ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 339
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
В 8 месец е най-опасно, защото имаше нещо с мозъка свързано. Сестра ми също загуби бебе тогава при една иначе страхотна бременност.
Аз от една страна и затова гледам да съм над нещата, защото на Бог плана нито лекар, нито апаратура могат да го променят.

# 706
Много съжалявам за загубата ви...
Но наистина четох досега в нета и се оказва, че това не е вярно. Пише, че в миналото е имало повече смъртност в 8 месец, защото белите дробове започвали да се развиват тогава и не било да ок да се прексъва процеса, а тогава е нямало такава медицина, както сега. Колкото по-близо до термин, толкова по-добре.
Нека да не се плашим излишно, защото много момичета ще прочетат и  ще повярват на грешна информация и щом станат в 8 месец ще тръпнат.

# 707
  • София
Близнаците рядко докарват до 9 месец. Обикновено около 30гс се бият кортикостероиди, за да им се отворят дробчетата, и ако излезнат по-рано да могат да дишат самостоятелно.

Същото се прави и ако има риск за преждевременно раждане по други причини - цервикална недостатъчност, риск от прееклампсия или др.

За 8 месец и аз съм чувала, че е по-опасно от 7, но не знам дали има научно обяснение.

# 708
  • София
Sirma е права.
В случая аз само цитирах какво ми е казала майка ми, не моето лично мнение. Оставих критичността във ваши ръце. Дано не съм шашнала някоя мама-ту-би Grinning Не съм правила още рисърч по темата. Ще го чета по-натам.

Иначе сега се връщам от ЖК и споделих на следящата ме докторка, че мама е загубила второто осмаче със спонтанна и тежка абрупцио плацента и за това АГ-то ме прати на генетични изследвания за тромбофилия.
Оставих кръв в Геника на прибиране и сега чакам.

Стискайте палци Heart

# 709
Danny, стискам Simple Smile
Гледах наскоро едно интервю с д-р Атанасова от Токуда (на сайта е) и й зададоха точно въпроса за раждане в 7 и 8 месец. Отговорът й беше, че е мит и колкото по-близо до термин толкова по-добре.
Количката ми ще е нова, защото едната баба държи да е от нея. После ще я продам или подаря. Повечето неща съм ги купувала нови за моите. По-голямата част от тях подарих, някои продадох. Сега съм на друг акъл. Каквото мога, бих взела използвано, но около мен децата са по-големи вече и няма много от кого. Бих си купила и втора употреба. Имах една лятна количка, на която се махаше тапицерията и се переше. Това е много удобно, независимо дали нова или втора употреба се взима. Също така, понеже много хора около мен ще искат да ми правят подаръци, съм решила да направя списък и да им разпределя подаръците. Мога да си ги избера предварително и само да им посоча магазините, от които да ги вземат. Така ще се лиша от това едномесечното ми бебе да се сдобие с 15 рокли Simple Smile
Дунди, кажи за махането на зъбен камък, когато проучиш Simple Smile

# 710
Dangy, дано всичко да е наред!
Деси, как мина ФМ, чакам подробности, че другата седмица и аз съм при Стоилов и едва дочаквам вече.

Моя приятелка роди в 8 месец и имаше доста усложнения с бебчето. Стоя в кувиоз известно време, имаше проблеми с дишането и изпъкнала херния, която оперираха в последствие. Слава Богу сега е жива, здрава и енергична кифличка на 3 години.
Дано никоя от нас да не премине през това. Здрави бебчета около термин!

# 711
По темата за 8 месец незнам наистина дали е така но аз имам абрупцио плацента в 8 месец. Бебето имаше проблеми с дишането и след 6 дни почина. Не искам да ви плаша просто се включвам в темата с коментар. Но мисля че все пак ако се знае или поне се очаква и се вземат мерки със кортикостероиди всичко може и ще мине по по лек начин.

# 712
  • София
Ai-djini, съжалявам много. А имало ли е някакви индикатори преди това като са те гледали и изследвали? Да знам за какво (още) да внимавам.

Моят термин е в края на окт и 8ми ми се пада Септември. Планирах цял месец да се излежавам на плажа ама май по-скоро ще си седя в София ....

# 713
Апсолютно никакви. Всичко се случи през нощта докато спях. После се оказа че имам тромбофилия. И тъй като нищо друго не се откри това остана като причина.

# 714
  • София
Ai-djini, много съжалявам ...
При мен стана същото в 12гс., единствената открита причина - тромбофилия. Понякога си мисля, добре че стана рано, щот по-късно щеше да е много по-тежко ...

# 715
Да наистина е много тежко и все още е. Но сега гледаме в бъдещето и дано този път всичко е наред. Но за всеки случай този път лекарите ще вземат мерки за всеки случай. Дано всички си и носим бебетата до 9 месец.

# 716
По темата с количките, имам намерение да купим джогинг количка, защото смятам да се възползвам живи и здрави пролетта като бебето е на 6-7 м. вече..
За сега сме харесали Thule Urban Glide, защото е маневрена с помпащи гуми , лека (12кг) и издържа до 34кг, може да се закупи допълнително кош  за новородено, за което се чудя още защото съвсем спокойно с адаптори може да се слага столчето за кола към шасито, този вариант е подходящ за по-кратки разходки каквито предполагам ще бъдат през есенно-зимният период, също така се сгъва лесно. Но за сега няма да купуваме нищо само, набелязвам.

# 717
Момичета, имтересува ме може ли да се ползва алергозан паста по време на бременност?

# 718
  • София
Момичета, имтересува ме може ли да се ползва алергозан паста по време на бременност?

Пише следното: ''Употребата на Алергозан таблетки по време на бременност и кърмене е противопоказана.''
За паста пише да се посъветвате.
Ако бедствате с някаква алергия питайте доки, трябва да има някакъв заместител за бременни.
Успех

# 719
  • Пловдив
Иначе 8 месец и аз ще съм на море.
Мит или не не е важно за всички жени загубили рожби тогава.

Мина феталната, вече с две ръце казвам, че др Стоилов е разкошен, всичко мина чудесно огледа обстойно мозък, сърце, бъбреци, крайници, пикочен мехур, личизе, гръбнак и т.н, ще се видим през 36 г.с.,  споделих, че не искам да знам пола, но да напишат на листче за таткото /лекаря спомена, че съм втората такава пациентка в неговата практика/, и отвори екрана където са данните и видях в горния десин ъгъл: sex Female, както и да е, тръгнах си, звъннах на мъж ми и рев по телефона, че ще е женско, а аз така чакам мъжко /знам, че хиляди хора чакат рожба с години, но някак за секунда разбих своите очаквания/, прибрах се и пак си рева, в чудо се видя с мен, остави ме и след малко ми вика ти отвори ли бележката, викам за какво и той ми я даде и вътре момче 😍, пфу за секунда ми мина всичко, споделям след това със сестра ми и тя ми вика, че този пол на екрана е моя пол, не на плода 😂 но иначе за всичко е виновен моя приятел, защото заради него си причиних този стрес, аз си живеех добре с незнанието, а сега загубих и част от магията, ако можех да върна момента нямаше да клекна, но отстъпих, защото така и така няма достъп до прегледите. Днес ни пристигна и ваната със стойката, която поръчах синичка, без да съм знаела пола.

Общи условия

Активация на акаунт