Август наближава вече, нетърпеливи сме да гушнем малкото човече <3 – Тема 4

• 21 062
  • 703
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм качила 12 кг от началото до сега 25 г.с.+5 и съм много депресирана. За няма и месец съм вдигнала 3 кг просто не знам от какво. Не виждам защо се притеснявате за 1 кило, което непрекъснато варира... По-лошото е, че непрекъснато ме измъчва глад.
Аз съм супер ниска, както казах.  При всеки е индивидеално, моя позната също е 13 кг, но е висока и си изглежда перфектно. Въпросния килограм е качен в рамките за 3 4 дни, а с тези темпове....

# 556
На мен лично нестерилизирано шише ми мазнее. Аз си ги измивам преди стерилизатора. И все пак много ползвах стерилизатор. И за шишета, и за прибори и за залъгалки
Миенето преди стерилизиране е задължително, затова има и четки.
Знам. Винаги си мия шишетата с четка. Но не ми харесва как стои без стерилизация.
Аз съм качила 8 кг. В 26 г.с.
Гладих само дрехите за родилното. Всичко останало - в сушилнята

# 557
  • Denmark
Мисля, че аз си сладирах мазнинки зимата и сега задържам 7-8 качени кг, а коремът ми расте с часове. Flushed Предпочитам да си представям, че в жегите ще се хапва по-лека храна и по-малко количество и няма да скочат чак толкова излишните кг. Майка ми каза, че с мен е качила 18 (от 50 на 68 кг обаче е била на 19 години), а аз съм родена април и със сестра ми 6 години по-късно е качила само 10 кг даже каза, че е сваляла по някое време с разделно хранене в големи количества и е родила края на октомври, т.е. е била бременна лятото в жегите. Така че си има доста фактори. Мен повече ме мъчи грозния целулит... само си повтарям "още 3 месеца, още 3 месеца". Sweat Smile
В някоя от темите прочетох, че вече ще е позволено разходки в парка в България - може да се възползвате. Само без много натоварване. Relaxed

# 558
  • Köln
Смятате ли стерилизацията на шишета и биберони за абсолютно необходима и би ли свършило работа просто да се мият преди употреба? В крайна сметка, когато ние сме били бебета, нашите майки, доколкото ми е известно, не са стерилизирали по този начин шишетата и бибероните. Знам, че има някои по-зрели дами в дискусията от мен и такива с предходен опит, та може и те да споделят мнение. Но например аз съм на 22 и по мое време също не е било практика да се стерилизрат, доколкото разбрах от майка ми. Аз само като ѝ споменах и тя започна да ми обяснява колко не е добра прекалената стерилност за една развиваща се имунна система, та се обърках. Какво е вашето мнение?
Преди когато е нямало стерилизатори нашите майки са изварявали шишетата. Аз също през 2002 година когато родих първото си дете. Мисля че е добре да се прави. Както и гладенето на дрешките. Тези дейности убиват вируси, микроби и т.н.

# 559
Аз вчера бях на ЖК след голямо затишие 😀 От 2 седмици съм на ужасна диета без сладко и ми е много тежко. Меря само с домашен глюкомер кръвната захар, толкова се старая и някой път като ми е 5.4 сутрин, например, много се отчайвам. А от вена би трябвало да покаже по-висок резултат. Иначе съм свалила 2 килограма, коремът ми се е смалил 😭 Иначе видимо даже не знам къде ги бях качила тези 8 килограма, сега са 6. Всичко си ми е по старому, докторката каза, че вероятно в корема са се трупали мазнините и затова е спаднал. Иначе имахме проблеми с бебето на ФМ и голяма обиколка на коремчето, сега се било нормализирало. 🎊Даже не върви напред, както вървеше от самото начало. Това хем ме радва, хем леко ме притеснява. Знам че детето си хапва каквото му е нужно, ама все пак 🤷🏻‍♀️ страшно съм изморена, спи ми се, нямам никаква енергия без сладко. Но пък вече дишам нормално 😀 Преди едва си поемах въздух от корема. Имам чувството, че откакто изчистих малко мазнини от корема, усещам бебето още по-отчетливо. То май никога не спи 😮 постоянно мърда, или е като майка си, която и като спи или мърда с краката, или се върти на всички посоки 😀 Иначе го видяхме вчера, прозяваше се, чак ми е странно как се прозява, още не мога да осъзная, че и то е човек като нас 😀😀😀
Тези дни ще ходя на обременяване с глюкоза и на очен, да видим какво ще ми каже за очите. 🤔
Мериха ми и дължината на маточната шийка, беше 32 мм, преди 2 месеца беше 37. Каза, че е добре 🤔
Иначе за гладене... Едва гладя н мъжа ми ризите, много мразя, защото той е и малко претенция 😀 На бебчето вероятно ще гладя, но на някакво обучение бяха споменали, че гладенето вече няма такъв ефект, заради дъската за гладене, която също е пълна с мръсотии. 🤷🏻‍♀️ За стерилизирането и съществуването на такова нещо разбрах преди няколко месеца 😀 Вероятно ще вземем, но се замислям за евтин вариант, над 200 лева за стерилизатор ми се вижда множко 🤔

