ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 498
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ние сме решили да използваме каквото може от племеницата ни, не защото не можем да си позволим да купим тези неща, а защото голяма част от тях са използвани по 3-4 пъти и са буквално нови. Количката със сигурност ще я вземем, защото е удобна и много запазена, както и кошарата и бебешкия стол за кола. Лично аз съм решила да си купя електрическа помпа за кърма и в последствие, ако се наложи електрически стерилизатор за шишета. Също така ще се поглезя с едно дървено легло люлка за детската стая, което да си стои постоянно там, а кошарата да е подвижна. Играчките също ще ползваме голяма част от племенницата, тъй като има толкова много. За дрехи още е рано да мисля, но и там не планирам да се изхвърлям, защото ми е ясно колко бързо растат бебетата и как има дрехи, които никога няма да се облекат.

# 691
  • София
Солас, аз прочетох една близнашка тема, там спрягат предимно тези две колички, защото са леки и тесни - влизат в стандартен асансьор:
https://eu.mountainbuggy.com/products/duet
https://baby-monsters.com/en/easy-twin-3s/easy-twin-3s-light.htm … stroller-bordeaux
Към шасито допълнително могат да се купят кошчета за кола и зимни кошове до 6м.
Първата фирма има и един нов модел, обаче с тия мънички двойни колелца не мисля че е подходящ за нашите условия
https://eu.mountainbuggy.com/products/nano-duo
Недостатъкът на по-тясната количка е, че на децата ще им е по-тясно и по-бързо ще им омалее, обаче това е положението - трябва да са свикнали на теснотия в корема, ще се справят и в количката Simple Smile

Мисля при следващото излизане да отида да позяпам в някой магазин, да ги видя на живо.

Втора ръка има доста предложения за първите две в OLX.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 10:50 от delisardeli

# 692
  • Пловдив
80% от нещата ще са ми втора ръка. Да инвестирам за няколко месеца ползване, не е моето. Предпочитам парите да ги вложа в нещо друго. Не виждам нищо срамно в ползването на неща, които не са чисто нови, нямам и скрупули относно това. И тук не говорим за финансово състояние, а за практичност.

# 693
  • Бургас
То само тук пазаруването втора ръка се счита за срамно и не-престижно. Пълни глупости. ОК сме да караме коли с гуми втора ръка, което е опасно за живота дори, но някакви тъпотии като ел.стерилизатор, количка за 2бона и т.н. трябва да ги вземем нови иначе какво ще кажат хората. Bullshit!

# 694
  • София
Bullshit е много добре казано Grinning Hands Ok Hand

# 695
  • София
Като стана въпрос за стерилизатор - някъде бях чела, че може да се използва със същия успех уред за готвене на пара. Ние имаме подарено някакво такова чудо, което сме ползвали веднъж. Някоя от по-опитните мами пробвала ли е?

Аз като цяло мисля да минимизирам купуването на всякакви неща.
Най-добрата ми приятелка си изгледа детето и без количка, носи я в слинг и после в раница.
Но с близнаците не виждам как ще се справя без количка Simple Smile

# 696
Приятели с по- големи деца ще ни дадат доста от необходимите неща.
Ще си взема нова количка, защото ми е първо дете и ми е кеф аз да си я избера.
Няма да харча излишни средства, за неща, които мога да взема от приятели или втора ръка.
Преди бременността ходих на зъболекар и оправихме всичко необходимо, но съм склонна към натрупване на зъбен камък. Напоследък взе да се събира и венците ми кървят, но ме притеснява, че се чисти с ултразвуков сигнал. Ще се посъветвам със зъболекаря все пак.

# 697
Мислих много от какво ще имаме нужда за бебето. Реално почти всичко имаме от баткото. Дрешки 50-56-62 нямам, защото ми дадоха, и после върнах, но сега майките на момиченца ми подготвят. Не ме притеснява да взема ползвани дрешки, не защото нямам възможност, а защото е грехота. За някаква възраст имам унисекс дрешки. Когато мога да прегледам дрехи от баткото, също ще предам нататък. Стерилизаторът и количката ще си вземем обратно от приятели. Помпа си имам, и ел. и ръчна. Ще се купят 1-2 шишета, надявам се да кърмя нормално. Ще вземем слинг за първите месеци и мебели - голямо легло за баткото, и скрин за дрехите на бебето. Най-безмислената ми покупка е топлилка за шишета. В кратък период изцеждах кърма и я взехме, за да претоплям деликатно. Бих я подарила ако съм сигурна, че майката е в нужда, но се тревожа от злоупотреби (взимат подарен уред и продават). Ще взема нокторезачка и четка за коса с естествен косъм, защото смятам, че са индивидуални аксесоари. Задължително ще взема спално чувалче на angel baby, защото са с кауза. Има и по-евтини. Спален комплект също, няма как да спи в чаршафите на бати, дори умалели. Мисля да минем с една ваничка, даже бебето мисля, че ще минава по бързата процедура на мивката. Боже, как треперихме на първите къпания! Сега нямам тревоги. За батко всичко се купи ново, както се казва, от Корекома 😂 Много подаръци получихме тогава от близки, имаме шезлонг, възглавница за кърмене, стол за хранене с легнала степен, якета и космонавти, нищо че са сини, с розов шал и шапка са идеални. Да не говорим за играчки. Оценявам малката им разлика, защото трудно си представям целия списък наново, независимо втора ръка или ново. Поглезих себе си - този път съм бременна лятото и нямах нищо подходящо. Пазарните списъци тепърва ще ни вълнуват. 🎁🎁🎁

