СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 724
  • 782
  •   1
Отговори
# 645
Класа на сина учат единствено в Гугъл класрум. Дъщерята обиколи всички платформи. В тиймс като има асаймънт целия клас, редовно НЕ работи бутона за предаване например. Бъг някакъв. Разказах ви за изпита, организиран от университета, пък и вие вече си имате опит...ми против съм. И аз, и децата.

# 646
В тиймс правиха пробен по бел. Няма такъв ад. Половината си предадоха нещата по мейл, защото не се качиха дори след 5 минутно въртене на стрелкичката.

# 647
А представи си го умножено по няколкостотин...

# 648
  • софия
Аз също съм абсолютно против он-лайн НВО, но както сме се убедили, МОН изобщо не се интересуват от това какво мисли някой извън сградата на министерството и шепата "експерти" там. Теоретично, според тях, нещата винаги са добре обмислени и планирани. Повдигането на този въпрос от моя страна е продиктуван не от друго, а да не се окажем изведнъж в ситуация на такъв изпит. При МОН няма не искам, няма недей, няма приемане на разумни аргументи. Винаги ще намерят оправдание за безумието.
Те бодро рапортуваха, че ДО е ток и жица, жИстоко се получава и са направили лЕвски скок.
За вас не знам, но винаги съм предпочитала да знам фактите, колкото и неприятни да са, пред това да бъда неприятно изненадвана.

# 649
От друга страна министъра е против предварителните изпити за ВУЗ, които сега са онлайн. Може и против онлайн изпитите изобщо да е. Не знам.

# 650
  • София
днес правиха онлайн пробен изпит по БЕЛ в нашето училище.

половината клас си стикова и обсъди отговорите в групата на класа в месинджър.

онлайн НВО ли?....

# 651
Още по-подробно по анкетата на РУО от РУО:
http://ruo-sofia-grad.com/анализ-на-анкетата-разработена-от-еки/
Нямам идея защо бърка линкове на руо толкова често, заради кирилицата ли, що ли. Но за мен тези данни са по-интересни от предните.

# 652
И аз съм против онлайн провеждане на изпитите. Едва ли някой вярва, че ще бъдат честни и равнопоставени. Щерката мин.седмица прави пробен изпит по БЕЛ. На въпросите с поправяне на грешки тя трябваше да пише на лаптопа, който почна да прави някакви проблеми. А и колко деца на тая възраст пишат бързо( не на телефон). А преразказът трябваше да се сканира и да се прати. Ами който няма такова устройство. Що се отнася до квесторите - учителите са задължени, не е по желание. Само тези, които имат деца в 12 кл, съответно 7, не ходят. Ако няма достатъчно учители слагат и част от персонала, но не всички, защото си има тънкости и да не се оплеска нещо.
Според мен трябва да са датите по-към края на юни, и преди това малко да се върнат децата на училище. Говоря за  7 кл. А това дето учителки казали, че така ще завърши годината - с ДО, е несериозно изказване. Аз също съм учител и засега няма от никъде никаква информация.

# 653
  • София
Много ме озадачихте с проблемите в MS Teams.
Нали точно тези платформи са разработени за много голям брой потребители.
Възможно ли е да са били много големи файловете за качване?
Моят телефон прави снимки с размер по около 10 МБ всяка.
Когато пращам серия от снимки (за ДО, ПИ), винаги ги прехвърлям през Вайбър до мейл, защото програмата услужливо предлага автоматично смаляване. Така вместо 30МБ се изпращат общо 5.
Но така или иначе е показателно, че на техника не може да се разчита. Не е като да не ми е гърмял почти нов хард диск.

ПП: Защо ви пиша глупости? През никакъв Вайбър не ги прехвърлям. Избирам всички снимки и като задам споделяне, тогава се "смаляват". Тотално изтрещявам вече.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 18:35 от Red

# 654
  • софия
Още по-подробно по анкетата на РУО от РУО:
http://ruo-sofia-grad.com/анализ-на-анкетата-разработена-от-еки/
Нямам идея защо бърка линкове на руо толкова често, заради кирилицата ли, що ли. Но за мен тези данни са по-интересни от предните.
Цитат
Не сте отбелязали като недостатък претоварването на учениците и липсата на координация между учителите. Това според нас е висока оценка за работата на столичната образователна система, която е ориентирана към интересите на децата.
Пълна лъжа. Едно от нещата, които писах беше точно това - липса на координация между учителите и претоварване на децата, поради липса на организация на процеса.
Бих искала да видя отговорите, а не тълкуването на вечната Амбър.

# 655
  • София
Възможно е повечето хора, попълвали анкетата, да са я получили през училището и да не са дали честни отговорили. Нали беше споделено, че заедно с анкетата е получен съвет за добър финален облик на ДО. Може и деца да са попълвали отгоре отгоре, без да мислят.
Това е единственото обяснение, което ми хрумва като алтернатива на опцията да ги обвиним в лъжа.

# 656
  • софия
Цъ, при положение, че го има написано от поне един родител, а съм сигурна, че не съм единствена, не е коректно да се прави подобен категоричен извод.

Възможно е повечето хора, попълвали анкетата, да са я получили през училището и да не са дали честни отговорили. Нали беше споделено, че заедно с анкетата е получен съвет за добър финален облик на ДО. Може и деца да са попълвали отгоре отгоре, без да мислят.
Това е единственото обяснение, което ми хрумва като алтернатива на опцията да ги обвиним в лъжа.
Това съм го пропуснала.

# 657
  • София
А на мене от линка на Мария не ми се отваря никакъв анализ. Там има ли конкретни числа като брой отговорили на съответната позиция към всеки въпрос?

# 658
Има статистика от всяко училище колко души са отговорили. За мен това беше много интересно. Но това, което питаш Ред го няма, а би ми било интересна такава разбивка и то по училища Simple Smile.

# 659
  • София
Има училище с 175 % отговорили родители (май 37 СУ беше), какво да обсъждаме повече на анкетата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт