Отговори
Не съм бременна, но вече е определено полът на бъдещето ми бебе. Повечето познати винаги ми казват какъв пол ще има, някои пък по много утвърден начин ми пожелават този пол.
Не разбирам, тези хора защо се интересуват толкова много момче или момиче ще родя. Даже някои са видели в съня бебето ми.
Тия хора определят пола, а даже не знаят, че имам проблеми със зачеването, това нормално ли е, защо са загрижени толкова. Може би полът на децата им не им харесва и затова ми пожелават точно срещуположният пол.

# 1
Отговаряш им, че полът на бебето се определя от мъжа и неговите сперматозоиди, а не от теб, и да ходят да му баят на половите органи на него, ама ако му писне да ги слуша има вероятност да ги бушонира набързо.
Друг вариант е да им връщаш пожеланията с удвоена сила - като ти кажат - хайде вече, давай прави го това бебе, нека момченце излезе - ти отговаряш с една голяяяяма усмивка и свръхентусиазирано - ДА, БЛАГОДАРЯ!!! Дано да ти се върнат пожеланията и ти да родиш с мен още едно дете, нека близнаци направо, да ти е весело вкъщи, пълна къща, хайде раждай вече!!! Нека мъжко да е, че само с тия момичета вкъщи където си ги нараждала, дай да разнообразиш малко...  И ги тупай по корема през това време. Да се усетят малко...

# 2
Мен ме дразни като някой решава да ти обяснява, че е време за бебе. Все едно те ще ги гледат. Но това с пола не ме дразни. Да си гадаят колкото искат дали е момче или момиче. Случвало ми се е да кажат - да знаеш, че ще е момче, тъй като ядеш не знам си какво. И направо ме убеждават, че ще е момче. Не ме е дразнило, но съм си мислила колко са прости, че си вярват.

# 3
  • София
Не, защото не съм допускала такова навлизане в личното пространство. Решения относно избор на партньор, брак, деца, външен вид, са в сферата на неприкосновеното лично пространство.

# 4
В съня си видяла, че раждам, даже и пола. А пък вече не говори с мен, обидени сме, тя също чака внуче,да сънува снаха си, тя мен сънува. Разказа ми обща позната. Но и когато не бяхме скарани тя пак ме виждаше да раждам и ми го казваше.

# 5
Леля ми правеше някакви изчисления, но с мое позволение и много се забавлявахме.
Грешни, разбира се 😀.

# 6
Такива хора не биха имали място в живота ми. Абсолютно токсични и глупави...

# 7
По-добре отсега да се научиш да игнорираш такива приказки. Тепърва те чакат още груби коментари. На всеки ще му влиза в работата как ще раждаш - естествено или секцио, кърмиш ли, колики има ли, спите ли, обръща ли се вече, седи ли, захранено ли е и с какво, ходи ли и т.н. Усмивка и възпитан игнор, не хаби нерви, ще ти трябват за друго. Satisfied

# 8
о да те първа ще се сблъскваш с такива изказвания...ще те питат ходи ли вече,има ли зъби ...и като кажеш не и ще ти кажат ,ама на комшийте е с 3 месеца по малко и вече бяга,яде пържоли и говори...и като те видят да го носиш и приспиваш на ръце ще ти кажат ...еми ти си го научила така...

# 9
Този манталитет явно няма да се изкорени. То любопитство, то навиране в лични живот, хайде вече ви е време, хайде второ, хайде момче и момиче.Ако имаш 2 момчета или 2 момичета-ееее нищо. Няма угодия.Тука някои неща няма да се променят и след век.

# 10
ооо да ,ако имаш момиченце и като те питат какво е бебето казваш момиченце и те еми нищо другия път ще е момче...или цялото бебе е облечено в розово в розова количка и те питат момче ли е...

# 11
Ами случвало се е да кажат нещо, но не е било натрапчиво. Просто да речем, щом ти се яде кисело/сладко ще е еди какво си(не помня вече какво казваха точно) или корема ми като бил високо личало, че ще е момиче. Ама не съм се дразнила, а и никой не ми го е набивал в главата, просто са го споменавали.
В интерес на истината моя искаше момче и като казаха в началото, че ще е момиче, бях убедена, че може би бъркат, защото ппц е късметлия. 😁 А и съм чувала няколко истории за изненади при раждането.
Тъпо е да ти пожелаят определен пол. "Дано да е момче/момиче" - това в прав текст не съм го чувала(или не помня).

Едитвам си поста, защото сега видях, че авторката е написала, че не е бременна. НЕ - преди да забременея никой не е "гадал" нищо.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 21:48 от Petya.P01

# 12
Оффф, аман! Не им влиза в работата какъв пол ще е детето и дали изобщо ще имаш такова. Разбира се, че ако решиш ще имаш, ама не е тяхна работа, кажи им го някой път..., ти си знаеш как.!

# 13
Оффф, аман! Не им влиза в работата какъв пол ще е детето и дали изобщо ще имаш такова. Разбира се, че ако решиш ще имаш, ама не е тяхна работа, кажи им го някой път..., ти си знаеш как.!
Не я виждам вече, последно и бях казала всичко, но тя е от тези, които виждат само себе си прави.
Ако забременея и случайно разгадаят, знам как ще се гордеят със себе си и ще кажат видях ли как познах пола. Много са нахални, аз съм чувствителен човек и се обиждам.
Тъпо е да пожелаят,  но на тях дадения пол им харесвало повече, въпреки че децата им са другия пол.
Да очаквам от тези хора ако облека розово детето да питат момче ли е или ако облека тъмно, да рекат момиче ли е. Точно такъв тип хора са.
Много се навират в личния ми живот, даже като съм далече виждат ме насън.
Като бях малка всички казваха на мама да имам брат или сестра. Но финансовото ни положение беше ужасно, мене трудно ме гледаха, а хората настояваха за второ. Е и какво? Нашите имат сестри и братя, не си говорят, понякога се карат.
Те от игнор не разбират, въпреки игнора с други ме коментират.
А ако им върна двойно, хептен ще се заяждат. Защото те искат някак си да ми влияят.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 22:35 от Wudu

# 14
Не я виждам вече, последно и бях казала всичко, но тя е от тези, които виждат само себе си прави.
Близка ли ти е, или само позната? Не че има значение де..! Показвай че и ти си права, настоятелно..

Общи условия

Активация на акаунт