"Ортаци" с бившия съпруг? Имате ли такъв опит?

• 4 986
  • 117
  •   1
Отговори
Екс-мм предлага да инвестираме заедно в проект, в който и аз имам интерес. Всеки ще внесе по 50% инвестиционен капитал и печалбите ще делим пак на половина. Какво мислите за съдружието между бивши съпрузи? Някой да е пробвал такова "начинание"?

# 1
  • Melmak
Нямам бивш съпруг, но много внимателно подбирам партньорски възможности.

Наследих проблеми със съдружник на баща ми, не са съпрузи, ама ситуацията е мега зле. Разбирам, че в случая фокуса е на бившия и евентуално смесване на емоциите с парите. То много зависи и от бившия.

Аз, като цяло след горчивия си опит, трудно бих се доверила.

# 2
  • София
Със съдружници не бих се занимавала, подводните камъни са много. Камо ли с бивш, с който едно "начинание" вече е завършило зле.

# 3
  • Пловдив
Със съдружници не бих се занимавала, подводните камъни са много.
+1. От друга страна, с този вече си се скарала, особено ако нямате малки деца, няма много за губене при разваляне на орташките отношения.
Но ако искате да запазите добрите отношения, трябва да се помисли колко рисков в това отношение е проектът.

# 4
Против всякакви съдружия съм. Без значение дали с настоящ, бивш или приятел. “На вълка му е дебел врата защото сам си върши работата”

# 5
  • София
Всичко зависи от хората, но не, не бих.
Бих инвестирала мой капитал в мое начинание.
Прекалено сложна ситуация и без ЕКС, какво остава със.

# 6
50 на 50 в никакъв случай. 80 на 20 да. В моя полза.

# 7
Съдружие се прави само с настоящ мъж.

Как на бивш можеш да имаш доверие? То веднъж е разпаднато по някакъв повод, щом сте се разделили.

И освен това никое начинание не трупа печалби от днес за утре. Двамата заедно трябва да го изградите и едва тогава то ще работи за вас. Ако загубите, как се прежалват средствата, вложени по толкова глупав начин? Мисията невъзможна.

# 8
Ами, ако разполагах с целия капитал, сигурно нямаше да има нужда от съдружник, но идеята е точно такава - понеже и той не разполага с целия капитал, а проектът ще носи ползи най-вече за детето.

# 9
Как си предсатвяш да е организиран, не са само едни пари, някой ще влага и работа, труд, нерви...?

# 10
  • София
Неее, никога!
Главната цел на развода ми беше да разделя моите финанси от неговите и никога повече да не влизам в никакви финансови отношения с него. Е, с изключение на издръжката.

# 11
А бившия ти има ли нюх по прицип за такива неща? Ако бяхте още заедно били го подкрепила в такова начинание? И какви са взаимоотношенията ви сега? Отговорите на тези въпроси биха те насочили към правилното решение.

# 12
  • Варна
Намирисва ми на ипотека на имот, който един ден "да носи ползи на детето".

Не бих. Орташката работа излиза през носа. Лично изпробвано. С бивш пък хептен.

# 13
А бившия ти има ли нюх по прицип за такива неща? Ако бяхте още заедно били го подкрепила в такова начинание? И какви са взаимоотношенията ви сега? Отговорите на тези въпроси биха те насочили към правилното решение.
Има нюх. Той разбира от пари, а аз разбирам от идеи, проекти, анализи. Вече имаме едно такова успешно начинание докато бяхме съпрузи.
Ние сме разведени формално, но на практика никой още не си е "хванал по пътя", не сме се разделили окончателно.

Няма ипотека на имот, но ще теглим кредити и двамата.

# 14
  • София
Ааа, "малко разведени" и живеете заедно?
Това ми е твърде сложно за разбиране.
Но щом се разбирате и му имаш доверие - давайте.

Общи условия

Активация на акаунт