ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 499
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Някоя мама беше помолила да споделим как е минала ФМ. Аз тъкмо бях при Искилиева и съвсем ми се затвърди мнението, че е страхотен специалист.
Общо взето прегледът мина за около 20-25мин. Обстойно огледа всички органи и най-вече наблегна на сърчицето. Огледа носната кухина, устничките, самия профил на лицето. Отново огледа пръстчета, кръвоток, шийката на матката, общо взето от до каквото можеше. Потвърди пол като още с влизането пита дали се е видял вече и каза, че това си е част от прегледа
Малкият човек си смучеше пръста през цялото време, а като му гледаше стъпалцата да преброи пръстчетата риташе недоволно Grinning
Другия път даже каза, че може да нося диск да се качат там снимките от прегледа и мисля да се възползвам.

За зъболекар честно да ви кажа се моля да не се налага да ходя сега. Малко преди да забременея ми извадиха мъдрец и ме мъчиха над 1 час, та още ми е травма и се надявам да не тръгне баш сега и друг.

# 676
  • София
Вили, така като гледам са добри резултатите. Лекарят ще ти ги обясни подробно.
Аз съм на ФМ чак на 3-ти юни. Записах в Щерев при д-р Калев. Исках при д-р Чавеева, обаче нямала график.. Четох добри неща за този доктор дано види каквото трябва. На следващата мисля да ходя във Фемина, там поне съм чувала повече неща за лекарите.
На кумата ми се наложи да и вадят зъб в 6-тия месец и нямаше проблеми. Имало си упойки, които стават за бременни. А и в някои случаи не е добре да се чака. Мен зъбите са ми много болна тема и полагам големи грижи за тях, та се надявам сега да нямам проблеми.

# 677
Вили, нисък ти е рискът Simple Smile
Danny, сега в Ковид ситуацията няма нужда и да обясняваш защо искаш болничен. Няма да ти откажат. Трябва да си приготвиш личната амбулаторна карта, на някои места искат 20 лв. такса за лекарска комисия
Аз съм правила зъб с упойка. Лидокаинът е позволен при бременност

# 678
Здравейте, момичета! Надявам се всички да се чувствате добре, уж сега трябва вече да ни е най-хубавата част от бременността. Аз засега нямам оплаквания, единствено метаболизма ме мъчи, не е като преди, но го боря успешно за момента.
Относно правенето на зъбите, отивайте и не го мислете, има специални упойки без адреналин за бременни. Те са безопасни.

Болничните, които ни се полагат са 180 дни. Аз от 8ма седмица и няколко дни съм в болничен, но работата беше достатъчно оправдание за това, изобщо не е имало дискусия. Отделно имаме още 45 дни преди раждане.
За училище за родители доколкото аз съм събрала информация е твърде рано. Казвали са ми, че се ходи като наближи раждането, защото бързо се забравя каквото са ти показали. Така че 9ти месец май е най-подходящо, все пак става дума за два три дни.

# 679
  • Пловдив
При навлезнали в 5 месец е желателно дори да се мине профилактично през зъболекар.

# 680
Аз точно днес бях на зъболекар. Падна ми част от пломба и ме мисля, че щях да изкарам така до края. Зъболекаря каза, че няма проблем, сложи ми упойка и всичко мина бързо и леко Simple Smile
Питах го и за зъбния камък, но каза по-добре след като родя,  сега само неотложни неща

# 681
Моят зъболекър каза, че няма проблем с упойките, защото са в малки количества и действат локално, за да имат ефект върхи бебето трябва да са конски дози! Ако се налага снимка обаме, това не е препоръчително, защото е облъчване!
Аз си ходя редовно, защото лекуваме две зъбчета, на които ще сложат мост, но засега само временен, като родя снимка и постоянен!

Исках да питам за втората ФМ пак ли даваш кръв?

# 682
  • Пловдив
Днес следобяд съм на фетална ще споделя след това има ли разлика с първата.

# 683
Момичета, какво мислите за количка втора ръка? Имам си изисквания (да е лека , маневрена и с голям багажник), но новите, които ми препоръчаха струват над 1000лв. 😟
Не знам дали частите на количката с плат могат да се дадат на химическо, но и да може, нали не е безопасно, защото ги третират с химикали ? Ако пък използвам някакъв невинен бебешки спрей, ще ме е гнус да си пусна бебето вътре...
Бебетата олизват редовно всяка част от количката, която докопат...
Вие какво мислите и знаете ли подходящ начин за качествено почистване без да навреди на бебчето после ?

