ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 505
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз количка съм набелязала, но още ми е рано да купувам. Ще отида по някое време да я видя на живо. Със сигурност няма да е преди 7м. Ние тепърва трябва да се преместим и в по-голямо жилище.

При близнаците има голяма вероятност да се родят по-рано, затова няма да чакам до края. Стига всичко да е наред дотогава...

Според моя ап 5м започва с навършването на 18гс.

# 601
От 18 г.с. започва пети месец.
Е, все пак всеки има различна представа за рано и късно. Аз не бих чакала докато бебето се роди и тогава да тръгвам за покупки. Пък със сигурност има мами (като мен), които от самото начало се оглеждат за разни неща. Не съм тръгнал да купувам още, но имам набелязани неща. За това не ходя по магазините, че ако ми харесат ще се развихря. За сега само онлайн зяпам.

# 602
  • Пловдив
Количката я харесах още в самото начало, ще я купим скоро, защото моделът не е от новите и почти липсва на пазара, юни евентуално очакват зареждане на едната разцветка, тази на която се спряхме само на едно място я има така, че сигурно другия месец ще поръчваме. И двете разцветки са унисекс, едната е по-тъмна предполагам, че ще заложим на нея. Ще вземем и столче за кола.
Зимата и в сняг съм решила, че бебето ще е навън било то и за по 10-15 минути.
Имам наличен стерилизатор и термос, от приятелка. Дрешки от първа необходимост и неща ще взема, след като се приберем от морето /след средата на август/ и ще действам от тогава по списък за новородено и родилка.

# 603
И аз от утре влизам в 17г.с., но си следя по седмици, а на хората казвам ориентировъчно, защото и на мен ми е объркано кога кой месец е. Иначе количката е харесана и дори нямам търпение да я вземем, но чакам да хвана намаление в едни английски сайтове. Вчерашният преглед показа големина 10см. и малко, 215гр. и полът си се запази все така мъжки.Simple Smile) А относно бебешки дрешки и дрънкулки съм набелязала толкова много, но мисля към 7-8 месец да взимам всичко, въпреки че не съм убедена, че ще издържа хаха

# 604
  • София
Ние от покупки имаме един спален комплект и още два поръчани, защото майка ми не се стърпя и харесала някакви на намаление. За кошара и количка още нямаме нищо конкретно, но август месец мислим да купим. За количката само знам, че искам да е комбинирана 3в1. Горе долу съм си направила списък какво ще вземем първоначално, за да си определим някакъв бюджет.
Жената на брат ми беше приготвила дрешки за новородено от племенницата ми, обаче сега като се оказа мъжко няма да стават. Комплект за изписване сме решили, че няма да купуваме, а ще си вземем отделни неща, че иначе цените им са убийствени. И като цяло мислим да не взимаме прекалено много дрехи от един и същи размер, че бързо ги израстват, нищо че аз си харесвам постоянно някакви бодита, блузки, ромпърчета и т.н. Grinning

# 605
  • София
Вчерашният преглед показа големина 10см. и малко, 215гр.

Леле Scream мойто как така от прегледна оня ден (16+4) ми е 11см и 167 грама?! Нормално ли е такова слабичко?

На мен ми е много неприятно да мисля за пазаруване, за това много се радвам, че съм в тема с такива подготвени и предвидливи мами Heart Радвам се, че трупате впечатления и опит и ще ви питам за акъл в началото на септември Grinning

Да се похваля, че аз наааай-накрая казах на майка ми, а приятелят ми на негов приятел и днеска предстои на техните. Определено знанието на други хора ми променя вътрешния мир, но няма как да крия вече. Това, което решихме с ММ е да казваме, че сме 2 седмици назад, за да може като ми наближи терминът, да не ме бомбардират с ''какво става'', ''всичко наред ли е'', ''скоро ли вече''.Та всички ще си мислят, че съм ноемврийка Grinning

# 606
Ние нямаме търпение да научим пола, за това и бебчо си играе на криеница.
Аз съм на ЖК преди феталната и най- вероятно следящата ме АГ ще го каже.
Вече съм си харесала количка, но все не смея да отида до магазина да я видя, че ако много ми хареса и на живо ще я купя веднага. Вие насочили ли сте се към количка? И имате ли направени покупки вече?

