За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 265
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте! Правих козунаци тази година, станаха страхотни на вид, с много конци, нито препечени, нито сурови, изобщо - почти като № 1 са. Тъй като не успяхме да ги хапнем до днес, току-що нарязах един и  го опитах - и О! Ужас - той е повече солен на вкус, отколкото сладък! Сигурна съм, че не съм го солила. Имате ли идея от какво може да е това и има ли начин да ги оправя някак?

# 241
Бихте ли ми предложили изпитана рецепта за макарони на фурна? Знам че е най-простото нещо, но все пак.. Хем искам да са сочни, хем не искам да са сурови от вътре, хем искам да са с хрупкава коричка, хем не искам да са сухи Wink Има ли някакъв трик?

Сварявам макароните, изцеждам ги хубаво и заливам със смес за крем карамел (мляко, захар и яйца), пека. Така остават сочни, с креместа структура.

# 242
Ако накисна пресни картофи във вода да постоят малко, дали ще махна обелката по-лесно след това?

# 243
Мога ли да замразя варени яйца (предполагам, трябва да са обелени)? Thinking

# 244
Можеш, но после за ядене не са хубави, като трици са.
освен ако не ги ползваш за някоя баница или огретен
Пресните картофи пак ще искат търкане след накисване, но малко по-лесно става почистването им

# 245
защо ти е да махаш обелката на пресни картофи? много по-вкусни са с нея. ако са големи се изтъркват с гъба, ако са малки - в торба със сол, търкат се, мият се и готово.

# 246
Не ми изглежда добре обелката. Не са от най - нежните взех от Кауфланд и ще ги изтъркам с гъба

# 247
Ако оставя питка да втасва от вечерта за сутринта ИЗВЪН хладилника, има ли вероятност да се развали до сутринта?

Относно макароните на фурна, аз добавям и сирене Simple Smile и после заливам със смес от мляко, яйца и захарл

# 248
  • Sofia
Ако оставя питка да втасва от вечерта за сутринта ИЗВЪН хладилника, има ли вероятност да се развали до сутринта?
Може да престои и втаса нощес на 5-12градуса.

# 249
пеп-4o, благодаря за макароните на фурна. Станаха страхотни. Ние така сладко и солено не месим, за това сирене не сложих. Но и така са убиец. Трудно ми беше да преценя кога са готови. Все на сурови ми изглеждаха, после пък като изстинаха, стегнаха. Като ги направя още няколко пъти, ще вдяна.

# 250
супер, радвам се. Можеш да сложиш безсолно крема-сирене, текстурата става по-плътна Simple Smile

# 251
Здравейте, мога ли да приготвя нещо различно от тарама с хайвер от лаврак е ако има значение?

# 252
кюфтета от хайвер. Ако ти е много. Друго май няма ?

# 253
Доста е, предполагам, че рецепта мога да намеря в блога ти?

# 254
Здравейте кулинарки! Подариха ми медени блатове за торта от берьозка, бихте ли ми казали с какъв крем да ги комбинирам Flushed

Общи условия

Активация на акаунт