Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 081
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Коко да не се притеснява от хората наоколо?Пробвай тихо да го питаш и на закътано някъде,при моя помагаше да му казвам че мама го крие с тяло и никой нищо не вижда.Сега се отпусна де,но в началото му беше неудобно и срамежливо и стискаше докато не се изтървеше дори.Ще се отпусне,насила не става.
Хамсти не помня дали сте в къща,но много му помогна на моя двора.Все гол ходеше още от миналата година и редовно поливаше цветята вкъщи.Пробвай с книжките за Каю,много му помогнаха на моя да възприеме идеята.Ако имате и познато момиченце,което не се притеснява да и покаже няколко пъти.Иначе като план е добре,нека свикне с идеята без памперс.Купете шарени бикини с любима картинка,обясни и че не трябва да се пишка в тях,търпение и постоянство.Някой свикват за дни,други за седмица.Тук във форума има тема за махането на памперс и биба,потърси я,повечето опит и съвети са доста полезни.

# 481
Лещичка, и в къщи не ми дава да опитаме прав да пика,казвам му сам да пробва даже 2 снимки залепих  в банята на пишкащи момченца да ги гледа 😄 от нета ги извади баба му. То ако го е срам,значи и от мен го е срам. На село ходим на двора 2-3пъти в седмицата и там все го карам да полива някое цвете но не иска. Като му напълня басейна и върши работата и пак клекнал.😬

# 482
Я не се притеснявай за глупости,ще свикне и прав.Може да не обича да се опишква или заради позата да му е по лесно.
Бадемче пробвай да не подсещаш да видиш има ли навик или разчита да казваш ти.И давай смело,всички се напишкват и акат.В колата в началото слагах на седалката му от непромокаемите подложки,веднъж мисля я напишка само,издържа и стола си беше сух.Но и не пътувахме тогава надалеко заради епидемията.4 часа не са много,моят изкарва и по 5-6 ако се залиса навънка да играе.Нощем по 10 прави понякога преди и след сън сам тича към писоара обаче.

# 483
Моат пък още е с памперс и не проявява интерес да го маха Joy

# 484
Я не се притеснявай за глупости,ще свикне и прав.Може да не обича да се опишква или заради позата да му е по лесно.
Бадемче пробвай да не подсещаш да видиш има ли навик или разчита да казваш ти.И давай смело,всички се напишкват и акат.В колата в началото слагах на седалката му от непромокаемите подложки,веднъж мисля я напишка само,издържа и стола си беше сух.Но и не пътувахме тогава надалеко заради епидемията.4 часа не са много,моят изкарва и по 5-6 ако се залиса навънка да играе.Нощем по 10 прави понякога преди и след сън сам тича към писоара обаче.
Мерси, лещичка, ето сега бяхме навън от 4.30 до сега и като се прибрахме веднага пишка в гърнето, не съм го подсещала, ама и да бях той не иска навън и това е. Абе няма угодия като не издържа, защо не издържа, като стиска, защо стиска Joy За съня съм решила да пробвам тая седмица по някое време, ако се задържи така положението. За колата обаче не мога да се прежаля още Grinning

# 485
И аз да споделя моя опит с пишкането. Вече 2ри или 3ти месец сме без памперс. Зора при нас беше 4-5 дена докато свикне. Мястото за него не е проблем. Когато и където да му сваля гащите си върши нуждата (клекнал, прав не иска). Наобед понякога го оставям по гащи и не се опикава. Миналата седмица пробвах и вечерния памперс да махна, но явно не е готов. Иначе повечето сутрини му е сух памперса, но и това ще стане.
Днес ми казаха, че от 1ви септември ще го приемат на градинка и ми е много напрегнато. Още не може много да се храни сам. Вашите деца как се справят с храненето сами?

# 486
  • Велико Търново
Зора вкъщи беше 2 седмици! Голямо мокрена слипове и размазване на @ко беше. Аз бях на косъм да се откажа! Памперс не слагам изобщо вече на малкия. От време на време се напишква нощем, но като цяло ако не се е наливал с вода преди заспиване, стиска до сутринта.
Сега ми се струва лесно, но първите две седмици бяха кошмар!

# 487
Включвам се да поздравя бременните момичета, желая ви от сърце успешен финал и здрави бебета!

# 488
Ами аз да кажа, че няколко пъти излизаме с гащи "за големи" и не се е изпускала . Вчера пишка 3 пъти на гърнето и веднъж на тоалетната.Гащите бяха с мъничко мокро петънце, явно като усети че тръгва да пишка се спира и ме вика. Днес й се доака и ми каза да сложа "дугите" гащи. Предложих гърнето, но отказа и аз не съм настоявала.

Да кажа и с отбиването как сме... остана през деня само по обяд за заспиване. Вечер за заспиване също,  всяка нощ се буди в 2.30 и засега успявам да я залъжа с водичка и масаж и си заспива. Сутрин ако се събуди към 8-9 , пак иска , но аз й казвам- "после мама сега иска кафе" и тя забравя..ако е към 6ч и не ми се става , все още й минава номера. Това е със съветите на Въртоглава Hug,  без да насилвам нещата. Като гледам,  скоро ще се отърва и от суттешното кърмене,  а като отпадне обедния сън и от това.
От 1ви септемяри ще разглеждаме една частна градина,  където ако има място и ни хареса ще я запишем за по час,  два на ден. Да играе с деца и да свиква да не е само с роднини.

# 489
hamsti, да си кажа, че ти се възхищавам за дългото кърмене. Много е полезно за детето Green Heart
Аз спрях около годината заради много фактори стрес, здравословни проблеми, работа и т.н. и се обвинявах известно време, че е можело още. Но от днешна гледна точка май си давам сметка, че и да не се бяха стекли така обстоятелствата, надали щях да издържа повече от 1.5 г. , та наистина голямо браво Simple Smile

# 490
Благодаря ти,  Алмонд Hug
Истината е че 2.5г ми беше максималния срок,  но просто детето трудно се отказва 😂
Ако някой ден имаме и второ,  мисля на 1.5г да приключим. Тежи ми вече. Ползите за здравето не само към момента, но и в бъдеще съм чела, че са много, та се радвам и утешаяам с тези мисли, като почна да се дразня и че още я караме по бебешки...

# 491
Моя дребчо е с бактерия в носа има сополи педиатъра изписа само една антибиотична маз да мажа аз давам и шуслерови соли но се чудя дали тази маз само ще свърши работа на вашите деца давали ли са и антибиотик през устата в такава ситуация
Верче на вас направиха ли микробиология ?

# 492
Мисля,че с локален антибиотик като въпросната маз е по - добре,струва ми се щадящия вариант в случая.
Да не би мазта да е Мупироназал?
Аз съм мазала с това нослето на Андрю миналата година , при бактериална инфекция и зеленикави секрети от носа на втория ден вече бяха бистри.

# 493
Да това е мехлемчето, от понеделник вечерта започнах да мажа, като до тогава от време на време имаше лек цвят секрета,днес сутринта като стана и като се изкиха и бяха бая жълти,може би започва да ги вади на вън незнам. Той само след сън има сополки ,почва да киха и докато не изтече всичко не спира. Ще пръскам и сребърна вода.

# 494
Коко, не сме пускали секрет, защото на него му мина. Точно 1 ден и 1 нощ след приключване на черните капки.

Аз бих ти препоръчала назопюр, щом има секрети. Това е вълшебно нещо и синът ми даже сам си го търсеше, за да му облекчи.

Общи условия

Активация на акаунт