# 684
  • София
Аз със сигурност ще съм с поне половината неща втора ръка, включаю количката. Нямаме абсолютно никакви финансови затруднения или съображения, просто не обичам да купувам скъпи неща, които ще използвам за кратко време. Със сигурност ще търпя критика от роднини защо фотоапаратът ми струва 8к, колелото 2к, а количката на бебето е втора ръка Grinning Ама не ми пука.
Ще поискам да купя от приятелка ли ще потърся от някоя група във фб, където мога да огледам профила на мамито, дали е чист и спретнат човек. Взимам количката и я окъпвам в 1-2л спирт, оставям на проветливо място за няколко дни (всъщност и няколко часа са достатъчни, защото спиртът е летлив материал и няма вариант да се задържи в материята) и забравям. От мен - това:)

# 685
  • София
На много колички платнените части се махат и могат да се перат в пералня. Или под душа направо с една четка и прах за пране.
До колкото си спомням на втората фетална не се взима кръв.
Мамите с втора бременност, как усещате бебето? Със синът ми беше постоянен боксов и футболен мач, а това е по-спокойно. Лекарката каза, че е нормално, все пак различни бебета, ама аз малко се притеснявам.

# 686
  • Бургас
И аз за сина ми купих някои от нещата втора ръка. Например кошницата за колата - скъп предмет ако се търси качество, а се ползва 8-9 месеца и после в килера. Избрах си модел дето ме устройва като характеристики и го взех от olx за по малко от половината от продажната му цена. Може би и с количката бих направила така, но попаднахме на огромно намаление на модела, които бяхме харесали и я взехме нова.
На втората фетална със сигурност не се взима кръв. Там гледат подробно органите и кръвотоците.
Coriander, първото бебе го усетих към 15-16та седмица и го усещах постоянно. Сега момата я усетих много рано 12та седмица, но я усещам през 2-3 дни, което значително ме изнервя. Имам много миседи и още ми е  нервно дали всички ще е наред.

# 687
  • София
Аз също ще търся количка втора ръка. И кошчета за кола. Близнашките колички са доста по-скъпи, особено тези модели дето са мислени да влизат в асансьора.

Гледам някакви комбинирани столчета които са от 0 до 4г, някоя от вас ползвала ли е такова?

# 688
  • Бургас
Дели, да споделиш като си харесаш количка. Моите нали ще са с година и 5 месеца разлика, та се чудя дали да не сменя моя танк с близнашка. Те хем са леки, хем ще мога да водя и взимам баткото от ясла сама. Сегашната ми количкa е много здрава, препоръчвам я, Mutsy IGO, 1 година я млатя по стълбите, защото няма асансьор до 2ри етаж и не е мръднала. Текстилните части са адски качествени, всичко се сваля и пере в пералня, а да си призная съм ги пускала и в сушилнята, че ме мързи да простирам и нищо не им стана.

# 689
  • София
Аз доста неща щях да взема от брат ми и жена му, ако беше момиченце, но сега ще купуваме нови. Решили сме, че няма да се хвърляме на колички за по 1000-2000лв, защото има и такива на по 500-600лв. с всичко нужно за началото и ни харесват. Кошарата също ще по-евтина и няма да е дървена - някои са доста скъпи, а племенницата ми я разби доста бързо след като се научи как да ходи и да излиза сама от нея. Имаме столче от нея, сумати и играчки също. От по-скъпите неща мислим единствено електрическата помпа на медела. Може би има някъде втора ръка и неизползвана, обаче точно за това предпочитам да си го взема чисто ново. Кръстниците ми имат неизползвани паяци, кошари за игра и такива, които ми предложиха и евентуално може да вземем, ако не са много обемни. Да видим как ще сме с пространството, не искаме излишно да се претрупваме с неща, които може да не използваме никога. Та нашето не е купуване, а по-скоро взимане.

Общи условия

Активация на акаунт