СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 754
  • 782
  •   1
Отговори
# 525
Честит празник! Да сме живи и здрави, другото ще се подреди все някак.

# 526
Бъдете здрави и да преживеем по-лесно изпитанието ДО и НВО.

# 527
  • София
За интересуващите се от НГДЕК: https://facebook.com/events/s/%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D … 2656254494/?ti=cl
Ден на отворени врати - виртуален  Simple Smile

# 528
Ваканцията свърши! Не че вчера малкия нямаше пратено задание, но го оставихме за днес. При несинхронно ДО как се отделят празници от делници? Задания идват кога ли не Simple Smile Да ви питам нещо. Нашите работят в класрум и днес учителката по музика е изпратила заданието с изискване работата да я споделят на стената със съучениците си. Това изобщо не ми харесва. Всички да го четат. Има ли право на такова изискване?

# 529
MollyBy, то е същото като в клас да накарат дете да си прочете тезата по литература, да пее по музика, както тези около него му гледат рисунките по ИИ.

# 530
На директния въпрос: да, имат право.
При нас има предмети, по които правят проекти, които също така се качват. Гледат се от всички, децата казват какво им е харесало и какво не. Това ги учи на критично мислене, да защитават труда си, да го представят пред хора и т.н. Децата се учат най-много от грешките си и от дискусии. Та недей да се притесняваш, погледни от положителната гледна точка. Пък и така не се преписва, защото се вижда кой какво е работил.

# 531
На мен ми се струва, че точно така може да се преписва. Не говорим за проект, а за отговори на 5-6 въпроса. Ужасно ми изглежда лично на мен да ме оценяват останалите, а не учител.

# 532
Те не оценяват, а коментират проект, оценяването е само на учителя. И коментарите може да не са коректни и тогава учителят казва кой е прав. Животът е такъв. Отидеш ли на конкурс си представяш проект, задават ти въпроси и си го защитаваш.
Но домашно тип 2+3=? е странно да е на общо споделяне. Но няма нарушение. Както казва Солничка, то е същото като да си прочетеш домашното пред класа. И тогава дори се случва учителят да попита другите дали са съгласни с отговора и отново да стане дискусия, което също го намирам за положително. Децата трябва да свикнат и да се научат, че всеки греши и правейки грешка не свършва света. Много се радвам на учители, които понякога дори и нарочно бъркат и казват: а, тук сгреших! Страхотен пример, че всеки греши и не е страшно да признаеш грешка.

# 533
Може би проблемът е в мен. Аз изобщо не обичам да се изявявам пред публика Simple Smile И докато учех мразех усните изпитвания. Пък сега с това ДО вече започвам да се изнервям - днес по ИИ отново презентация трябва да правят. Всяка седмица имат презентация по нов материал, без никакво преподаване от нейна стана + практическа задача. Мисля, че презентациите би трябвало да са от нея! По въпросната музика, същото, само дето нямат презентация а да отговарят писмено на въпроси. Там дори и едно "справил си се" или "не е добре" не са получили - никаква обратна връзка. При нас не се получава никаква дискусия, въпреки, че на мен и това няма да ми хареса Simple Smile защото никой не коментира, нито ученици, нито учител.

# 534
  • София
Аз пък винаги съм обичала да се изявявам пред публика, но категорично не ми е ОК да се пускат публично в интернет задачи и проекти. Simple Smile
Въобще много трябва да се внимава със създаването на правилни навици за споделяне на информация.
От началото на ДО има поне дузина случаи, в които родители на деца от нашето училище успяха да пуснат публично декларации с лични данни, а в групата на класа в Школо се мъдрят и няколко удостоверения за раждане.
Редът за предаване на домашни е изпращане на лично съобщение/ мейл до учител и вече той по преценка може да ги покаже в онлайн час, но така че да не могат да се изтеглят от останалите.

# 535
  • Велико Търново
При нас предаването на домашни/презентации става на имейла на учителя. Друг е въпросът, че няма никаква обратна връзка досега - поне 4 е направила дъщеря ми по различни предмети и нищо, ни една дума, камо ли оценка. Последното й оценяване е от 05.03.

# 536
Не се пускат публично в интернет. А в затворена само за класа стая.

# 537
При нас на некадърните учители им се качват така неща- в коментарите
На останалите се праща лично

# 538
  • София
То е същото, Мария. Simple Smile
Имали ли са инструкции, че споделената информация не може да бъде записвана, възпроизвеждана без изричното съгласие на автора и т.н.? Не вярвам.
Едно е да си покажеш домашното в клас, друго - да го споделиш така, че да може да бъде изтеглено като файл. Някой по-предприемчив може да създаде цяла база данни с домашни и презентации в момента (по класове и предмети) и те лесно могат да бъдат използвани в други училища. И въпреки че ученическите домашни нямат чак толкова висока стойност, те пак са форма на интелектуален труд. Отново повтарям - в момента се създават базови навици за споделяне на информация във времената на интернет.

# 539
То е същото, Мария. Simple Smile
Имали ли са инструкции, че споделената информация не може да бъде записвана, възпроизвеждана без изричното съгласие на автора и т.н.? Не вярвам.
Имат писмена при това. И до родителите я имаше, пратена от директора, и в чк на класа класната го каза, та дори и нечетящи ако има да чуят.

И пак да кажа: говория за проект: например рисунка на някаква програма или видеоклип пак на някаква програма, а не домашно с въпроси, на които се отговаря. И проектите не се свалят, а само се отварят. То е ясно, че всеки може да си направи скриншот, но ако си покажеш рисунката пак могат да ти я снимат. Много мнителност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт