Отговори
# 30
При три лекари съм ходила. Имаме общо позната, тя ми казва.

Имах предвид не само бройката, но и какъв вид лекари? Сама ли си ходила, без кандидат-бащата? Какви изследвания? Че нали и на гинеколог не беше ходила?

Имам чувството, че ти е леко грешен подходът, но може би е за добро, предвид това как описваш мъжа и взаимоотношенията ви.

# 31
Такива хора никога няма да спрат да обсъждат и да се месят в чуждите работи. Дори като родиш ще питат кога ще е второто дете. И така ще се въртят нещата.

# 32
  • София
Wudu,  няколко неща искам да ти кажа.

1. Не можеш да спреш хората да говорят. И те ще си говорят. Работи над себе си да не им се връзваш. Ама наистина, много важно, че стрина Кина казала, че те сънувала с момиче. Казваш супер и сменяш темата.
2. Има хора, енергийни вампири. Имат нуждата да чоплят и да намилат - ограничи контактите, от лявото ухо влиза, от дясното излиза. Такива хора обичат да се хранят с чуждата болка. Зная, че темата за теб е болезнена, но ако го показваш на такива хора, те няма да престанат. Опитай да я неглижираш, фрази от типа - а, аз размислих, за какво са ми деца, волна като птичка, мога да пътувам, да си разполагам с врмето и т.н. Дали го мислиш наистина - няма значение, но обикновено се шокират и млъкват.
3. Кажи на познатата ти да не те уведомява какво са казали. Така няма да се ядосваш.
4. Ако можеш - дистанцирай се от тези хора, дистанцирай се и от познатата.
5. Работи над себе си да не приемаш всяка глупост толкова навътре, не за друго, ама може да се разболееш. Не дължиш обяснения на никого.

А колкото до проблема - пожелавам от сърце да се разреши бързо и спонтанно, да имаш живо и здраво бебе от желания пол. Вярвам, че един ден ще си прекрасна майка!

# 33
При три лекари съм ходила. Имаме общо позната, тя ми казва.

Имах предвид не само бройката, но и какъв вид лекари? Сама ли си ходила, без кандидат-бащата? Какви изследвания? Че нали и на гинеколог не беше ходила?

Имам чувството, че ти е леко грешен подходът, но може би е за добро, предвид това как описваш мъжа и взаимоотношенията ви.
Отидох за хормони, личния и при гинеколог. Предстои съпругът ми да се изследва, защото и този път ако не стане, лекарите казаха,че нямам голям проблем и мога да забременея.
Ако евентуално забременея няма да кажа пола, докато родя, само да ми е живо и здраво.
Общата позната не е такъв човек, винаги ме е подкрепяла. Даже ме е защитавала пред тях, когато всички бяхме заедно.

# 34
  • София/Севлиево
Що за идиотщина някой да ми казва какво ще е нероденото ми(и дори незаченато) дете?Даже пък и да го сънува.Директно ще игнорирам подобни хора.
Години наред имах репродуктивни проблеми -повечето хора не знаеха за тях,но никой никога не си е позволил да говори за бъдещите ми деца.
Когато забременях с малкия всички се надявахме на момиче,но аз вътрешно бях сигурна че отново е момче(а и винаги съм искала повече момчета отколкото момичета).
Сестра ми и нейният мъж пък бяха убедени,че ще имат момичета и така и стана...

# 35
Що за идиотщина някой да ми казва какво ще е нероденото ми(и дори незаченато) дете?Даже пък и да го сънува.Директно ще игнорирам подобни хора.
Години наред имах репродуктивни проблеми -повечето хора не знаеха за тях,но никой никога не си е позволил да говори за бъдещите ми деца.
Когато забременях с малкия всички се надявахме на момиче,но аз вътрешно бях сигурна че отново е момче(а и винаги съм искала повече момчета отколкото момичета).
Сестра ми и нейният мъж пък бяха убедени,че ще имат момичета и така и стана...

Понеже хлябът ми беше в техните ръце, правех каквото искаха от мен, винаги се интересуваха от личния ми живот. Колкото и да се опитам да ги игнорирам, на някои от тях директно казвах,че не ми харесва да коментират личния ми живот, те толкова повече коментираха и казваха,  че съм затворена.

# 36
  • София
Подобни ги контрирам, че съм на работа, за да работя, а не да си коментирам личния живот. И приключвам, дори челна стойка да направят.
Не знам на колко години си, но е добре да се научиш да си отстояваш границите. С най-добро чувство го казвам.

# 37
Проблема е там, че ми пука, защото си говорят нещата, които не са тяхна работа, а не знаят при колко лекари съм ходила и че полът на детето ще е последното, което ще мисля.
Мило момиче, точно това е проблемът, че ти пука.
Не можеш да спреш хората да си говорят - кой от скука, кой от злоба, кой от загриженост съчетана с нетактичност.
Но можеш да работиш върху собствените си възприятия и реакции.

Пожелавам ти скоро проблемите да изчезнат и да се радваш на дете.

# 38
Преди 20 години ме спря една циганка на гарата в София. Каза ми "Како, како един ден ще имаш бебе момиче или момче."  Много се смях. Подобни въпроси винаги ме подсещат за ясновидката с ясен поглед в бъдещето. Grinning

# 39
Преди 20 години ме спря една циганка на гарата в София. Каза ми "Како, како един ден ще имаш бебе момиче или момче."  Много се смях. Подобни въпроси винаги ме подсещат за ясновидката с ясен поглед в бъдещето. Grinning
Тази ясновидка много познава. 🤣
Напомня ми на една баба, бях на село и ме пита "Миче, кой е по-голям, ти или батко ти? " 😁

Пък авторката много да не обръща внимание, няма как да промениш хората, но можеш да се научиш да ги игнорираш.

# 40
Единственото ми успокоение е, че съпругът ми не прави разлика между половете и иска само 1 дете.
Ми такива ясновидки не съм срещала, но е станало интересно и се посмях.
Един път бях замаяна и казах на един съсед,  че съм сина на баща ми, вместо да кажа, че съм дъщеря му.

# 41
  • София

Ке умрааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!

# 42

Тя е била с визия за бъдещето. Сега нали са трети, четвърти и не-знам-си-какъв пол, бинарни, не бинарни, трансджендър и... А пък твоето твърдо е предсказала, че ще е момиче или момче.

# 43
То даже не е "нероден Петко", а незаченат. Grinning
Отива им на тъпите въпроси да отговориш с тъпото клише , " че като порасне само ще си избере пола".

# 44
То даже не е "нероден Петко", а незаченат. Grinning
Отива им на тъпите въпроси да отговориш с тъпото клише , " че като порасне само ще си избере пола".

Да си говорят, вече не съм до тях и така ми е много по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт