Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 776
  • 784
  •   1
Отговори
# 540
Здравйте, както бях писала по-рано със съпруга ми правим опити за бебе около 7 месеца. Миналата седмица бях на гинелолог и ни препоръча да направим спермограма. Направихме две  - За съжаление резултата е лош - азооспермия.... Ходихме на андролог - при д-р Макки. Каза ни, че единствения начин е инвтро.. тъй като има запушване. Трябва да  направят операция на съпруга ми и да вземат сперматозоиди.
Ето и снимка на резултата от изследването, което му направиха.
Моля, ако някой  е запознат да ми помогне. Според вас да се консултираме ли с още един андролог или направо да се подложим на въпросната операция.   
Благодаря предварително!

Съжелявам ако нещо не съм изписала правилно, просто и съпруга ми не можа да ми обясни.. той толкова много се беше притеснил след прегледа...
Учудих се, че лекаря му е казал,че може да се направим инвитро.. а доколкото знам с азооспермия няма как.

AКо се стигне до инвитро или икси. Бихте ли ми дали отзиви за клиника?

Здравей,

Ние също бяхме с азооспермия - мисля, че има и тема за мъжки фактор във форума, но не мога да ти пратя линк - там сигурно ще намериш повече информация.  Азооспермията може да е по две причини - или хормонален дисбаланс, при който не се произвеждат сперматозоиди, или запушване / липса на семепроводи. При вас явно е второто според това което е казал доктора. Може да се направи инвитро - това е най-сигурната и бърза опция за бебе, иначе може да се пробва да се подложи на операции за отстраняване на запушването, но не е ясно дали ще стане и колк отраен ще е резултата и дали ще се намери лекар, който да го направи.  Най-добрия начин на оплождане в този случай е ИМСИ - като ИКСИ е, но селектират морфологично най-добрите сперматозоиди. Освен тестостерон при нас изследваха и някои други хормони -  мисля, че бeше FSH и още нещо, докторите би трябвало да знаят... . За операцията е добре да разпитате какъв тип ще бъде - има няколко вида и според мен питайте дали първо не е добре да има някакъв режим - с добавки или лекарства, диета, спорт и т.н. за около 6 месеца, за да сте сигурни, че ще извадят много и качествени сперматозоиди. Ако пуши е добре да спре - това също ще му повиши доста качеството. Тези операции с биопсии могат да се правят само 3-4 пъти най-много, затова е важно да извадят добър материал, годен за замразяване. Честно казано не знам дали търсенето на второ мнение ще ви даде кой знае каква различна информация - в БГ като цяло тези специалисти май са много малко, но не пречи да пробвате преди да се подложите на това. При нас биопсията даде добър резултат, но след лечение, от първата операция не можахме да замразим нищо... Също така ако направите биопсия и замразите материал, може да кандидатствате за заповед по Фонда за финансиране на инвитро опита - тогава поне процедурите при теб ще се поемат от държавата. Ние бяхме в Надежда, опита ни е успешен и съм бременна в момента. Чувала съм, че в Турция са много добри при мъжкия фактор.

Много благодаря за изчерпателния отговор. Ще отидем в клиниката, ще разучим подробно нещата и ще предприемем каквото е необходимо. Толкова много искаме детенце, че няма смисъл да щаламе и отлагаме. Искрено св радвам А вас. Желая ви лека бременност. Имам още един въпрос - г.д колко пари излиза ИМСИ / ИКСИ в МБАЛ Надежда?

# 541
Li92 , кандидатствайте за инвитро по фонда, щом сте с такава диагноза със сигурност ще бъдете одобрени.  На нас заповедта ни излезе за около месец. Успех! 🍀

# 542
  • София
ли92, обезателно пуснете още една СГ на друго място, че даже и две в различни клиники.
За д-р Макки ти писах. Препоръчвам
ти д-р Кацаров.
Като цяло това е тежка диагноза, абсурд е да се довериш на първото мнение. Търси второ, трето.

И както са ти казали момичетата, задължително кандидатствайте по фонда.

# 543
Цената на стимулиран опит по дълъг протокол с пункция, оплождане на яйцеклетки и трансфер варира в известни граници, но грубо казано е малко под 5000 лв. Това май е максималната сума която фонда покрива.  Биопсиите при мъжете не се финансират от фонда, независимо че сте кандидатствали с мъжки фактор - те са между 700 и 900 лв доколкото помня.
Д-р Кацаров направи първата биопсия на мъжа ми - и ние ходихме за второ мнение при него.  Не мога да преценя кой какъв специалист е, но като търсихме лекари тук в БГ не намерихме много имена - явно тази област от медицината не е много застъпена у нас - може би защото самите мъже прибягват до услугите на андролози само в краен случай. Факт е, че при първата биопсия нямахме успех - не намерихме годен материал за замразяване - затова се чудя дали не избързахме с нея - ако преди това бяхме направили повече изследвания и лечение може би нямаше да се налага да го режат втори път. Но може и всичко да е въпрос на късмет, не знам. За втората спермограма в друга клиника е доста добра идея, важното е обаче да е в репродуктивна клиника, да не е където и да е.

# 544
Здравейте,
Бихте ли споделили напоследък колко време се чака за коментар (по вайбър или не) при д-р Стаменов след трансфер (неуспешен, по фонда). Дано да не е като 2019 - от юли до декември.
Питам защото служителките на регистратурата и неговата секретарка не могат да дадат дори и най-ориентировъчен отговор (плюс/минус два месеца) и затова се надявам да получа малко яснота от вас.
Искам само да разбера дали ще чакам за трансфера на последния ми ембрион 1, или 8 месеца или колко. Не е без значение когато съм на 42, а и без тази информация съм "вързана" и не мога да планирам нищо.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 10:10 от sbz

# 545
Момичета, здравейте! Някой дали е наясно как стоят нещата със заплащането на трансфер , когато имаме един замразен Е от стимулация по фонда и един от ЕЦ - самофинансирана. Би трябвало трансферът да се поеме по фонда, но ако някой има опит, моля да сподели. Благодаря Ви! Поздрави!

# 546
Здравейте момичета,
моля за съвет какво да предприема от тук нататък и какво още да изследвам.
Ето моята история:
Септември месец 2012г. решихме да започнем с опитите да си имаме бебе. След дълги опити без неуспех решихме да посетиме специалист по репродуктивни проблеми и направихме първата си инсеминация в болница Щерев.
2015г. станахме пациенти на болница Надежда при д-р Персенска. Тук последваха:
02.04.2015г – цветна снимка за проходимост на тръбите
07.11.2015г. – втора инсеминация
09.05.2016г – ICSI
12.06.2016г  – трета  инсеминация
13.07.2016г – четвърта инсеминация
03.05.2017г – ICSI
08.06.2017г – ICSI
05.07.2017г – пункция с кухо яйце
При всичките инсеминации нямаше положителен тест.
От трите ICSI ембрионите не достигаха до етап бластоцист, изоставаха или спираха развитие преди това.Само при единият се разви до бластоцист но сутринта преди трансфера пак спя развитие и така и не се стигна до трансфер.
Лекарите ни предложиха да се насочим към донорска яйцеклетка. И така донор стана моята сестра. От нея успяхме да замразим 12 хубави ембриона. Така станахме пациенти на д-р Стаменов от болница Надежда.
22.05.2019г направихме първият трансфер на два бр бластоцист. Ден преди трансфера ми поставиха ембрио лепило. Тест на 14 ден положителен. 11 дни по-късно прокървих и всичко приключи. Последва биопсия. Казаха, че за инплатационният прозорец биопсията е ок. Единствено има  леко завишени НК клетки, но не ми беше назначено прием на някакви медикаменти.
25.11.2018г последва втори трансфер на два бр бластоцист. Тест на 14 ден отрицателен. Последва хистероскопия с биопсия. Този път нямаше никакви отклонения.
На 04.05.2019г. последва трети трансфер на два бр бластоцист. Тест на 12 ден отрицателен.
На 21.06.2019г. тест за тромбофилия самоназначено от мен. Резултата 4G/4G.
На 03.09.2019г. последва четвърти трансфер на един бр бластоцист. Поставях лепило.Тест на 12 ден отрицателен.
На 05.11.2019г. последва пети трансфер на два бр бластоцист. Тест на 9 ден отрицателен.
На 26.11.2019г. пълни имунологични изследвания самоназначени от мен. Резултат НК клетки завишени с 1% над нормата. Назначен прием на ортомол натал за 3 месеца.
На 22.05.2020г. последва шести трансфер на един бр бластоцист. Поставях лепило.Тест на 10 ден отрицателен.
Нямам повече ембриони и се намирам в изходна позоция.
Извинявам се за дългия пост Sad

# 547
Здравей Шорти!

Съжалявам за неуспехите! На прима виста ми идват няколко идеи-изследване на витамини и запълване на липсите им, комбиниране на добавки с по-нетрадиционни методи като физиотерапия,  акупунктура, изследвания както за тромбофилия-както насредствена, така и придобита, кариотип. Междувременно може да обмислите нови донорски Я и смяна на клиниката.

