ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 501
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
  • София
diamond_star, ха верно са ни почти еднакви параметрите. При мен не коментираха дали е нормално, та за това се шашнах леко. Иначе те разбирам напълно за мълчанието - и не е егоистично, а лично. Ние казахме на майка ми в сряда и на техните в петък (наложи се) - от тогава душевният ми мир е нарушен и не ми е сгода. Така че си го пазете за вас си колкото можете, щом така се чувствате.

Ако някой ходи на тия лекции в майчин дом нека сподели после как стои въпроса с мерките за ковид - има ли как да седнем на разстояние, едно друго Grinning Че шубето е голям бъз!

Мами to be, ще ми препоръчате ли достоверен домашен апарат за кръвно? Май е време да си взема...

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 09:07 от Dagny

# 661
  • София
Dagny, аз ползвам по-стар модел на този и съм доволна. Даже и на мама взех същия.
https://www.microlife.com/consumer-products/blood-pressure/upper … omatic/bp-b3-afib
За мен важното беше да е за предмишница, а не за китка (на китка не мерят точно), оттам нататък гледах някакви функции, които май не ползвам, + гаранцията.

Ох ние уикенда бяхме на зелено и разпуснах душата. Слънчице, въздух, птички, приятели, хубаво беше.

Моят корем вече стърчи сериозно, нищо не мога да скрия. Но поне не се налага да обяснявам Grinning

Иначе мойта майка знае от самото начало, миналата седмица съобщихме и на свеки, засега всичко е спокойно... Те са подготвени още от предишната ми бременност, така че няма какво да се изненадват.

# 662
Аз също миналата седмица си взех апарат за кръвно, че ме наплашиха с високо - избрах този Omron m7 intelli, много съм доволна за сега.
Момичета, напълно ви разбирам за казването, аз отлагах до колкото може, но вече почти на всички (близки хора) сме казали. Напрягат ме много нечии акъли и постоянни суетения, но гледам да ми минават през едното ухо и така. А иначе си мисля напоследък колко ми харесва да съм бременна, вчера пазарувам плодове и жената ме разконспирира и веднага ми предложи черешка да си опитам хахах Satisfied

# 663
  • София
Аз съм с Омрон от 10-тина години и съм доволна.
Нашата рода този път е по-спокойна. Обаче първият път беше ужас. Постоянно звънене, въпроси, ама първо внуче..какво да се прави вълнения са си Smile

# 664
Ох за казването. Избива ме смях, как вчера една комшийка ми направи жест за корема от съседния тротоар, докато аз кротко си седях на една пейка 😂😂😂 явно вече не мога да се "крия". Близките отдавна знаят, и наистина с второ дете са по-кротки засяга.

# 665
  • София
Ооо, от както махнаха кпп-тата всеки уикенд на палатка Heart Така хубаво се наспивам. Вчера се качих до подножието на вр. Вихрен, оставаха 200тина метра, но се отказах, че излезе вятър. Разкошно ми се отрази - сняг, минзухари, простор.
Утре съм на ЖК и ще попитам как стои въпроса с болничните. Май май, ако може и аз като много от вас ще изляза от рано болничен и с ММ ще ходим някъде по морето, където има хубав wifi той да си работи аз да си почивам. Съседите ми вдигат много шум и не се наспивам добре тук. А сънят е важен сега.

# 666
Използвам апарат на Сендо, най- обикновения модел, на ръчните имам най- много довери.
Вече повечето ни близки и приятели знаят за бебето. Казахме го с лекота и го приеха по същия начин. Все още никой не ми се натрапва и досажда постоянно. Ние живеем в отделен град, родителите ни са на 300 км. Чуваме се често, но се виждаме рядко. За сега съм спокойна в това отношение.
Пътуваме при всяка възможност и обстоятелства. Нищо не ме притеснява и спира, дори често аз шофирам.
За болничния АГ ми пусна първичен за 14 дни и след това го удължи за 30 чрез лекарска комисия. Така ще прави до края. Аз взех болничен в 14 г.с. и каза, че дните ще ми стигнат.

# 667
И аз бях първоначално с болничен от 14 дни и след това започна с тези от 30 дни с комисия. Но ме притеснява дали ще ми стигнат дните, тъй като го изчисляваха и акушерката и доктора. Първоначално ми казаха, че няма да ми стигнат с няколко дни, а след това след дълго смятане, казаха, че имам право и ми издадоха. Дано само да няма грешка в сметките. И да попитам колко дни се водят по стандарт за болничен до преди раждане, че така и не разбрах. Знам само че преди и след раждането е по различен болничния от 45 дни и се води под друг номер. Ако някой е наясно и да изкаже мнение, ще се радвам?

# 668
  • София
Дунда, а имаш ли медицинска причина или просто каза на АГ ако може ми дай и тя ти даде?
Че малко не знам как да си поискам, бера срам. Нямам никакви мед. основания за болничен и работата ми е въз лека.

# 669
Дунда, а имаш ли медицинска причина или просто каза на АГ ако може ми дай и тя ти даде?
Че малко не знам как да си поискам, бера срам. Нямам никакви мед. основания за болничен и работата ми е въз лека.

Заради повишено кръвно АГ ми каза, ако имам нужда от болничен, че ще ми издаде и аз се съгласих, защото без това бях решила да питам. Просто тя ме изпревари.

# 670
Аз лично си поисках болничен, тъй като работата ми е постоянно на крак и динамична в сферата на обслужването и имах и леки болки и напрежение в кръста при навеждания. Даже и казах, че имам достагадене и от време на време повръщане по време на работа. Обясних и че не се чувствам окей да работя в тая ситуация и също допълних, че съм в постоянен контакт с клиенти и колеги, което най-вече ме притесняваше, тъй като точно тогава започна тази пандемия. Тя взе съображенията в предвид и иска не иска ми даде. Мисля, че можеш да си вземеш след 3-ти месец е разрешено.

# 671
Момичета, какво мислите за резултатите, при док съм чак в сряда и до тогава нз как да ги разчитам.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 13:44 от vili123

# 672
  • София
Ами ти си си за болничен, определено. Трябва да ти е спокойно.

Дами, вижте с какво се сдобих аз....
https://bg.wunschmomente.com/46667-montgomery-glands-function-nu … reastfeeding.html

Vili123, рискът ти за Даун е 1:623, което е доста ОК предвид, че си на 35/36. Хубави са ти резултатите.

# 673
Току-що се прибирам от преглед при др. Маринов. Бях на фетална ехоКГ и прегледът мина добре. Слава богу всичко е нормално като изключим един козметичен дефект, който се отстранява с времето и не влияе структурно и функционално на сърцето. Докторът беше изключително внимателен и мил, като аз се притеснявах ужасно много и всеки път, когато диктуваше на сестрата ми поясняваше, че всичко е наред и няма за какво да се тревожа. Самият преглед беше около 20 мин и струваше 70 лв в МБАЛ Надежда. Бебко не се спря и за минутка и док го наричаше непослушко Smile

Отделно да ви се оплача, че вчера ми се счупи едната коронка и утре ще ходя да му вадят корените на потърпевшия зъб Flushed Приказката, че се дава в жертва зъб по време на бременност при мен се оказа вярна Open Mouth

Вие на какво мнение сте относно зъболечението по време на бременност? Аз си мисля, че ако е неотложно можем да си навлечем повече проблеми с чакане, та искам не иска м утре ми предстои и потене на зъболекраския стол.

# 674
  • София
На мен ми падна пломба шиечен кариес и ме боли. Държа да отида да ми направят нова пломба и то с упойка (иначе не сядам). Не мисля, че ще е проблем, но все пак утре ще питам на ЖК.

Общи условия

Активация на акаунт