Жени как гледате на връзката с по-млади мъже?

• 35 097
  • 904
  •   1
Отговори
# 870
  • Paris, France
Невена, женската алфа като остарява бета ли става и остава, или прогресивно с годините продължава към гама, етс.За една преятелка питам 😀

Става матриарх - водач на женска група. С годините е придобила опит, а е все по-малко фертилна и ражда по-рядко и съответно има време да предвожда групата, която се състои основно от женски, носещи нейните гени - дъщери, внучки, правнучки, племенници, потомството им. Това ако оживее, разбира се. Така е при слониците, например. До полово съзряване са до майките си, на 10-12 години са зрели, избират по-възрастен слон, 22 месеца бременност, раждат и гледат бебето и така до 30, 40 или 50 години. Нямат менопауза и на около 50 или 60 години стават водачи, матриарх. Подобно е при глиганите (дива свиня), където всички женски гледат и кърмят всички малки. 

Алфата, дори и да изпадне до полова гама си е добре, защото живее сред дъщери и племенници и има социален статут.

Счита се, че при човека менопаузата, която съвпада с раждането на първите внуци е начин бабата да освободи ресурси за следващото поколение, така че да максимизира преживяемост. При женските китове е същото.

Малцинствата опровергават тезата. Множат се маргиналите, които не обезпечават поколението си. Лошата среда, съответно занижава здравето и качествата им.
Основната привилегия на т.н. алфи е богатия избор.

Малцинствата не опровергават тезата, а я потвърждават. 🥳. Ако визираш ромите в България, при тях няма алфа жени и мъже, а ранни, моногамни бракове с вложение от мъжа, жената и родителите им. Нещо като при сибирските котки. Те са единствените котки, при които мъжкият живее с женската и топли и храни бебетата. В суровия, полярен климат участието на бащата допринася за преживяемост.

Здравето им не е занижено само от лошата среда, а също от малкия им брой, в който рецесивни мутации дават доста вродени заболявания. Ниската възраст при първо раждане също влияе негативно. За тяхната общност висока раждаемост е най-добрата стратегия в условия на висока смъртност. Като започне да пада смъртността, пада и раждаемостта, която не е убийствено висока в световен мащаб.

Дълго образование на жените, късно сключване на брак, висок икономически статут, ниска смъртност са фактори, свалящи раждаемостта. С увеличаването им, във визираните малцинства ще се понижи и раждаемостта.

# 871
Аз за себе си съм си преценила, че разни изгарящи емоции ми вредят на здравето. Приятелките си ги подкрепям да правят каквото както намерят за добре, но ни една не е намерила принца, независимо колко жаби е целунала. Аз съм стипца както на пари, така и на емоции. Общо взето ме интересува кожата ми да изглежда добре и да си угаждам. Емоциите с мъже ги оставям на смелите. Въпреки, че аз също няма, няма пък си харесам някой, сближавам се, но много избирателно и оскъдно. Общо взето преценявам всички рискове, не се бухам с главата напред в нищо.

# 872
  • София
Честата закономерност е, че получаваш каквото даваш.
Принцове за жабите няма.

# 873
В днешно време е по-сигурно да заложиш на коня.

# 874
  • Paris, France
Криси уж си алфа, но на опашката. Споделяш, че приятелките ти живеят, рискуват с любовници и т. н. Ти се съобразяваш с прекалено много хора и условности.
Тези алфа и бета определения не са много удачни за хора. Не всички характери спадат към точна категория. Но докато едни мечтаят и преценяват, други се хвърлят смело в живота.

Кристина не е Алфа, защото не е жена на Алфа и самата тя се държи с мъжа си все едно е 5 стъпала под омега.  При хората Алфа са основно мъжете.

Всеки се съобразява с хора и условности, даже и Алфата. Game theory.

Кристина е реализирала женския си живот и няма за какво да мечтае и на какво да се хвърля. Хвърля се безстрашно младият, защото няма лош опит. Някога, като млада, Кристина се е хвърлила в живота.

