери против крадци, мисля ще свършат работа за малките. И аз Ще търся, че имаме един опасен прозорец.

# 339
Сега ще потърся какви са тези райбери, това не са ли някакви системи по 200-300 лв., ние имаме доста прозорци, трябва ми нещо евтино, което издържа на дърпане...

# 340
Не, Алмонд, аз ги бях гледала преди няколко години. Варираха между 30 и 50лв, разбира се има и по -скъпи. Но тези знам, че се слагат на дограма.

Другото е тези дето се ползват за заключване на шкафове, но не знам колко ще са от полза

# 341
Да, аз нещо съм се заблудила, че представляват нещо по-специално тези за дограмата, но сега видях, че има в Практикер май, ще пратя мъжа да ги разгледа.
Тези за шкафове, абсурд, всичките ги е отлепил и изпочупил, а и те са с някакво вакумче много лежерно, то само от неговото дърпане се разлепя и хвърчи ключалката...

# 342
# 343
Аха ясно, това е идейно, но няма къде да го закрепя, от райбери те за дограма най-вероятно ще е.

# 344
  • Down Under
Ние бяхме сложили от тези като проходи, но не ги препоръчвам, от блъскане се счупиха зъбците и беше чудо да ги отворям. Добре че нашият вече не се интересува от шкафове и врати. Тук слагат такива предпазители на вратите, но незнам дали могат да се намерят в БГ

Общи условия

Активация на акаунт