Вярвам, че следващия път ще е успешен!
Здравейте момичета,
Ето моята история:
Септември месец 2012г. решихме да започнем с опитите да си имаме бебе. След дълги опити без неуспех решихме да посетиме специалист по репродуктивни проблеми и направихме първата си инсеминация в болница Щерев.
09.05.2016г – ICSI
03.05.2017г – ICSI
08.06.2017г – ICSI
От трите ICSI ембрионите не достигаха до етап бластоцист, изоставаха или спираха развитие преди това.Само при единият се разви до бластоцист но сутринта преди трансфера пак спя развитие и така и не се стигна до трансфер.
Лекарите ни предложиха да се насочим към донорска яйцеклетка. И така донор стана моята сестра. От нея успяхме да замразим 12 хубави ембриона. Така станахме пациенти на д-р Стаменов от болница Надежда.
22.05.2019г направихме първият трансфер на два бр бластоцист. Ден преди трансфера ми поставиха ембрио лепило. Тест на 14 ден положителен. 11 дни по-късно прокървих и всичко приключи. Последва биопсия. Казаха, че за инплатационният прозорец биопсията е ок. Единствено има  леко завишени НК клетки, но не ми беше назначено прием на някакви медикаменти.
25.11.2018г последва втори трансфер на два бр бластоцист. Тест на 14 ден отрицателен. Последва хистероскопия с биопсия. Този път нямаше никакви отклонения.
На 04.05.2019г. последва трети трансфер на два бр бластоцист. Тест на 12 ден отрицателен.
На 03.09.2019г. последва четвърти трансфер на един бр бластоцист. Поставях лепило.Тест на 12 ден отрицателен.
На 05.11.2019г. последва пети трансфер на два бр бластоцист. Тест на 9 ден отрицателен.
На 26.11.2019г. пълни имунологични изследвания самоназначени от мен. Резултат НК клетки завишени с 1% над нормата. Назначен прием на ортомол натал за 3 месеца.
На 22.05.2020г. последва шести трансфер на един бр бластоцист. Поставях лепило.Тест на 10 ден отрицателен.

# 548
  • София
а мъжа къде е в картинката?
на него някой обърна ли внимание?

# 549

При него уж няма проблем. С негов материал бяха оплодени ембрионите. Всички ембриони бяха уж с отлично качество по думите на ембриолозите.

# 550
  • София

При него уж няма проблем. С негов материал бяха оплодени ембрионите. Всички ембриони бяха уж с отлично качество по думите на ембриолозите.
много уж има.
аз бих го изпратила на малко прегледи.
 а за твоите тръби нещо?

# 551
Здравейте момичета,
Ето моята история:
09.05.2016г – ICSI
03.05.2017г – ICSI
08.06.2017г – ICSI

Хващай си багажа  и  заминавай в Турция! Това е безумие! И друго как подтискаха имунната система след донорските трансфери?

# 552
Заминавайте за Турция и от мен. Няма какво да правите повече тук.

# 553
  • София
с дя в турция не знам как ще стане?

# 554
Ами то не се знае дали в Турция няма да се очаже, че не е за ДЯ.
 Що се отнася до кортикостероида който ни изписват след трансфер една докторка беше възмутена, че го изписват така. Тя твърди, че в тези дози за да подтисне имунната система е необходимо поне 21 дена. Аз този път го почнах още когато ми дойде,  но го обсъдих с имунолозите защото иначе може и да повлиае на другите хормони който пък са ти от значение за трансфера. Та всяка идея я обсъждайте все пак. И да добавя, че аз не съм с ДЯ.
Каквото и да решите, ако имате възможност и възраста не ви притиска просто си починете малко!
 Пожелавам успех следващия път!

Общи условия

Активация на акаунт