Август наближава вече, нетърпеливи сме да гушнем малкото човече <3 – Тема 4

• 21 060
  • 703
  •   1
Отговори
# 540
И към момента си поръчвам от Англия, доставят ги в ggbg безплатно на адреса им в Англия и после плащам по 2лв/кг за доставката до БГ. Има и още една фирма, която съм ползвала gabko, пак по същия начин, но таксата им беше друга.

Чакам да заредят и отворят англ сайтове за дрешки и да си поръчам оттам Hug

# 541
Всички тези бутилки, нагреватели, колички и други подобни ми звучат като rocket science 😂. Моля ви направо ме плашите.
Няма нищо страшно Simple Smile Всичко е по желание. Аз се презапасих с шишета и сега от голямото ми дете имам много, на които трябва само бибероните да сменя с нови.

# 542
Смятате ли стерилизацията на шишета и биберони за абсолютно необходима и би ли свършило работа просто да се мият преди употреба? В крайна сметка, когато ние сме били бебета, нашите майки, доколкото ми е известно, не са стерилизирали по този начин шишетата и бибероните. Знам, че има някои по-зрели дами в дискусията от мен и такива с предходен опит, та може и те да споделят мнение. Но например аз съм на 22 и по мое време също не е било практика да се стерилизрат, доколкото разбрах от майка ми. Аз само като ѝ споменах и тя започна да ми обяснява колко не е добра прекалената стерилност за една развиваща се имунна система, та се обърках. Какво е вашето мнение?

# 543
Аз също не съм за прекалената стерилност. Но , съм стерилизирала шишета и биберони. Е, ако падне бибата не съм я стерилизирала веднага , дистатъчно е да се измие само. Поне два пъти на ден е хубаво да се стерилизират. Бебета са доста чувствителни и податливи на инфекции.
Едно време са изварявали шишетата в тенджери на котлоните.
Също така не съм гладила нито чаршафи , нито дршки ,освен ако не са намачкани де. И не сме имали проблеми с кожата.

# 544
На мен лично нестерилизирано шише ми мазнее. Аз си ги измивам преди стерилизатора. И все пак много ползвах стерилизатор. И за шишета, и за прибори и за залъгалки

# 545
  • Denmark
И аз съм 50/50 за стелиризирането, особено с тукашните разбирания. Бебетата в яслите спят навън в дървени легла. 😅 Ще се консултирам с акушерка, майка, баба, свекърва, но вероятно няма да купя ами ако се наложи, ще използвам старите методи. Мисля, че прекалената грижа не е добре. Гледам и овлажнител за въздух купуват хората. Ние поне сме на морето ако не друго, та това не смятам, че ми трябва. Нагревател също обмислям, защото нямам идея колко топло трябва да е млякото и тези неща са ми все още тъмна Индия. 😅 Шишета ще взема няколко, но се надявам да кърмя и то дълго време.
Вчера вечерта имах едно силно и доста продължително стягане на корема и кръста, малко се изплаших. 😳 Сигурно съм се претоварила, защото след 10 часа спане, днес съм отлично. На вас случва ли ви се?

# 546
Момичетата с кръвното и пулса - как сте с килограмите? От обездвижването също може да се повлияе това състояние. Защо не пробвате чай с канела, чесън и някакви такива бабини илачи? Аз съм за стерилизирането и за гладенето поне до 6м, бебетата са твърде нежни и смятам, че поне в първите месеци трябва да се внимава, още повече, че така много лесно може да се при хване някаква инфекция (дано не се случва).

# 547
Стерилизирането със стерилизатор отнема 5-10 Мин максимум ю не бих си го спестявала. Имам приятелка, която стерилизираше с вряла вода. Ръцете ѝ бяха ужас.. изгорени целите. Не знам защо си го причиняваше , предвид, че има стерилизатори по 20 лв.

# 548
На мен лично нестерилизирано шише ми мазнее. Аз си ги измивам преди стерилизатора. И все пак много ползвах стерилизатор. И за шишета, и за прибори и за залъгалки
Миенето преди стерилизиране е задължително, затова има и четки.

# 549
Внимавайте с канелата!!! Тя кара матката да се свива и отпуска( тоест причинява контракции). Аз понеже винаги съм имала обилен цикъл и първите 2 дни я приемам с кисело мляко ,за да ми намалее цикъла ..

# 550
Момичетата с кръвното и пулса - как сте с килограмите? От обездвижването също може да се повлияе това състояние. Защо не пробвате чай с канела, чесън и някакви такива бабини илачи? Аз съм за стерилизирането и за гладенето поне до 6м, бебетата са твърде нежни и смятам, че поне в първите месеци трябва да се внимава, още повече, че така много лесно може да се при хване някаква инфекция (дано не се случва).
С кръвното съм ок, но килограмите.... за няколко дни кантара отчете 1 кг нагоре, а нямам обяснение, така се старая да ям дсравословно, единствено си позволявам някоя хапка сладко, колкото за вкуса 😱

# 551
Daisy1123 и при мен е същото положението. Тази седмица и аз съм +1 кг. Но в тези седмици бебчетата започват да наддават много бързо, скоро трябва да стигнат и минат 1 кг.
Те първа ще качваме рязко според мен... да не говорим, че и коремът ми всяка сутрин е по - голям. 25 г.с. ако това има някакво значение.

# 552
Daisy1123 и при мен е същото положението. Тази седмица и аз съм +1 кг. Но в тези седмици бебчетата започват да наддават много бързо, скоро трябва да стигнат и минат 1 кг.
Те първа ще качваме рязко според мен... да не говорим, че и коремът ми всяка сутрин е по - голям. 25 г.с. ако това има някакво значение.
Аз съм 24 г.с и общо 6 кг., мисля ,че още в началото се поотпуснах с яденето и затова сега излиза, че съм качила повече от нормалното. Искаше ми се общо за бременността да кача 10, 11 кг, имайки предвид , че съм и ниска -160 см. 🤔

# 553
Аз съм качила 12 кг от началото до сега 25 г.с.+5 и съм много депресирана. За няма и месец съм вдигнала 3 кг просто не знам от какво. Не виждам защо се притеснявате за 1 кило, което непрекъснато варира... По-лошото е, че непрекъснато ме измъчва глад.

# 554
Питах неонатоложката за гладенето, тя ми отговори следното:" Първото ще гладиш една година, второто 6 месеца, третото хич" . Сами си направете извода. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт