СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 740
  • 782
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
С 5 деца в стая няма да има толкова стаи в големите градове. Това означава, че ще трябва да се провежда няколко поредни дни, което също е вече напълно неприемливо.

# 571
С 5 деца в стая няма да има толкова стаи в големите градове. Това означава, че ще трябва да се провежда няколко поредни дни, което също е вече напълно неприемливо.
Всяко дете се явява в неговото училище. При 6 паралелки от набор (в най-големите училища) са около 180 деца в набор, това са 36 стаи, ако училището е на 3 етажа, това са по 12 стаи на етаж (при нас са точно по толкова). Ако няма толкова може и по 7-8 деца в стая, което доста намалява броя на стаите (под 25).

# 572
  • софия
Нали има изисквания в стаите да има камери. Не съм убедена, че във всяка стая в училище има такива.

# 573
Няма такова изискване. Може да се извършва видеоконтрол, но не е задължително.

# 574
По-добре "нечестността" на няколко дати, отколкото онлайн изпити.
И аз мисля, че при празни училища в деня на НВО, всяко училище може да осигури слаба населеност на стаите, но дори и това ще е нужно, само ако не са се върнали от средата на май в училище. Ако са прекарвали по 26 в стая предните 4 седмици, плюс лудницата междучасие накуп, ще е тъпо да се тюхкат, че са заедно на изпит.

# 575
  • София
В нашето училище са 7 класа по 4 паралелки. Преспокойно може да се осигурят стаи за по 5 деца в стая. Рискът ще е минимален, ако са били в изолация 3 месеца.

# 576
  • у дома
А при нас са над 20 паралелки,от които 7 кл е само една-преспокойно воже да са и по двама в стая,обаче ви казвам,че даже и по 5 няма да са стая,а по повече и не поради липса на стаи,а поради липса на квестори.

# 577
Онлайн няма как да е НВО-то, няма техническа възможност и е с много условности.
Мен ме притеснява по скоро липсата на втора дата, която в тази ситуация е повече от необходима.

# 578
Прощавайте, ако това не е точната тема, но бих искал да попитам дали някой може да ми изпрати на лични (линк към) pdf файл с учебника по математика за 7 клас на Просвета (Пенка Нинкова и колектив, с момченцето с карираната риза на корицата). Знам, че е достъпен безплатно онлайн, имаме регистрация и го разглеждаме, но в някои случаи липсата на връзка с Интернет прави по-удобно използването на файла. Незнайно защо си мислех, че на сайта им още го има като файл, както някои други материали на това издателство, но след лутане из WEB преди малко осъзнах, че вероятно са свалени Simple Smile Не е активна и опцията за сваляне на файл вътре в системата им, като всичко се пренасочва към платформата за онлайн достъп... Благодаря за разбирането и съдействието!

# 579
  • София
За мен не е проблем и 10-тина да са в стая. Но най-разумно ми се вижда да е присъствено в един ден.
Има толкова учители. Ако им осигурят по-добро заплащане, би трябвало да се съгласят да са квестори.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 08:46 от zazu1

# 580
Онлайн изпит не може да има, абсурд.
Има деца без компютри, които в момента ползват телефони за обучение. Не всички имат камери. Отделно дори и да имат компютри операционните системи са различни, интернет свързаността. Веднъж годишно вкъщи се поврежда рутера. За късмет може точно в деня на изпита да се прецака.
Университети правят онлайн изпити, но имат няколко дати и въобще не са база за сравнение.
Във всяко училище има достатъчно стаи за провеждане на изпита така, че да са по-малък брой деца в стая. Всъщност по колко са при нормална ситуация?

# 581
  • софия
Въпросът ми за онлай изпита е провокативен. Не мога да си представя да се случи, осабено тази година, но бих искала да знам в каква посока мисли МОН. Smirk

# 582
  • Велико Търново
Някой по-напред пита за помагала за допълнителна подготовка за НВО - препоръчвам на издателство Педагог, има по БЕЛ и по математика, по 14 теста, с отговорите и оценяването.

# 583
Въпросът ми за онлай изпита е провокативен. Не мога да си представя да се случи, осабено тази година, но бих искала да знам в каква посока мисли МОН. Smirk

Ми как каква, ден да мине друг да дойде, а ние още да сме си в топлите кресла Mr. Green
Аз не виждам дългосрочна мисъл при тях Whistling

# 584
  • София
Може ли да помоля , някой който е плащал  четвърти модул по банков път , да ми пише на л.с.Благодаря !
Дени, виждам това чак сега. Ако имаш нужда от отговор - пиши ми.

Общи условия

Активация на акаунт