"Ортаци" с бившия съпруг? Имате ли такъв опит?

• 5 517
  • 117
  •   1
Отговори
# 15
Не живеем заедно. Simple Smile Странен е статуса ни, да.

# 16
Ти си знаеш. Това разделени разведени родители да имат общ проект в името на детето за мен е тотално неприемливо. Иначе е възможно.

Като си хванете пътя и новите ви партньори ли ще включите?

# 17
  • София
Ок, извинявай.
Но пак същото - щом си преценила, че може да му имаш доверие, действай.
Аз на БМ и чорапите си не бих поверила.

# 18

Като си хванете пътя и новите ви партньори ли ще включите?
Естествено, че не. Unamused
Просто за момента се отваря тази възможност за инвестиция и двамата по отделно не можем финансово, затова съдружие. Иначе, щом е бивш, то е ясно, че ми е предал доверието веднъж, но не до степен, че да го мразя или нещо подобно. Просто трябва да се абстрахирам от факта, че сме били съпрузи и е имало драма, или да не се абстрахирам - е дилемата.
Не съм казала "в името на детето" никъде, казах, че съвместното начинание ще носи финансови ползи и на детето.

# 19
Това си е ваша работа - ти си решаваш. Просто имай едно наум, че не всички начинания са печеливши. Дори и в перфектния вариант. Успех.

# 20
  • Варна
Ако сумата е приемлива и можеш да си позволиш да я загубиш, пробвай.

# 21
Бизнес не се прави сам! Бих. Принципно.

# 22
Без повече и конкретни подробности не може да ти се каже категорично да или не. Зависи какви са ви отношенията, какви сте вие самите, как ще бъдат отношенията ви в бъдеще, особено когато поне единия си хване нов партньор, зависи в какво ще инвестирате.
В някои ситуации си заслужава, в други не. Ясно, че всеки предпочита без ортаци, но не винаги това е възможно. Помисли си и какво би се случило ако настъпи отново драма в отношенията ви и като бивши, тогава как ще продължите с начинанието?
Ако е много изгодна инвестицията, ок, да кажем си струва риска, от друга страна са ти казали вече какво е със съдружници, кво остава и с намесени чувства като бивши

# 23
Еми ,твърдо НЕ !!!Защо, се опитва да се наложи в обществото че е нормално да си приятел с бившия/бившата?Не зависимо дали е на лице дете или не !!
Иначе,каква е ползата от развода?И ,най лошото е че започвате връзка с нов партньор, които въобще не е виновен за вашите грешки.Не ги разбирам такива отношения и ми са гнусни .

# 24
Вие може и да сте разведени, но не сте разделени в душите и в мислите си.
Бъдещо съдружие ще ви обвърже още повече и ако в личния ви живот се завърти нов мъж за теб или жена при него, бързичко ще избягат.

# 25
  • Melmak
Съдружието не е за всеки. Просто не всеки го умее, което за мен е минус, аз съм такъв човек. Просто страдам от такова наследено съдружие.

Също не смятам, че вашата идея е ок. Дори не е ясно с какъв статус сте.

# 26
  • София
От тази гледна точка - на бъдещ нов партньор, е абсолютно не.
Случвало ми се е да говоря с такива хора, които все още имат някакви отношения с бившите /освен около децата/ и бягам с 200. Много често това говори за слабохарактерност, неувереност, нерешителност - все качества, които не бих желала в един партньор.

# 27
Един приятел имаше бизнес с бившата си. По-точно, тя му беше счетоводител и наистина беше полезна за него, защото тя беше точен човек.
Така че, зависи от бизнес начинанието и най-вече от хората. Вече сте имали общо бизнес начинание, така че горе-долу ти е ясно как ще се държи той и как - ти. Ако тогава е било успешно, не виждам защо и сега да не се получи.
Стига емоциите ви да не са намесени. Трудно ми се вижда да не са, но не и невъзможно.

# 28
Ортаци или не, децата ни свързват с бившите. Ако някой си въобразява, че е приключил…
Сетих се са една дама тук, която се ядосваше на втория си съпруг, че винаги заемал страната на бившия 😀

# 29
Тя ясно е казала 50 на 50. Обаче бизнеса не е само капитал, за него трябва да се грижиш. И как се мери кой колко душа, време, труд, идеи, връзки вкарва? Решения се вземат и как 50-50 решения? Куцо начинание.

Общи условия

Активация на акаунт