СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 728
  • 782
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Факт е, че днес втори учител вече каза на класа на щерката, че почти на 100% матурите ще са онлайн през Тиймс. Какво ще измислят и как точно ще се случи втория модул и по двата предмета ми е много интересно.

Ужас, дано не е така.
Най-разумното ще е да не ги връщат на училище преди изпитите, защото и едно дете в клас да се разболее, не означава ли, че всички, с които е било контактно (най-малко неговия клас, а често и повече) да бъдат поставени под карантина и да не излизат.
В този смисъл е по-разумно датите да не се отлагат, а да се явят на 9ти и 11ти и след това да са на училище, за да завършат годината.

# 631
При положение, че съгласно заповед на министъра на образованието класни и контролни работи могат да се провеждат само при наличието на технически условия, които гарантират обективното им протичане мисля, че към момента става дума по-скоро за лично мнение на учителите или за слухове. Когато видим конкретно предложение ( проект) на страницата на официален източник ( МОН), тогава можем със сигурност да смятаме, че се работи в посока дистанционно провеждане на НВО в електронна среда.

# 632
  • София
Ех, BFF_, жалко, че така се е получило с гостите! Да взема да ги пратя директно в МОН, така или иначе ги имам написани?
Вероятно ще е поканена, но друг ден (пак от ФБ групата):
Скрит текст:

# 633
И нашето училище стартира ДО още на 16.03 с нормални часове.
Продължавам да твърдя, че онлайн изпит абсурд по много причини и най-незначителната е възможността за подсказване. Децата няма да бъдат равнопоставени по ред други причини.

# 634
  • София
Чудни съдебни дела за дискриминация могат да последват при наложен електронен формат на НВО.

Мария, може би наистина да ги пуснеш тези въпроси по мейл.

# 635
  • София
Хора, наистина ще е ужасен варианта онлайн изпит. Не мога да повярвам, че някой го мисли сериозно. Спира тока (което не се случва рядко), прекъсва нета или поне става много лош и не може да се качи нещо, майка литератор или математик... и т.н. И това за семействата, в които има нет и устройства. Има и такива, които нямат изобщо.

# 636
И аз съм категорично против онлайн опцията. Всичко се случва, техника е това, да не говорим колко деца не разполагат.

# 637
  • София
Седя и си мисля - така и така искат да ни орежат материала за НВО, тоест да не влиза материал, който не е взет в нормален училищен режим. Така и така не се знае ще отворят ли училищата, и защо по ягодите ще ги отварят въобще, та да се изпоразболеят дечурлигата. Еми да вземат, и да го направят не по-късно, ами по-рано това НВО. Да се свършва с него, и толкоз. Ей, като вдигнат ИП след 13.05, да спретнат една дата като едно време - 21 и 23.05 и да се приключва. Ей такива неща ми се врътят в главата днес.

# 638
Седя и си мисля - така и така искат да ни орежат материала за НВО, тоест да не влиза материал, който не е взет в нормален училищен режим. Така и така не се знае ще отворят ли училищата, и защо по ягодите ще ги отварят въобще, та да се изпоразболеят дечурлигата. Еми да вземат, и да го направят не по-късно, ами по-рано това НВО. Да се свършва с него, и толкоз. Ей, като вдигнат ИП след 13.05, да спретнат една дата като едно време - 21 и 23.05 и да се приключва. Ей такива неща ми се врътят в главата днес.
Точно това си мисля и аз, най-безопастно ще е за всички. Даже може и втори дати 28 дена след първите, да обхванат карантинираните и да си кандидатстваме юли месец.

# 639
  • София
Против он-лайн изпит съм.
Първо, поради злоупотреби, винаги може да се намерят начини да се подскаже, колкото и камери да "гледат".
И второ, заради техн. проблеми. Дъщеря ми държа ПИ по БЕЛ онлайн и в първата част не можеше да й се отвори файла на преразказа. Е, почти ревна, притесни се и се разстрои, а когато все пак се успокои и започна да слуша, вече беше минала завръзката и й беше трудно да хване смисъла. И това при положение, че си говорихме преди това, че от този ПИ нищо не зависи, няма значение как ще се представи и т.н.