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 13:51 от spooky

# 698
  • Шумен
Настроила съм се, че е рано за каквито и да е покупки. Чета вчера и днес темата и започва да ме обзема паника, че явно си му е времето поне списък да си направя. Flushed
И аз като повечето, макар и първа бременност, не мисля да залагам само на нови покупки. Има останали от племенника разни неща, почти неупотребявани. Познати и приятели с по-големи деца започват да разчистват гардероба от дрешки, носени или въобще неупотребявани. Мисля, че няма смисъл да се влагат излишни средства в "бързооборотните" неща.

# 699
  • Пловдив
Абе и рано е и не чак толкова. Аз примерно разглеждам на спокойствие, правя си проучвания, поръчвам примерно и отмятам какво съм взела. Аз обичам и да разпределям в някаква степен семейния бюджет и така поетапното пазарене не ни товари финансово и изнервя психически. Но това пак са индивидуални усещания, ни виждам и драма като си прибереш примерно от родилното и вкъщи на рахат за няколко дена да поръчаш каквото ти трябва.
Мен онлайн пазаруването ми е идеално други предпочитат физическия магазин.

# 700
  • София
Аз съм от хората, които обичат да правят списъци и да проучват нещата. Пък и честно казано ми доставя удоволствие да разглеждам сайтовете, някакво спокойствие ми внася. После като вляза 9м само ще вземем каквото сме набелязали и ще отмятам едно по едно. Иска ми се предварително да е готово всичко и да няма изненади след като се роди. Не искам и да се внася напрежение, ако сме забравили нещо важно и да се почне с "...вие толкова много време имахте". Пък и татито е малко капризен и ще иска да тества, да гледа и оглежда по-големите неща поне по 2-3 пъти, за да знае, че ще са удобни и практични. Grinning
А относно времето - и аз все си мисля, че има още доста, ама като се замисля колко бързо минава всичко до сега, така ще мине и останалото. Аз броя, че има едни пълни 4 месеца още и си оставям в резерва някакви дни, ако малкото реши да подрани. Аз примерно съм изненадала нашите и съм се появила в 7м, може би и затова искам всичко да съм приготвила предварително.

# 701
  • София
JayRay подготвай се, подготвай Grinning Ще имаш лично с питанки септември от мен Grinning

Еха 7ми месец? Коя седмица от него?
Аз съм се появила първата на 9ти.
Като казах на мама, че съм бременна, първо ме попита в кой месец и после ми каза: ''дръж го, стискай го поне до първата седмица на 9ти м., може и 7ми, но в никакъв случай 8ми!!!''

Милата е загубила две дечица в 8ми Sad

# 702
  • София
Dagny, средата на 7ми. Изтекли са й водите просто и се е пръкнала моя "огромна" милост цееели 1,100кг. Аз затова и на БХС-то, и на ФМ слушах най-внимателно шанса за преждевременно раждане. АГ-то още в началото каза, че не влияе това, че аз съм родена по-рано, ама да съм си спокойна.
Ооо за 8ми месец и аз знам, че е много опасно да се родят тогава. Така, че всички стискаме кълки до 9м. Мен малко ме притеснява и преносване, но все си мисля, че по-скоро ще се появи по-рано човечето, отколкото по-късно. Като чета другите теми доста се раждат преди термин, а доста рядко точно на датата.

# 703
Аз първото го преносих цели 3 дни след термин. Една приятелка роди в края на 8 месец и беше страшно, един месец в кувиоз, но сега е живо и здраво момченце.

# 704
А защо смятате, че е толкова опасно в 8 месец? Не би трябвало да е така.
Знам, че ако ще е преждевременно е по-добре да се знае предварително за да  подготвят бебето и не виждам причина 7 месец да е по-добре от 8ми.

Общи условия

Активация на акаунт