На нас лично ни е много рано за полупки, количка съм харесала даже няколко, но ще ги видим и на място Simple Smile На какъв модел сте се спряли? Някой с мнение за  peg-perego, mima xari, icandy?

# 607
  • София
За нашите хубави български улици трябва стабилна количка с хубави гуми. Големият багажник също е задължителен, поне за мен. Важно е да се гледа кошовете как се захващат и наклона после на летния, както и сенниците. Допълнително е важно да се види и височината на родителите и доколко се регулира дръжката.
Нашата количка е baby design lupo модел 2013. Изгледа моя син и двете бебета на една братовчедка. И си е стабилна още. Гумите и са помпащи и да чукам на дърво не са се пукали никога. А има и амортисьори, които доста омекотяват возенето.
Като цяло доста познати имам доволни от полските колички. А най-лесно е ако имате познати с дете и те да споделят своя опит. Или ако можете да побутате количка на живо в парка, защото в магазина всички вървят много хубаво и леко.

# 608
Скрит текст:
Вчерашният преглед показа големина 10см. и малко, 215гр.

Леле Scream мойто как така от прегледна оня ден (16+4) ми е 11см и 167 грама?! Нормално ли е такова слабичко?

На мен ми е много неприятно да мисля за пазаруване, за това много се радвам, че съм в тема с такива подготвени и предвидливи мами Heart Радвам се, че трупате впечатления и опит и ще ви питам за акъл в началото на септември Grinning

Да се похваля, че аз наааай-накрая казах на майка ми, а приятелят ми на негов приятел и днеска предстои на техните. Определено знанието на други хора ми променя вътрешния мир, но няма как да крия вече. Това, което решихме с ММ е да казваме, че сме 2 седмици назад, за да може като ми наближи терминът, да не ме бомбардират с ''какво става'', ''всичко наред ли е'', ''скоро ли вече''.Та всички ще си мислят, че съм ноемврийка Grinning
И мен ми направи впечатление размера, мен вчера в 16+6 г.с ми го измериха 180гр, а аз мислех че е голям, казват че върви 4 дни напред. А за дължина май не го мерят вече.

Dagny - много ме кефят твоите стратегии за не-казване Laughing дано да проработи това с 2те седмици, защото според мен тея дето само питат как си, добре ли си, пази се ... го правят постоянно Grin

# 609
Аз ще ползвам старата ни количка, която е ABC Design Viper 4S с помпащи гуми 2 в 1. Зимния кош е чисто нов, защото сина ми е зимно бебе, летния е супер, ляга плътно назад и е с голям сенник, единствен недостатък за мен е, че е много тежка, иначе е маневрена, предните гуми се въртят, има голям багажник. Относно покупките, имам доста неща от баткото, като потвърдат пола другия месец, ако остане момче няма да купувам дрешки, само за изписването едно комплектче, кошара и корито имаме, както и стол за хранене. Само ми се иска бебешко гнездо да взема и кошница за новородено.

# 610
  • Пловдив
Аз се спрях на Bexa Cube.

# 611
  • Пловдив
Аз ще си ползвам количката от малкия. Тя е на полската марка Adamex и съм много доволна, с големи гуми, голяма, удобна, с достатъчен багажник и чанта, в комплекта има всичко допълнително (дъждобран, мрежа, ръкавици и др.) Единствения минус е, че е тежка. Обаче  си е с големи кошове, както сина ми беше доста едър зимния кош ни изкара доста време без да стане тесен или къс.

# 612
Момичета, много ми се забавиха изследванията за скрининга, миналия петък дадох кръв и още не са готови, казаха в понеделник да отида. На Вас колко дни се бавиха резултатите.

# 613
Харесала съм модел на KinderKraft, не знам от коя година се води.
Но държа да я огледам обстойно на живо, ако не ми допадне ще търся друга. За сега само онлайн гледам, а така не може много обективно да се прецени коя е ок.

# 614
  • София
Момичета, много ми се забавиха изследванията за скрининга, миналия петък дадох кръв и още не са готови, казаха в понеделник да отида. На Вас колко дни се бавиха резултатите.

Изследванията ЗА скрининга? Кои по-точно? Нямаш ли картонче да видиш онлайн. На мен бхс-то ми излезе на сайта  genetika.maichindom.com още същия следобед. А кръвните в сайта на лабораторията...

Или ти си правила пренатест?

Общи условия

Активация на акаунт