# 640
  • Някъде в Европа...
Точно това си мисля и аз, най-безопастно ще е за всички. Даже може и втори дати 28 дена след първите, да обхванат карантинираните и да си кандидатстваме юли месец.
И аз съм на това мнение..бях хо казала и по- рано...съгласна съм даже още на първия ден в училище да е😃, така и така нищо не е както трябва да бъде....
Крайно против он-лайн изпит!!!

# 641
На мен ми се струва, че трудно ще вземат решение как да се процедира с НВО. Вчера говорих с моя позната, учителка , и тя сподели, че по- възрастните й колежки имат големи притеснения да се върнат в училище тази учебна година. Дори планували да си вземат отпуска/ болнични, ако възобновят учебните занятия в училище.

# 642
Здравейте дами! Майка съм на седмокласник. Чета ви редовно, събирам всякаква информация. Нашите деца са подложени на голямо изпитание, да не говорим за нашите нерви. МОНстерите, според мен, нямат никаква идея какво да се прави в това положение, камо ли да им хрумне да обмислят различни варианти. Моето дете е с хронично белодробно заболяване и при всеки вирус неминуемо се стига до инхалации, кортикостероиди и т.н От началото на ИП в нас е военно положение, спаязваме строги мерки, в кошмарите си виждам дихателната тръба в гърлото. Да пази Господ. Мен лично много ме е страх да се върнат на 13 май в училище.Смятам, че реално заразените са в пъти повече и броят на безсимптомните носители е доста голям. Какъв е смисълът да се омешат, без да знаем кой в какви контакти е бил, 28-30 деца в стая. Ще пламнем много повече от сега. Хиляди пъти по-добре е да приключат годината дистанционно, а седмокласниците да се явят присъствено, с маски и всички предпазни мерки по няколко деца в стая. Да мине веднъж това НВО и да ги опазим здрави. При нас ДО е пълна пародия. Математиката е в стил: "Отворете на стр..., прочетете зад. едикоя си, решете другите и тн. По БЕЛ една идея по-добре, но само в сравнение с математиката. За сметка на това госпожата по технологии ни съсипва със задачи и проекти. Това малко за развеселяване.
Според мен НВО онлайн дори не бива да се споменава. Как ще се осигурят еднакви условия? А спиране на ток, бавен интернет, други технически трудности? Направо е безумно.
Хрантутниците в МОН имаха достатъчно време, ако ги беше грижа за децата, да решат какво да се прави и да вземат решение кой материал да отпадне.  Като гледам обаче тъпото упорство за НВО в 4 и 10 клас при тези извънредни обстоятелства, много се съмнявам, че ще вземат разумно решение.
Дано опазим децата си здрави-това е най-важно. Бъдете здрави и вие.

# 643
  • София
Svetlaem, по никакъв начин не мога да се сърдя на човек, с различно от моето мнение. Аз и за вируса съм с особено мнение.
За онлайн изпит съм против, по-скоро наистина би могло да се измести изпита по-напред, ако смятат въобще да не връщат децата на училище.

# 644
За мен най-резонно е да си завършат годината дистанционно. Нищо не пречи НВО да е на предварително определените дати в присъствена форма и децата да отидат само за него в училище с маски. Всяко училище разполага минимум с трийсетина стаи. Разпределят ги по тях и готово. Квесторите не мисля, че са проблем - учители, непедагогически персонал. Могат и родители да се включат в крайна сметка. Дори и за материала няма кой знае какво да се умува - включват всичко взето до началото на март.
И борбата не е само за високо баловите паралелки. За другите също се състезават страшно много деца, ако ще и баловете в тях да са около 250. Тези, които са със среден успех пак си се борят за нещо.

Общи условия

Активация на акаунт