СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 736
  • 782
  •   1
Отговори
# 600
  • у дома...
Току що приключи урока на Ангелина по БЕЛ в Дискорд. Това е единствения предмет, по който имат реално ДО. В началото на урока учителката им каза, че сред преподавателските среди се говори, че ще завършат годината без да се върнат в училище. НВОто ще е онлайн през Тиймс. И тук идват чисто техническите проблеми, които дея нямам ка ще ги решат.
От друга страна, на учители в пернишки училища са им се обадили, че на 15 май са на работа. Положението е "Халифакс".

# 601
  • гр.Пловдив
Най-важният въпрос за мен е какъв материал ще бъде включен в НВО. И дали тези умници от МОН смятат, че това ДО е достатъчно, за да се явят децата на НВО. Аз съм възмутена от нашето, говорих с класната, говорих с директорката и нищо. Четири дни коментират по БЕЛ изразни средства, които няма да се включват в НВО. 4 въпрос не ми звучи като заяждане. Според мен трябва да има повече време от отмяната на ИП до провеждането на НВО.
Незнам как, но вместо да им се задават въпроси на МОН, мисля че трябва да им се пратят материали какво реално представлява ДО. Виждам, тук в темата, че доста недоволни има. То и преди нямаше равнопоставеност между отделните училища, но сега вече стана страшно.

# 602
Да, 4 точка би могла да бъде коригирана с :" Какво налага изместването на НВО с четири дни и какво ще се постигне с него."

# 603
И резервна дата.
За мен най-важно е как ще се процедира с деца болни или карантирани по време на изпитите, без значение на кои точно дати ще решат да ги проведат.
С бал от 100 точки дори в нашия, не толкова голям, макар и областен, град, нямаш шанс за почти никоя паралелка. И изобщо не говоря дори за читава такава.

# 604
  • Варна
Мога ли да помоля като родител и на седмокласничка и на 12 - класник, към точка първа да се допълни въпроса и с матурите на зрелостниците.

# 605
Само да кажа, че вече го пратих в този вид:
Здравейте,

Ние сме група родители на ученици от седми клас и имаме следните въпроси към зам. министър Таня Михайлова, на които бихме искали да получим отговор:

1. Как ще се гарантира равнопоставен достъп до изпит на учениците при провеждане на НВО в 7 клас, ако след завръщане в училище се появят нови случаи на болни от Ковид-19 деца, или към датата на провеждане на изпитите все още има семейства и съответно ученици под карантина, които ще се окажат в невъзможност да положат изпит?
2. Мисли ли се в посока две дати за провеждане на НВО 7 клас? МОН би ли допуснало да има деца с бал 100 само защото са се разболели в условия на пандемия?
3. Кога ще се обяви окончателния материал, който ще се включи в изпитните материали за НВО?
4. Към днешна дата кои са датите за НВО 7 клас: 9.06 и 11.06 или 13.06 и 15.06?
5. Ако след 13.05 бъде удължено дистанционното обучение кога се предвижда да бъде завършена учебната година и как ще се реализира приемът след седми клас?
6. Обмисля ли се вариант за дистанционно провеждане на НВО?
7. Защо листата за отговорите в изпитните материали на НВО е предвидено да бъдат захванати с телбод към листата с въпроси и децата да разлистват постоянно, което е предпоставка за техническа грешка, освен, че отнема и излишно време, което е фактор в първата част на изпита?

Благодарим за възможността, която предоставяте на Вашите зрители!

Ако са се появили още въпроси, ще ги пратим отделно.

# 606
  • София
Благодаря, Мария! ❤️😊

# 607
Прощавайте, ако това не е точната тема, но бих искал да попитам дали някой може да ми изпрати на лични (линк към) pdf файл с учебника по математика за 7 клас на Просвета (Пенка Нинкова и колектив, с момченцето с карираната риза на корицата). Знам, че е достъпен безплатно онлайн, имаме регистрация и го разглеждаме, но в някои случаи липсата на връзка с Интернет прави по-удобно използването на файла. Незнайно защо си мислех, че на сайта им още го има като файл, както някои други материали на това издателство, но след лутане из WEB преди малко осъзнах, че вероятно са свалени Simple Smile Не е активна и опцията за сваляне на файл вътре в системата им, като всичко се пренасочва към платформата за онлайн достъп... Благодаря за разбирането и съдействието!

Със съдействието на съфорумци, въпросът бе разрешен. Благодаря на всички отзовали се!

# 608
  • софия
Мария, благодаря отново, че си най-активната, най-инициативната и не ни оставяш на мира да се носим по течението Flowers Hibiscus

# 609
Ще гледам предаването довечера. Дано има някакви адекватни отговори.
Ако няма резервна дата, единствената ситуация при която не бих го пратила на изпит, е да не може да се надигне от леглото. Правилно, неправилно, положението е такова.

# 610
Благодаря ти, Мария!

Лошото на течението е това, че като се пуснеш по него и не знаеш къде ще те завлече. Поне за нещо да се хванем, колкото и нестабилно да е то.

# 611
  • Варна
Мария, точно над последния ти пост съм питала нещо. Ако счетете за удобно.

# 612
  • София
Благодаря Мария за инициативността! Радвам се, че имаме такъв човек в групата. Точно сутринта си мислих какво ще правя ако в деня на НВО Митко е болен или карантиниран. Ами грях ми на душата, но обмислях как да го пусна, така че да се яви, защото със сто точки нищо не правим. Което в същото време е СТРАШНО недостойно и супер безотговорно към всички останали. Щях да си платя глобата и да се срамувам, но щях да го пусна. Затова си мисля, че в тази ситуация задължително трябва да изискваме втора дата. Не знам какво ще каже зам. министъра, но дайте да спретнем едно официално писмо до МОН, а и до премиера за този казус.

# 613
Мария, точно над последния ти пост съм питала нещо. Ако счетете за удобно.
Видях и точно заради твоя пост написах, че вече съм го пратила (аз още сутринта казах, че ще го пусна в 10:30, за да имат време). Те си приемат въпроси от всеки, добави. Но не обвързвай НВО и ДЗИ, защото за ДЗИ има много дати и ако ги обвържеш с един въпрос, ще заметат нво с отговор за дзи.

# 614
  • София
Извинявайте, но може ли да ми кажете от колко ще бъде предаването по БНТ днес? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт