ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 505
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Питам ви защото аз също си записах час, АГ каза че се прави между 20-22седмица. Аз ще съм 20та тогава.
Прави се при друг доктор - да, но мисля че и апаратурата е друга все пак се гледа подробно сърчицето.

# 631
  • София
Между 19 и 22гс е ФМ, между 20 и 24гс е фетална ехокардиография.
Аз лично мисля да отида при кардиолог.

# 632
  • София
А пък аз лично мисля да направя като ДелиСардели, защото имам усещането, че тя знае много добре Grinning Ще се раззвъня още сега, за да си запазя час. Първо ще пробвам при Евтимова от статията, ако нямат часове там продължавам напред.
Мерци за инфото.

# 633
Между 19 и 22гс е ФМ, между 20 и 24гс е фетална ехокардиография.
Аз лично мисля да отида при кардиолог.

ай-добре е феталната ехокардиография да се извърши около 20 гестационна седмица (между 18 и 22 г.с.). от специалист - детски кардиолог, сертифициран за ФЕ, който дава експертна оценка на сърцето на плода.
Може на различните местанда го дават с разминаване в седмиците, не знам.
Аз ще ходя в МБАЛ НАДЕЖДА при Д-р Маринов

# 634
  • София
Dagny, благодаря ти, не знам ама чета. И подслушвам септемврийките Flowers Hibiscus

Засега гледам фетална ехокардиография правят във Фемина, Оскар, Щерев, Надежда (в София) със специалисти кардиолози. На различните места споменават различни седмици около 20.

Ще питам и АГ другата седмица като отида на преглед.

# 635
  • София
Всъщност и аз ще изчакам преди да запиша час и ще питам на женската консултация другия вторник. Защото съм на ФМ 20+2 и ми се вижда по-удачно да ида на ФЕ 23-24 г.с.... да разредя малко прегледите. Но ако каже да ходя по-рано, отивам.
Преди малко се чух с Марковс и казаха, че д-р Марков е трениран да гледа сърцето и апаратурата е същата като при кардиолога и че ще е даване на излишни пари, ако отида. Ама аз като имам излишни пари, що да не ида.
Пих много алкохол в първите 2.5 седмици от бременността преди да разбера, че съм бременна и искам да пре-проверя каквото мога Sad

# 636
Всъщност и аз ще изчакам преди да запиша час и ще питам на женската консултация другия вторник. Защото съм на ФМ 20+2 и ми се вижда по-удачно да ида на ФЕ 23-24 г.с.... да разредя малко прегледите. Но ако каже да ходя по-рано, отивам.
Преди малко се чух с Марковс и казаха, че д-р Марков е трениран да гледа сърцето и апаратурата е същата като при кардиолога и че ще е даване на излишни пари, ако отида. Ама аз като имам излишни пари, що да не ида.
Пих много алкохол в първите 2.5 седмици от бременността преди да разбера, че съм бременна и искам да пре-проверя каквото мога Sad
Те всички на Феталната морфология гледат и сърцето, но въобще не в такива детайли. Според мен не са излишни пари.  И информацията, която дават на места е доста подвеждаща.

# 637
  • София
Ха, Dagny, парите са си твои, ще ги дадеш на когото искаш Simple Smile))

Феталният трябва да може да види, че има проблем, и оттам да те упъти към кардиолог за фетална ехокардиография. Защото ако е добър специалист, няма как да разбира от всичко, иначе нямаше да има специалности в медицината.

# 638
  • София
Тъй тъй. Отивам на ФЕ на 15ти Юни в мбал Надежда. Записах часа и няма да го мисля повече:))) Първо звъннах в Щерев за Евтимова, но ми казаха, че тя не работи временно и нямат друг специалист за ФЕ в момента - да знаете, ако се интересувате.

# 639
Момичета, от известно време се чудя следното: ако се открие генерален проблем при някои от изследвания като ФМ, ехокардиография и т.н. на този етап от бременността ни, какво можем да направим? За прекъсване на бременността е късно и какво ни остава? Разберете ме правилно, не се заяждам, просто се чудя какви са възможностите на медицината днес, че всички тези прегледи са сега, а не до 3 месец, да кажем.

Дай Боже добри новини за всички.

# 640
Dragoness, не ти трябва да знаеш. Лежах с жена, която прави аборт със Синдром на Даун в 20 г.с. Не е аборт, а е раждане, предизвикано в нейния случай с таблетки...да не дава Господ
Благодаря ви за информацията за фетална ехокардиография. Аз си мислех, че първо се прави ФМ и ако в нещо се усъмни докторът, праща на ФЕ...
Бебешки стоки си гледам онлайн. Разтоварва ме. Спряла съм се на колички cybex. Големият ми имаше такова столче за по-голяма възраст и му беше много удобно. Спеше си като бебе в него. Харесала съм няколко модела, най-много една черна на рози. Таткото и големият ми син обаче, независимо един от друг, казаха, че няма да бутат количка на рози в парка Simple Smile ще търся компромисен вариант. Покупките си ги представям август-септември.
Имала съм количка peg perego. Вярно, че зависи от модела, но аз не бях доволна. Тежка и трудно бутаща се ми беше. Купих си след нея Maclaren лятна, родих се. За количката ми е важно да е маневрена, сравнително лека (защото 15 кг количка, 10 кг. дете, багаж си става тежичко), да се пере тапицерията, да се регулира дръжката на височина. Хубаво е дръжката да може да се завърта, така че ако се разхождате в парка и слънцето ви е в гръб, но свиете по алея и слънцето се окаже в лицето на бебето, да можете да завъртите и да скриете бебето. Maclaren го бяха измислили това като сенника се смъкваше много напред, като козирка. Бебешкото столче, което се монтира на шасито на количката, също ми е важно. Ако тръгнем с колата към някой парк и то заспи, не е нужно да го прехвърлям от столчето в количката, а директно монтирам столчето. Иска ми се и да е момичешка и красива, но ми отрязаха мечтата за количка на рози Simple Smile Толкова ми харесват нещата за момиченца...

# 641
  • Пловдив
Така или иначе ако на ФМ се види проблем със сърцето ще препрати за допълнителни прегледи и изследвания, тя именно и затова се прави - да огледа органите и радлзвитието на плода.

# 642
  • София
Да, и аз имам приятелка с предизвикано раждане в 20+гс заради синдром на Едуардс. В дълбоката провинция никой не й беше казал, че трябва да прави БХС, камо ли да види аномалии при прегледите. Дано на никой не му се случва.

Специално за сърдечните аномалии, четох че ако е нещо сериозно може да се наложи операция веднага след раждане, или пък в първите 6м. Тогава има значение къде и как раждаш, и да има подготвен екип, който да поеме бебето.

Аз другата седмица мисля да запиша час за ФМ, ще питам и за ФЕ.

# 643
Не ти трябва да знаеш, но ако се открие нещо сериозно в този срок на бременността се прави аборт по медицински причини до 23г.с е възможно. Не го пожелавам на никой и няма смисъл да се мисли в тази посока.
На мен лично ми се случи с предна бременност откриха проблем със сърцето в 22г.с и то много сериозен проблем непреодолим и всичко стана случайно и много бързо! Тогава ми правиха ехокардиография Евтимова, Маринов и Велковски и всички потвърдиха.. Според мен ехокардиографията трябва да се прави задължително както БХС примерно, но това е мое мнение аз лично имам час в края на Май тогава ще съм края на 21 г.с

Момичета, от известно време се чудя следното: ако се открие генерален проблем при някои от изследвания като ФМ, ехокардиография и т.н. на този етап от бременността ни, какво можем да направим? За прекъсване на бременността е късно и какво ни остава? Разберете ме правилно, не се заяждам, просто се чудя какви са възможностите на медицината днес, че всички тези прегледи са сега, а не до 3 месец, да кажем.

Дай Боже добри новини за всички.

# 644
  • София
Sun_17, ужас...
Някакви индикации имаше ли преди ехокардиографията? Или всички изследвания и ултразвуци бяха ок?

Съжалявам за преживяното..

Общи условия

Активация на акаунт