Кристина е имала хубав или поне нормален живот, но някакъв бъг в русата и тиква я кара да вижда всичко в черно и 90% от времето да е черногледа.

Поне признава, че е щастливка да има здрави деца. Това е важното.

# 875
Принцове за жабите няма.
Е за принцовете дето ги е отхвърлила жената-Алфа какво друго остава (Нетфликс не се брои)?

# 876
  • Варна
Хората не са животни. А родители, издържащи деца със соц.придобивки са крайно неприятна тема.
Криси, имаш ли спонтанно желание, за лично удоволствие? Дори и тривиално-пътуване, спа, концерт.
Алфата ще го направи. Ще съумее да убеди шеф, фамилия, ще има и алиби. Няма да се повлияе от съветите на мама (независимо колко са ценни или добронамерени). Ще поощрява и кварталните клюкарки, с хумор и пикантерии, осъзнала колко са ниско. Алфата ще се разходи с високи токове и минижуп гордо сред стадо забулени ханъми. И никой няма да я глоби или укори, дори да е настъпила закон или норма. Тези жени винаги успяват. Трудностите ги мотивират. Високият адреналин ги зарежда. Умеят бързо да се адаптират и извличат дивиденти от всеки фал. Отмъщението на фризьора ще представят като иновация в модата. Дори ще бъдат копирани.
 Мисля, че качествата им са вродени.
Коко Шанел отговаря на профила.
Не сключва брак, не създава деца. Но променя света.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 11:52 от Viviana91

# 877
Колко често се случва да ви свалят по-млади от вас мъже? Нека броим както наживо, така и онлайн, по социални медии, форуми и т.н. Аз имам само предположение, но нека видим...
Ох, vяsko, не питай! Мани, ами някои изглеждат като супер -модели...А, аз идиотката съм влюбена като ученичка в по-възрастен от мен мъж. Joy
Вчера и песни му пея, не го оставям да си оформи брадата. В чудо се видя с мен.Joy

# 878
Не мога да го мисля сега как понася песничките, аз тъкмо разбрах, че съм пропаднал в кладенеца с...ъ, попаднал във форум само с алфи!...

# 879
Раве, много си сладка и влюбчива.

# 880
  • София
Говорех за алфите мъжки, ама карай, то не може да няма цяло стадо алфи женски. Wink Женските в групата гледат да разнообразят, че ако чакат само на алфата да върши работа, ще има един и същ генофонд, а така младоците осигуряват разнообразието. А като Невена писа за генетично доминиращите и т.н., има я и обратната страна на медала - всеки нов алфа гледа да премахне най-буквално поколението на предишния, а често и ако надуши, че някоя е осигурила чужд генетичен материал, и тези малки без да му мигне окото премахва. Затова се внимава кой с кого в храстите и младоците се научават да действат подмолно. А женските не се съпровитляват особено, че скука иначе.

# 881
  • София
Стига Анимъл Планет, другарки.
Жената, както и мъжът са много повече от примати.

Ревена, любовта ти е като евтино вино - бързо изфирясва, успокой го.

# 882
  • Агент под прикритие
Тоест, излиза, че т.нар. Алфа жена е такава, без значение по какъв начин е постигнала всичко, което има и с което е обезпечена, така ли?

Защото мъжете Алфа в 99.8% от случаите дължат всичките си постижения основно на себе си, докато в значително по-честите случаи т.нар. успехите на т.нар. Жена Алфа са в следствие на това, че цял живот някой я е пробутвал отзад (в прекия и преносния смисъл, който си изберете, все е вярно). Grinning

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 11:49 от Phoenix Wright

# 883
  • Варна
Phoenix, перфектния алфа е възпитан от мама-алфа.😁
Постиженията не са случайност. Съвкупност от компоненти. Парис Хилтън е само наследница. Никога няма да ръководи прайда.

# 884
  • София
Така, де. На жените Алфа им се носи на тепсия, въпреки, че сами си създават благини Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт