За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
И аз слагам джоджен на агнешко, но не само. По великден ползвах за агнето мащерка, розмарин и чесън, пък вчера за Гергьовден - джоджен и розмарин и чесън.
Девесил слагам най-вече на боба ми, на риба все още не съм го слагала, а мащерка например.
Та иначе казано - отново всичко е въпрос на вкус... и с подправките също. Simple Smile

# 511
  • под тепетата
  • Мнения: 11 136
На вкус и цвет товарищей нет! Кориандър не обичам, така че си минах на целина и магданоз, класиката при варено.
 Благодаря на всички за мненията!

# 512
  • София
  • Мнения: 4 949
Моля, предложете ми крем за торта, който да може да стой в хладилник но без ринг, т. Е.да не се разпадне

# 513
  • София
  • Мнения: 12 217
Моля, предложете ми крем за торта, който да може да стой в хладилник но без ринг, т. Е.да не се разпадне
За мен, това си е моето мнение, всеки крем има необходимост от ринг, примерно маслените кремове, след  това този ринг се сваля и си имаш перфектен крем в тортата.

# 514
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 590
Здравейте момичета,

Да попитам и в тази тема:
Снощи набрах цвят от бъз. Заложих 35 бр. цвят с 3л. вода, 3 лимона/нямах повече/ и 3 кг. захар. За първи път правя и се чудя, как да го стерилизирам? В рецептата пише, че напълнените бутилки се слагат в тава или тенджера, с капачката надолу. Налива се малко вода и се "вари" 5-10 минути. Никога, не съм варила така. Някой с опит? Питам, понеже нямам такава висока тенджера и не се сещам, как по друг начин да стане.

# 515
  • София
  • Мнения: 12 670
Моля, предложете ми крем за торта, който да може да стой в хладилник но без ринг, т. Е.да не се разпадне

Сметанов крем за торти

# 516
  • При децата ми
  • Мнения: 7 268
Момичета, какво крема сирене ползвате за чийзкейк?

# 517
  • Мнения: 35 645
Тиквичките за пържене оставят ли се обелени и нарязани да престоят предварително?

# 518
  • Варна
  • Мнения: 14 673
Някои ги оставят да престоят със сол. Аз ги нарязваме по дължина и овалвам в брашно, сол и подправки. Заливам обилно с олио и пека на фурна. Стават по- добри от пържените.

# 519
  • Мнения: 35 645
По принцип и аз така ама мъжът ми иска пържени този път

# 520
  • София
  • Мнения: 12 217
Тиквичките за пържене оставят ли се обелени и нарязани да престоят предварително?
Не, недей да ги оставяш да престоят, напудряш в брашно и пържиш веднага. Не е необходимо и да се обелват, те са все още много млади.

# 521
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Момичета, какво крема сирене ползвате за чийзкейк?
Вносно, не съм ползвала българско.

Тиквичките за пържене оставят ли се обелени и нарязани да престоят предварително?
Не, недей да ги оставяш да престоят, напудряш в брашно и пържиш веднага. Не е необходимо и да се обелват
Точно! Изобщо не беля, защото кората държи резените в приличен вид.

# 522
  • София
  • Мнения: 4 589
Останаха ми 4-5 кори за баница, изпитана рецепта какво да направя с тях като предястие? Нещо с месо?

# 523
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Останаха ми 4-5 кори за баница, изпитана рецепта какво да направя с тях като предястие? Нещо с месо?
Като тези уонтони (при мен с шоколад).  Та нарязваш на каквато искаш големина корите и завиваш вътре каквото искаш. Ако искаш месо - аз бих ползвала предварително готвено  и накъсано -  загрято на тиган с някакъв сос - азиатски или барбекю и някакъв зеленчук, лук, семена, ядки (като пролетни рулца).  Завити можеш да изпечеш или изпържиш.

Скрит текст:
Уонтоните


Пролетни/оризови рулца

# 524
  • София
  • Мнения: 3 358
Идеи как да сготвя пъдпъдъци?

Общи условия

Активация на акаунт