# 560
Здравейте, дами,
Относно стерилизирането - първата година е задължително, защото бебето няма изграден имунна система. Ако е АМ след всяко ползване всичко се изварява. Дали ще си вземете стерилизатор или ще изварявате 5 минути - ефвктър е един и същ. Ако кърмите много по-рядко ще го ползвате. На кърмени бебета не се предлага вода, това с водата е погрешно, въпреки, че на всички нас са ни давали вода. Има доста статии от мед.експерти по темата, вкл.на български и от СЗО.
Разбира се, всяка майка преценява сама и нейният избор е най-добър за детето й Simple Smile
Моят съвет е, не бързайте с излишен разход за стерилизатор. Винаги можете да поръчате, а докато дойде да изварявате, не е голяма тежест.
Относно гладенето - ако ще го правите с цел дезинфекция, можете да проверите едно улеснение (поне за мен) на съвременноя свят ( Simple Smile ) - дезинфектант за пране. Аз използвах на Heitmann и не съм се интересувала дали има други. Прибавя се в пералнята в отделението за омекотител.
Споделям статия на тема подправки - на мен минсе стори полезна и интересна:
https://kenguru.bg/ljuto%2B+kiselo+i+soleno+prez+bremennostta/1/ … rMpWLQtiLcZmzYNev

# 561
Да ви питам, вместо гладене, сушилнята няма ли да свърши също работа?
И вашите бебоци кога са активни? Имат ли някакво определено време?

# 562
  • Denmark
Да ви питам, вместо гладене, сушилнята няма ли да свърши също работа?
И вашите бебоци кога са активни? Имат ли някакво определено време?
Доколкото чета върши същата работа, да.
Има определено време, да - 24 часа в денонощието. 😅 Вече като седя на дивана и ме подпира и рита сякаш съм го прикшещила, лягам-пак се започва пък сякаш защото има повече място. 😅 Не го усещам толкова, когато правя нещо и се разхождам, но седна ли - веднага.

# 563
  • Пловдив
Аз също ползвам дезинфектант за пране- има на Хейтман, Импресан и на ДМ /взимам предимно от него, около 3.50лв е/. Използвам сушилнята целогодишно, това ми е любимият уред, след това гладя /мразя намачкани дрехи/.
ЗА стерилизатор съм, не бих изварявала.
С първо дете наистина е голямо чудене, кое да се купи и кое не, вече с второто съм много спокойна и си имам изградено мнение по доста теми.

# 564
  • Sofia
Здравейте,
Изчетох всички мнения за шишета и стерилизатори, но и аз се чудя дали и какво да купувам. Решила съм, че ще кърмя 100% (винаги вярвам,че ще стане както аз искам 😁), но сигурно ще купя 1 шише, колкото да имам. Иначе, ДМ има точно до нас, и ако се наложи, ще тичаме да купим още. А за стерилизатор, мисля да взема от някоя приятелка за начало.
По голяма чуденка имам за количката.. Надявам се да ми се изяснят нещата до август...
А иначе тези дни съм с почти постоянно главоболие, така че се радвам, че ще отворят парковете, навън ми е по добре Simple Smile

# 565
Ама нали парковете ще бъдат отворени само за хора с деца до 12-годишна възраст и кучкари... Това значи, че бременните не влизаме в това число 😓

# 566
Ама нали парковете ще бъдат отворени само за хора с деца до 12-годишна възраст и кучкари... Това значи, че бременните не влизаме в това число 😓

Днес по ТВ казаха, че има запитване относно бременните (което се очакваше) и също може, но да не се прекалява. Нямаме право да сядаме и на пейки, което за мен не знам как ще стане, като се има предвид, че аз ходя малко и се изморявам... Не си представям да отида в парка и да обикалям без да седна за малко почивка...

# 567
# 568
Въобще нямат представа как се чувстват бременните в момента. Аз да вървя без да седна не мога вече. Ходя със ситни крачки и често и кръвното ми пада... А с маската в това пек УМИРАМ!  Не мога да дишам въобще. Задъхвам се от корема + маската и съм край!

# 569
Въобще нямат представа как се чувстват бременните в момента. Аз да вървя без да седна не мога вече. Ходя със ситни крачки и често и кръвното ми пада... А с маската в това пек УМИРАМ!  Не мога да дишам въобще. Задъхвам се от корема + маската и съм край!

Точно! Ние излизаме с цел разходка и чист въздух, а с тая маска е ужас. Не мисля, че е необходима сред природата...

Общи условия

Активация на акаунт