Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 757
  • 784
  •   1
Отговори
# 570
Правих акупунктура и опита беше успешен, влизам в 9-ти месец другата седмица. Няма как да знаем дали е било от иглите или от всичко друго преди това, но споделям опит. Около 2 часа продължи процедурата, час два след това беше трансфера. Ще те излъжа за цената, върти ми се около 300 лв, но не помня с точност.

За ЗЕТ искат ли да се прави този тест, защото нищо не са ми казали?
Да ви попитам правили ли сте иглотерапия, одеве ми се обади Ликсов да ме пита, аз всеки път отказвам, но нещо сега се замислих, не за друго ами последния месец ми е доста тревожно, дали има ефект на отпускане и каква е цената на удоволствието?

# 571
Моето лх също е скачало много , над 60. Но с цетротид се е повлиявало и сме вадили Я. Успех!

# 572
Здравей, аз също правих акупунктура и имаме успех. Аз сама се обадих като разбрах, че има такава процедура преди трансфер, защото и преди съм ходила на иглотерапия и ми беше харесало. Мисля, че имаше разлика в процедурите според проблемите на пациента. Мойте бяха по време на стимулацията с цел подобряване качеството на яйцеклетките и по добър отговор към стимулацията, също мисля, че имаше ефект за отпускане и релаксация на матката за пункцията и трансфера. Малко не помня точно всичко, но процедурите бяха една след друга за 2 часа някъде и в един ден. Може би беше 320лв. за 4 процедури или 80лв. на процедура. Не мога да кажа дали е помогнало, но не би навредило Simple Smile

Правих акупунктура и опита беше успешен, влизам в 9-ти месец другата седмица. Няма как да знаем дали е било от иглите или от всичко друго преди това, но споделям опит. Около 2 часа продължи процедурата, час два след това беше трансфера. Ще те излъжа за цената, върти ми се около 300 лв, но не помня с точност.

Да ви попитам правили ли сте иглотерапия, одеве ми се обади Ликсов да ме пита, аз всеки път отказвам, но нещо сега се замислих, не за друго ами последния месец ми е доста тревожно, дали има ефект на отпускане и каква е цената на удоволствието?

# 573
За съжаление се случва все по-често да чета коментари за това как си "самоназначаваме изследвания" и току излиза по нещо. За мен изречението "Всичко сме направили" ми звучи несериозно, особено след като има още поне 5 изследвания, които знам, че със сигурност не сме правили. Пример давам с мен: наскоро след 3 неуспешен трансфер си самоназначих тромбофилии и излезе 4G/4G + неусвояване на фолеива киселина ( да, казаха ми генетиците, че това било отхвърлено отдавна от медицинските среди като фактор, но мисля, че ако му се обърне внимание биха намерили нов подход към нашия случай ). Или пък "самоназначих" си пълни изследвания на хормони и се оказа, че както ТАТ и МАТ ми бяха в норма и уж перфектни сега са скочили до небесата - еми разплаках се от яд, че трябва сама да правя всичко. Какво значи това, защо са се вдигнали, ама възможно ли е от стимулациите?  Трябва ли да правим отново ЗЕТ и да си хабим замразените патрони с изследвания, които не са ОК? За какво сме там..? Сега трябва да ходя на лекари да ми разчитат "самоназначените изследвания", щото съм си ги самоназначила.

Съжалявам момичета, че спамя, но съм насъбрала голяма ярост и смятам, че това, че сме с неизяснен фактор не значи, че не трябва да ни взимат на сериозно. И не само нас, ами и всички други, които си "самоназначават" изследвания, защото нещо вътре ги човърка, че НЕ всичко са направили.

# 574
  • София
И аз повече от 90% от изследванията съм си ги самоназначила, интерпретирала, после напомням на лекарите за това. Ако де нуждая от терапия - съответния лекар, примерно За ЩЖ.
Генерално не съм ядосана заради цялото това нещо. Просто четейки реших, че искам да знам всичко.
Мисля, че възможността, която имаме ние тук в БГ е супер, в чужбина никой не може така. Аз съм благодарна, че имах Как да науча за проблемите ми извън стерилитета.

А и мутацията MTHFR не смятам, че е отречена, имам такава и съм на терапия цялата бременност заради нея, както и  заради многото хормони, които пиех при ЗЕТ и заради това, че не съм фиданка Simple Smile

С няколко думи:
- не се ядосвай на лекарите, изследвай си всичко което можеш и интерпретираш за важно, защото винаги може да изкочи нуждата от това изследване.

# 575
  • София
Аз съм напълно съгласна с Пиленце. Не само по повод репродуктивните в бг. Профилактика липсва изначално за каквото и да е. От онко до ендокринология и кардиология. И ако не си само инициативен, или нямаш пари за самоназначени изследвания и консултации, какво правиш?

И не мисля, че трябва да се сравняваме с САЩ, а с ЕС например. Където и профилактиката, и солидарното осигуряване работят.

Аз също си самоназначих доста неща по повод инвитрото, за съжаление все излизам с перфектни резултати.

# 576
Разбирам и подкрепям и двете гледни точки. Факт е, че в България репродуктивните клиники са препълнени с пациенти и лекарите не могат да обърнат достатъчно внимание на всички. Също така е факт, че ние, пациентите трябва да се борим за успеха си, да сме активни, да търсим, да питаме, да си самоназначаваме и тълкуваме. В крайна сметка, важен е крайния резултат.

# 577
Така е момичета, просто понякога ми писва да чета и искам някой да се погрижи за мен - да ми обясни без да питам и да ръчкам.
Не съм се отказвала никога от нищо и винаги чета и търся нови методи и изследвания - включително и чужди проверени сайтове и публикации.
Просто е - когато някой отиде в банката, очаква съответния служител да му обясни всичко точно, така е и с лекарите - отиваме там и очакваме отсреща да ни обяснят всичко точно. Сигурна съм, че и в банката им е писнало да обясняват, но го правят. Просто не усещам някакво по-специално отношение, заинтересованост, тъй като всички сме специални и всеки е индивидуален случай.
Та, ще ми мине то е ясно.. Simple Smile

# 578
И аз повече от 90% от изследванията съм си ги самоназначила, интерпретирала, после напомням на лекарите за това. Ако де нуждая от терапия - съответния лекар, примерно За ЩЖ.
Генерално не съм ядосана заради цялото това нещо. Просто четейки реших, че искам да знам всичко.
Мисля, че възможността, която имаме ние тук в БГ е супер, в чужбина никой не може така. Аз съм благодарна, че имах Как да науча за проблемите ми извън стерилитета.

А и мутацията MTHFR не смятам, че е отречена, имам такава и съм на терапия цялата бременност заради нея, както и  заради многото хормони, които пиех при ЗЕТ и заради това, че не съм фиданка Simple Smile

С няколко думи:
- не се ядосвай на лекарите, изследвай си всичко което можеш и интерпретираш за важно, защото винаги може да изкочи нуждата от това изследване.
Каква терапия имате заради мутацията MTHFR?

# 579
Кupu,
Аз правих акупунктура при Лисков преди първия ми и единствен трансфер.
За мен той е много комерсиален. Може би като разбра, че живея в чужбина, моментално обяви, че е хубаво да направя поне 5 процедури (х 80 лв всяка) и аз ги направих, къде да ходя.
После разбрах, че те се правят най-вече за лигавица, а аз имах лигавица 11 мм и нямах нужда от още, а той даже не ме попита колко ми е лигавицата.

Това е в графата, ако не помогне, със сигурност няма да навреди.
Говори с него по телефона и виж как ще го усетиш и го питай на теб конкретно как може да ти помогне.
Успех 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

За самоназначените изслвдвания, то и на нас е трудно да се угоди де.... Говорих си по въпроса с Цветков, който каза, че гледа да не назначава “всичко” защото после ги обвинявали, че назначавали изследвания за да вземат парите. Ако връчели един дълъг списък с неща да изследване и всичко излезело нормално после се оплаквали, че е за да вземат пари.
А относно ходенето по лекари да тълкуват: лятото като беше затворена Надежда ходих на фоликулометрия при Станулов в Майчин дом. Той ми връчи списък на неща за изследване (по моя молба) и каза, че лекарите в списъка са проверени защото при други, някои намирали проблеми при 10 от всеки 10 жени, други никъде не намирали....
Та то и да намериш читав доктор да ти тълкува резултатите е тънка работа 🙈🤦♀🙄

# 580
  • София

С няколко думи:
Каква терапия имате заради мутацията MTHFR?

Както съм писала:
- мутацията
- хормоналната терапия
- килограмите
- (възрастовата причина я нямах, но принципно я има)

Терапията ми е с клексан и аспирин.
Мутацията не е безобидна, има много много за четене.
Стрикнто следене на вит от група Б още преди дзабременяването, поддържане в оптимални граници на всичко, нисък хомоцистеин са изключително важни.
Не е само една фолиева киселина и толкова ... мутацията се пренебрегва генерално, но заедно с нея като се сложат и други неща си идва нужда от терапия.

# 581
Здравейте дами. Предстои ми ЗЕТ на ЕЦ. Бях днес при доки и ми каза, че иска да ми сложи лепило. Някой знае ли какво точно представлява това и кога се поставя - дни преди трансфера или в деня на самия трансфер? И още нещо - каква му е цената? Благодаря ви! Без вашите съвети съм за никъде. 🌷

# 582
  • София
Благодаря момичета,   отказах се от акупунктурата, 300 лв. не ми се дават.
Sing Louder на мен ми слагаха лепило онзи ден, беше 2ри ден след започването на утрогестана, струва 50 лв.

# 583
  • София
Здравейте дами. Предстои ми ЗЕТ на ЕЦ. Бях днес при доки и ми каза, че иска да ми сложи лепило. Някой знае ли какво точно представлява това и кога се поставя - дни преди трансфера или в деня на самия трансфер? И още нещо - каква му е цената? Благодаря ви! Без вашите съвети съм за никъде. 🌷
Здравей Sing Louder, на мен при последния успешен трансфер ми сложи ДОК лепило. Цената му е 50 лв. и се поставя в деня преди трансфера. Спомням си, че постави лепилото от дясната страна и после при трансфера постави и ембриона от дясната страна, явно където е лепилото (то е логично де Stuck Out Tongue). Странно е, но много отчетливо усетих къде се "пипа" в матката Simple Smile Поставянето на лепилото не е болезнено, аз лично нищо не усетих. Много късмет Blush

# 584
Здравей, loewin. Благодаря за изчерпателния отговор. А лепилото в кабинета на док ли се поставя или там, ъдето се правят пункциите и трансфера? Успех и късмет и на теб! Nature High Brightness

Здравей Sing Louder, на мен при последния успешен трансфер ми сложи ДОК лепило. Цената му е 50 лв. и се поставя в деня преди трансфера. Спомням си, че постави лепилото от дясната страна и после при трансфера постави и ембриона от дясната страна, явно където е лепилото (то е логично де Stuck Out Tongue). Странно е, но много отчетливо усетих къде се "пипа" в матката Simple Smile Поставянето на лепилото не е болезнено, аз лично нищо не усетих. Много късмет Blush

Общи условия

Активация на акаунт