СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 746
  • 782
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Е, тогава е ОК.
Защото при нас децата спонтанно пускат домашни като отговор на изпратено от учител задание в Школо и така стават достъпни за всички, без да са дефинирани правила.
Хич даже не съм мнителна, случвали са се около мене разни неща с неправомерно използвана информация от проекти. Simple Smile Не ученически, а реални.

# 541
То е същото, Мария. Simple Smile
Имали ли са инструкции, че споделената информация не може да бъде записвана, възпроизвеждана без изричното съгласие на автора и т.н.? Не вярвам.
Имат писмена при това. И до родителите я имаше, пратена от директора, и в чк на класа класната го каза, та дори и нечетящи ако има да чуят.

И пак да кажа: говория за проект: например рисунка на някаква програма или видеоклип пак на някаква програма, а не домашно с въпроси, на които се отговаря. И проектите не се свалят, а само се отварят. То е ясно, че всеки може да си направи скриншот, но ако си покажеш рисунката пак могат да ти я снимат. Много мнителност Simple Smile
Само принципно Simple Smile, не че ще му откраднат мнението за това кое хоро може да се играе на "Стано, Станчице" (между другото така и не съм сигурна кое...Simple Smile)) За 6 клас е това!) Но аз никаква такава декларация не съм виждала или чувала! И сега отворих специално, за да проверя - могат да се свалят спокойно работите на всички.

# 542
Red е права обаче, че тук става въпрос И за създаване на навици за споделяне на информация в интернет. Днес е домашна в интернет, утре са ти работни файлове, за които не е все тая.
На мен ми направи впечатление, че при нас учителка даде избор на e-mail или в школо и доста масово се изпращаше в школо, не знам защо.

# 543
Red е права обаче, че тук става въпрос И за създаване на навици за споделяне на информация в интернет.
Еми точно идеален случай в чк да им се обясни. Нашето писмо съдържа дори и член от Конституцията, че не могат да се правят и записи. Така децата разбират и сериозността на отговорността, която имат. За мен тези неща са много важни. Дори и да има начин да свалиш нечий проект, ти си наясно, че това никак не е редно. То е ясно, че винаги има начин за злоупотреби. И в училище да си може да ти откраднат рисунката, флашката или да ти копират файла. То е също толкова нередно, колкото да го направиш през нета.

# 544
Мария, така е ОК вече. Ама вие сте бели лястовици явно.

# 545
  • София
Случаят беше идеален първо да се спуснат от министерството инструкции за боравене и споделяне на информация онлайн - до родители и ученици. Аз поне не съм видяла такива.
Иначе дъщеря ми твърдо отказа да изпраща филмчета с направени упражения по физическо, и аз услужливо ѝ обясних, че в конституцията има един чл.32, който гласи, че човек има право да откаже да бъде сниман и записван. Друга е темата как стои въпросът юридически и имат ли право учителите да изискват подобни записи и то от собствения ти дом. Според мене ако на теория подобен казус стигне до съд абсолютно ще се стигне до решение, че не могат да те задължат. Simple Smile

# 546
  • София
Ваканцията свърши! Не че вчера малкия нямаше пратено задание, но го оставихме за днес. При несинхронно ДО как се отделят празници от делници? Задания идват кога ли не Simple Smile Да ви питам нещо. Нашите работят в класрум и днес учителката по музика е изпратила заданието с изискване работата да я споделят на стената със съучениците си. Това изобщо не ми харесва. Всички да го четат. Има ли право на такова изискване?
При "асинхронното" ДО е изключително трудно да се отдели учебно време и извънучебно време, което страшно натоварва децата. Няма делник, няма празник. Включително за вчера имаше задачи ученикът. Моите уважения към усилията на учителите, но има много от тях, които не знаят как да възложат лично на всеки домашно и затова искат да им се пращат задачите на общата стена. Редно е да попитат колегите си и да им се обясни.

# 547
Здравейте, знаете ли кога се очаква да излезнат справочници с актуалните паралелки?

# 548
Тази година ще са само онлайн. На сайта на РУО ще бъде качен дпп.

# 549
След десетина дни почивка, днес отново на училище. За съжаление системата много крашваше днес. Последните седмици преди ваканцията почти нямаха проблеми, а какво беше това чудо днес, не ми стана ясно.
Правиха онлайн тест по география. Младежът се оплака, че системата го е изхвърлила, докато успее да влезе отново, не му останало време за работа. Било десет-минутка.

# 550
  • София
Много смешна случка с моя прословут развален контейнер на машината за хляб.
Нали се оказа, че официалният сервиз не работи с клиенти, пак се впуснах в издирване на въпросното нещо. И го намирам в някаква фирма, викам си дай да ви видя къде сте и ... се оказват на адреса на офиса ни. 😁Там има и други офиси и няколко магазина.
Може ли толкова време да не съм забелязала, че са там?! Сто пъти да съм го взела до преди ИП.
Та така, сега си го поръчах онлайн.

# 551
Здравейте,
Може ли да ви помоля да ми препоръчате помагала по БЕЛ за НВО. Явно няма да се справим само с наличните и с това, което ни дава учителката. Досега имаха допълнителни занимания по предмета и не се налагаше да купувам. Благодаря ви!

# 552
  • гр.София
Марчела, ти търсиш някакви учебници ли, по-точно? 
 Щерката вкъщи работи по една тухла на Веди с тестове/но е от 2014 г/ .  Харесват ми тестовете на Бг учебник. Имаме и справочните таблици на Бг-учебник.  И уроците на Просвета  гледаме да не пропуска.
 Утре в 14  ч Просвета ще имат урок по БЕЛ, специално насочен към НВО .  / Видеата    после са достъпни и във ФБ-страницата им, и в сайта им/

# 553
Марчела, ти търсиш някакви учебници ли, по-точно? 
 Щерката вкъщи работи по една тухла на Веди с тестове/но е от 2014 г/ .  Харесват ми тестовете на Бг учебник. Имаме и справочните таблици на Бг-учебник.  И уроците на Просвета  гледаме да не пропуска.
 Утре в 14  ч Просвета ще имат урок по БЕЛ, специално насочен към НВО .  / Видеата    после са достъпни и във ФБ-страницата им, и в сайта им/
Благодаря Ви! Ще погледна.
Трябват ми материали за допълнителна работа. Имам две граматики с тестове по различните теми (напр. наречия, времена и т.н.), но искам да му давам и примерни тестове за НВО.
Преди време си бях отбелязали едни помагала, но не ги намирам.

# 554
Ей, Айла сега ми прати гостуване на Таня Михайлова в бнт в предаването Питай БНТ (https://www.bnt.bg/bg/a/kak-shche-zavrshi-uchebnata-godina-onlay … 3Dg9T2tBEwYruwnU4 ). Утре ще е пак там (от 19 часа), за продължение на разговора. Искате ли да съберем основни въпроси и да ги пратим?

Общи условия

Активация на акаунт