ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 502
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Никакви индикации прекрасна бременност беше без проблеми! Бях на 26 г. водя здравословен начин на живот итн.. Просто всички лекари казаха че е нещо което се случва изключително рядко.. Имам си едно детенце вече на  8г. Просто имах някакво вътрешно чувство,  с втората ми бременност, че нещо не е наред но си мислех че е защото моя близка приятелка беше преживяла същото нещо малко преди мен и че от нейният случай съм по-предпазлива и всъщност това ме накара да запиша час при Др. Евтимова така се случи че преди часът при нея бях при Марков на ФМ и той ми каза че ми препоръчва преглед ехокардиография аз вече така или иначе си имах записан час отидох и Др. Евтимова каза кое я притеснява прехвърли ме към Др. Маринов и той вече обясни подробно за какво става въпрос след него аз реших да се помоля да ме вместят и при Проф. Велковски, веднага реагираха и той ме прегледа потвърди същата диагноза и след това, ясно какво се случва...
Но това е изключително рядко срещано държа да го отбележа! Просто самият преглед е един вид спокойствие, така или иначе всички лекари казват че ако има нещо реално се вижда след 20г.с...

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 20:27 от Sun_17

# 646
  • София
Благодаря, че сподели с нас и благодаря, че уточни, че е било рядко срещано в твоя случай.
Радвам се, че е форума, че да си запиша час при д-р Маринов. Иначе никога нямаше да разбера, че има такъв преглед.

# 647
Затова и реших да го споделя, защото и аз нямаше да си запиша предварително час, ако не беше моята приятелка.
И най- вече няма общо с начина на живот казвам го за да си спокойна че преди да разбереш за бремеността си пила алкохол. Аз не бях пила капка и ...

# 648
Sun_17, съжалявам за това, през което си преминала. Благодаря, че сподели с нас

# 649
Вчерашният преглед показа големина 10см. и малко, 215гр.

Леле Scream мойто как така от прегледна оня ден (16+4) ми е 11см и 167 грама?! Нормално ли е такова слабичко?

Не знам за тези седмици какви са горе-долу параметрите, но и на мен ми се стори големичко. АГ каза, че си растяло и било нормално. Иначе съм +3кг. вече, но корем не си личи. Попринцип доста тренирах преди да забременея и се чудя дали това не оказва влияние за изпъкването му.

Радвам се, че от вас разбирам за този преглед при кардиолог, понеже никой до сега не ми го е предлагал. Всичко си е нормално, но след като чета за преживяното от Sun_17 явно и всичко е възможно...

# 650
Здравейте, момичета! Вписвам се и аз след днескашния преглед при АГ.Най-сетне разбрахме пола-момченце.Аз си го  сънувах на 2 пъти и не бях много изненадана,но се надявах силно на момиченце..Simple Smile)

В 17 г.с+1 ден съм,но бебо отговаря на 18+2.Тежи 235 гр.,но за размера/дължината  забравих да попитам.Бихте ли споделили вашите бебчета колко сантиметра и грама са?

# 651
Слава богу не съм само аз с грамаданските размери хаха иначе и аз забравих за дължима да попитам, но се опитвам по данните на снимката да се ориентирам за тези близо 11см. Simple Smile

# 652
Аз не мога да се ориентирам по документа, който ми дадоха колко е дължината, но вчера, 18+1, ми излезе 269 гр. Върви с около седмица напред

# 653
  • София
В снимките може да има CRL, което е дължината от главата до дупето.
Докторите мерят различни неща - глава, краче, CRL, и от тях после изчисляват теглото.

Мойте пиранки в 16+2 бяха 172 и 156г, вървят с 2-3 дни разлика.

# 654
В моя документ няма СRL (ще знам оттук, мерси Simple Smile), има 14 мерки, някои ги проверих (коремче, глава, бедро) и след това изчислено тегло...явно по формула. Снимка не взех, защото вчера ми пусна 3д и аз с телефона правих снимки от екрана директно, но само личицето, без да се виждат нещата, които пише на снимката

# 655
Слава богу не съм само аз с грамаданските размери хаха иначе и аз забравих за дължима да попитам, но се опитвам по данните на снимката да се ориентирам за тези близо 11см. Simple Smile

Charlotte и аз съм в 18 г.с. и бебчо е близо 240гр. АГ-то каза, че се развива както трябва за седмицата, в която е. Така, че не се притеснявай, а и аз си мисля, че може би, защото е момче, затова да е такова теглото. Забелязах мами с момиченца в същата седмица с по-малко тегло и затова помислих, че при момчетата да си е нормално това. А иначе за сантиметри и аз нещо не можах да разбера по снимките от ехото. То има доста неща, които измерват и аз се обърках там 😅

# 656
И моят бебок в 18 г.с беше 246 гр и докторът не спомена нищо и оставам с впечатлението, че си е нормално за седмицата.
А иначе и аз се записах за фетална ехокардиография сега в понеделник. Ще съм по средата на 20 г.с и ще съм минала този преглед преди ФМ на 23.05.
Много се вълнувам и силно се надявам да е бил излишен прегледът и всичко да е наред, като пожелавам същото и на вас мили мами!

# 657
Можете ли да ми препоръчате или пък ако сте чули добри отзиви за някакво училище за бременни и бъдещи родители в София ? Дочух от познати, че било доста полезно, но ми се иска да открия читаво местенце, ако ще се ходи.

# 658
http://school.maichindom.com/about/ Момичета намерих и програмата на лекциите. Провеждат се всеки понеделник и четвъртък от 15:00ч. на 2ет. аулата на Майчин дом. Може да ви е от полза.

# 659
  • София
Dagny, не се притеснявай, в петък бях на преглед в 16 г.с. + 3 дни и младежът е почти 11,5 см. и 167 гр. Казаха, че това са нормални размери и всичко е наред.
В началото на юни трябва да правя рофилактични ПКК, урина и глюкоза, а на 11 юни съм на фетална морфология при д-р Искилиева в Щерев. Относно феталната ехокардиография ми казаха, че ще ме насочат след феталната морфология, като аз съм решила да си запиша и час за още една консултация.

На излизане от 16 г.с. вече съм +2 кг., по-голямата част от които май са на коремчето. И аз като Dagny съм предриела стратегия на пълно мълчание пред роднините. Решили сме да сме егоисти, да си мълчим възможно най-дълго и да си седим в балона, докато може. Самата мисъл за чуждото суетене и притеснение ме напряга.

Общи условия

Активация на акаунт