За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 461
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • При децата ми
  • Мнения: 7 412
http://pep-4o.blogspot.com/2009/11/500.html?m=0  чорбата
https://pep-4o.blogspot.com/2017/11/blog-post_15.html?m=0
Чорба и дроб сарма с булгур В тази публикация и има линкове и за обикновена дроб сарма с ориз, и за сарма кебап завити в булото
https://pep-4o.blogspot.com/2019/05/blog-post_15.html?m=0 тази със стафиди

Благодаря! Никога не съм яла и не съм правила с булгур вместо ориз. Вкусно ли е?

# 136
  • София
  • Мнения: 12 242
Момичета, дайте изпитани рецепти за агнешка супа и дроб сърма?
Агнешка супа не правя, но дроб-сарма правя и ти я пускам
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_578.html

# 137
  • Мнения: 9 484
http://pep-4o.blogspot.com/2009/11/500.html?m=0  чорбата
https://pep-4o.blogspot.com/2017/11/blog-post_15.html?m=0
Чорба и дроб сарма с булгур В тази публикация и има линкове и за обикновена дроб сарма с ориз, и за сарма кебап завити в булото
https://pep-4o.blogspot.com/2019/05/blog-post_15.html?m=0 тази със стафиди

Благодаря! Никога не съм яла и не съм правила с булгур вместо ориз. Вкусно ли е?
Вкусно е, да, можеш да пробваш половината дроб-сърма от булгур

# 138
  • под тепетата
  • Мнения: 11 274
А да предложите рецепта за печено агнешко бутче на фурна?

# 139
  • Мнения: 9 484
В блога имам има поне три можеш да ги видиш

# 140
  • София
  • Мнения: 12 242
А да предложите рецепта за печено агнешко бутче на фурна?
\Изключителна рецепта ще ти предложа, няма такова удоволствие и няма и да е срещнеш никъде такава, но е....черешката на тортата - Ще си разреша да ти пусна и снимка и съм дала в рецептата много добри обяснения и подкрепени със снимки.

Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_74.html

# 141
  • Мнения: 1 451
Здравейте.Много ми се хапват еклери, но фурната ми в момента работи само на максс, развали се😔.Дали биха станали еклерите, ако все пак ги пека на макс.температура?

# 142
  • Мнения: 23 875
Ако нацелиш да изключваш отвреме навреме

# 143
  • София
  • Мнения: 12 761
Здравейте.Много ми се хапват еклери, но фурната ми в момента работи само на максс, развали се😔.Дали биха станали еклерите, ако все пак ги пека на макс.температура?

Еклерите се пекат на силна фурна.

# 144
  • Г. О.
  • Мнения: 1 998
   Здравейте.
   Правих содени питки за първи път и станаха твърди като камък. Досега винаги съм месила тесто с мая и фал не съм имала, но ето, че със содата не се справих. Дайте ми вашите изпитани рецепти за содени питки, а ако има някакви тънкости в правенето им - споделете, ще ми бъде полезно. Благодаря.

# 145
  • Мнения: 24 786
Тестото с мая иска хубаво измесване, а такова със сода/бакпулвер - минимално месене. Месиш там колкото да се смесят съставките и стига. Може да го оставиш и да постои малко да се отпусне преди печенето. При маяно тесто искаш развит глутен в него, а при сода и бакпулвер не искаш да е жилаво, защото не се надига и остава по-сбито. И содените май на по-ниска температура искаха да се пекат, ама там не съм сигурна вече, виж си и която рецепта правиш какво казва.

# 146
  • София
  • Мнения: 12 761
   Здравейте.
   Правих содени питки за първи път и станаха твърди като камък. Досега винаги съм месила тесто с мая и фал не съм имала, но ето, че със содата не се справих. Дайте ми вашите изпитани рецепти за содени питки, а ако има някакви тънкости в правенето им - споделете, ще ми бъде полезно. Благодаря.

Содена питка с три вида брашно и риган

# 147
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 132
На мен любимият ми хляб със сода е на Йоли. Винаги става много вкусен, но наистина не се меси много, даже хич.
https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D0%BB%D1%8F%D0%B1

# 148
  • София
  • Мнения: 12 242
.......................... защото не се надига и остава по-сбито. И содените май на по-ниска температура искаха да се пекат, ама там не съм сигурна вече, виж си и която рецепта правиш какво казва.
Не, не, при содените питки и на 180 градуса - тежко е тестото и бавно се вдига. За да е мека гася содата в киселе мляко и става чудесна, мека с хрупкава кора.

# 149
  • Мнения: X
На мен любимият ми хляб със сода е на Йоли. Винаги става много вкусен, но наистина не се меси много, даже хич.
https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D0%BB%D1%8F%D0%B1
ПЕЧЕНЕ с вентилатор ли?

Общи условия

Активация на акаунт